VethsVK op schoolreis

Dinsdag 20september 2022 was het dan zover. De veteranen van de hengelsportvereniging het Voornse Kanaal maken een uitstapje samen met de dames erbij. Dan leren we die ook kennen onder elkaar. Opvallend genoeg waren de heren een stuk rustiger nu de dames erbij waren dan na afloop van een viswedstrijdje. Dat viel me wel op. Laten we zeggen dat de verhalen een stuk minder smeuïg waren maar goed. We zijn op de pad

We verzamelen om half één in de Bernisse achter ’s Landshoeve. Daar heb ik lang geleden lijkt dat al heel wat bruidsparen afgeleverd voor de feestavond

Dat is jammer, Carla en Jan kunnen niet mee

Jan kan niet mee maar mist dus ook een viswedstrijd morgen op de woensdagochtend maar dat voor later

Niet te missen

Wij worden netjes opgehaald door Lenie en Wim om twaalf uur. Wel zo gezellig saampjes er heen te gaan. Milieubewust zijn we natuurlijk. Iedereen vertrekt bijna dezelfde tijd dus we rijden in colonne inmiddels vanaf het kanaal naar Zuidland. Joop voor ons rijdt pardoes de afslag voorbij maar gelukkig kan hij nog net voor Simonshaven in de ankers en omdraaien. Hij heeft natuurlijk pech dat we dat weer moeten zien. We zijn ruim op tijd want zover is het niet tuffen voor ons

Daar is de koffie
Onder het genot van een jodenkoek

Als iedereen dan binnen druppelt voorgesteld is gaan we aan de koffie met platgeslagen appeltaart en is het wachten op de gids. Die is wat aan de late kant en Harry wordt onrustig

Na een derde bak koffie en dito koek maar eventjes de benen strekken

Harry de kapitein heeft al een paar keer de gids gebeld maar die neemt niet op of belt niet terug. Ik heb em van het weekend nog gesproken want we hadden hier een BBQ voor de vrijwilligers en alles toen besproken zegt Harry. Dan gaan er op pad naar Simonshaven want dit zou niets voor Leen de gids wezen en je moet er niet aan denken dat die ergens langs de weg ligt. Maar gelukkig nergens wat te zien

Trossen losss

Harry heeft ook een uitleg etc. over de omgeving op zijn telefoon staan. We sluiten die aan en alles doet het. Automatisch via GPS verteld hij wat er te gebeuren staat of geweest op de plekken waar we langs varen. Wat een techniek dus we vertrekken zonder gids. Zo gaat het ook prima vinden we

En we zijn onderweg

We worden hartelijk welkom geheten door Wim terwijl Lenie alvast de drankjes registreert. Alles is prima geregeld door die twee

We hebben zes van die schaaltjes en ook vegetarische versies
Ik wil zwemmen in de Bacardi lemon

De route zou ongeveer twee uurtjes varen zijn maar de catering heeft gerekend op drie dagen. Of de passagierslijst klopt niet of we komen langs een weeshuis want een ieder hoeft vanavond niet meer de pannen op het vuur te zetten

Drankje, hapje, zoutjes, hapje, drankje, hapje..

Iedereen heeft het prima naar de zin en het weer werkt natuurlijk ook mee. Door het heldere water is er heel veel plantengroei en daardoor heel veel zwanen op het water

Heel veel zwanen (foto van Kees)

Die zitten allemaal op de grote plas. Rondom het pannen koeken huis kan je niet meer vissen. Dat is afgezet met een afrastering. Ik weet nog toen ik in Nieuwenhoorn kwam wonen je hier fantastisch op brasems kon hengelen. Wie het weet mag het zeggen waarom dat is afgezet aan de waterkant

Onderweg zien we nog wat collega’s

Maar wat is er veel bijgebouwd in de afgelopen jaren. Ben hier al eventjes niet geweest. Vanaf die bungalows kan je natuurlijk heerlijk feederen en met de vaste stok vissen. Dat zal ik al die jaren niet veranderd zijn. De visstand was hier altijd al goed

Jaap doet ff voorproeven
Kees weet waar hij de mosterd haalt

Alles is keurig verzorgt door het kappers echtpaar

Harry de kapitein

Ik hoorde iemand zeggen dat Harry dit beter deed dan vissen. Nou dat hebben we geweten. De volgende dag zou hij eerste worden aan het Voornse Kanaal. Goed gedaan kapitein

Die hebben wel de overhand hier

Onderweg het dieren leven vastgelegd. Wat flamingo’s en lepelaars

Hartstikke leuk, Bibie gaat zo dadelijk nog eventjes zingen

En Nuno zijn meissie gaat zo dadelijk nog eventjes zingen voor ons als de microfoon vrij is. Daar zijn we vol in verwachting van

Wat badderen

Zo is het hartstikke gezellig aan board met een hapje en een drankje. Het is dat het gangboard wat smal is anders zouden de mensen spontaan zijn gaan dansen

Een opstapper

Maar dan wordt de rust verstoort. Staat daar aan de kant onze verloren gids. Ik kwam net aan fietsen toen zag ik jullie onder de brug door varen horen we van em. Gelukkig is die dus terecht. Je moet er niet aan denken als er wat met de man was gebeurd. Zou een domper op deze mooie dag geweest zijn

Of dat nou zo’n goed idee was om em aan board te laten

Of ik de loopplank wil neerlaten om onze gids in te laten stappen. De meningen zijn verdeeld in de boot maar goed je laat zo’n man ook niet achter hier in dat moeras gebied

Omgeving

Dus we nemen die oude schoolmeester Leen mee en dat hebben we geweten dat ratelt maar door daar voor in. Nee alle gein op een wandeltak. Van alles komt voorbij. Van dat de Bernisse nodig was voor drinkwater in Rotterdam tot aan de monniken die het leven lieten in Brielle. Waar haalt tie dat allemaal vandaan

Een luisterend oor

Maar het schijnt dat die er jaren heeft over gedaan om dat alles bij elkaar te zoeken. Van aderrijkskunde leraar overgestapt naar geschiedenis. Nu gepensioneerd dus alle tijd gekregen om dat allemaal in al die jaren op te zoeken

Omgeving

Ik zit achterin en heb het raam open gezet zodat ik wat foto’s van het wildlife kan trekken. Dat valt best wel tegen om daar een beetje variatie in te schieten

Nee joh dat komt allemaal wel op

Buiten wordt Joop eigenlijk gestoord in zijn doen maar het komt goed allemaal. Zo af en toe wordt er een pafje gedaan op het achterdek. het weer zit natuurlijk ook mee. Het is heerlijk vertoeven op de boot en met Leen de babbelaar leren we ook nog wat. Van Kees ook nog een heleboel foto’s gekregen die staan ook op onze app als je interesse heb kan je ze daar vanaf halen. Zo zijn er ook wat foto’s vanaf de voorkant naar achteren

Plaatjes van Kees

Zo komen we naar het einde van deze reis. Iedereen dook nog naar beneden op zijn knieën onder de ramen. En dat was voor sommige nog een hele klus. Maar ja dat zit er in geworteld hé. Na zo’n schoolreisje thuis komen

Afsluitertje van een leuke dag

Was een hele leuke middag en met alle dames erbij. Weten die ook allemaal waar we de woensdagochtend mee te doen hebben. We halen nog eventjes wat te eten en dat is weer een verhaal, een heel avontuur apart bij de chinees met die kapper. Maar dat voor volgende keer..

Dankjewel Wim
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *