BP Buckaroo’s 22.4

We zitten allemaal naast elkaar

Maandag 20 juni 2022 is het een heel klein ploegje door werk en vakantie perikelen. Als ik om half vijf aankom zijn alleen Kees die de honneurs van Mike eventjes overneem want die komt wat later. Theo en Mike er. We kunnen toch alvast loten zegt Mike want die heeft natuurlijk visdrang en is benieuwd waar die zit nu zijn grote concurrenten Wilmer, Kees en Marco er niet zijn. Kees heeft al de kop getrokken en zit op één. Als wij dan grabbelen uit vijftien doosjes zitten we allemaal naast elkaar. Hoe bestaat dat dan.

Ik op tien, Theo op negen en Mats op acht om even later Mike nummer dertien te trekken op de staart.

Het duurt ff maar dan zit ik

Eerst met de heggenschaar aan de gang. Wat staat dat onkruid hier hoog. Dat groeit de laatste weken als een jekko. ook in de tuin. Het is niet bij te houden. Je moet wel vanaf boven snoeien want anders zit je korf steeds vast met daaraan je onderlijn en haak aan dat lange gras.

Heerlijk weer is het maar het eerste uur gebeurt er weinig aan de overkant

Gebruik vandaag nog geen 200gram voer en een halve liter wormen en maden die ik knip. De grote mannen onder ons hebben me voorgelicht en mijn techniek wat bijgeschaafd. Andere haken, nieuw systeem, een taper leader lijn aan 8mm spiderwire op de molen moet het gaan doen. Het werpt uitstekend moet ik toegeven. Nu nog vis op de stek krijgen.

Theo heeft eindelijk een aanbeet

En dan na twee uur vissen heeft Theo eindelijk een aanbeet. Ik ga maar ff kijken want ik heb nog helemaal nies gezien. Breng om de 5 á 10 minuten een verse korf met dito aas maar er zit nog geen beweging op mijn stek

Zo de nul is er af

Dat is een welkom geschenk als het zo slecht gaat. Mats de Champ heeft ook nog geen beweging gezien op beide stekken. Die maakt er altijd twee aan op zijn Engels. Dat doen al die Engelse wedstrijd vissers. Alleen Kees voorraan heeft twee dikke platten en de rest heeft niets in het leefnetje als ik dan een bliek vang van 15cm. Blij, blij ben ik ermee want staat er nu op de derde plek mee. Als je niets vangt krijg je het aantal deelnemers plus één punt bijgescreven. Dus vandaag maakt dat klein visje uiit of ik tien punten of drie punten krijg bijgeschreven.

Het is niet best vanavond

Om negen uur zijn er al die opruimen. Nog een kwartiertje voor de toeter. En dat kan ik nu niet. Zou het liefst de hengel er in laten liggen als laatste dat die dan de auto ingaat. En vandaag bevestigt dit het helemaal want Mats pakt in een kwartier nog drie brasems en pakt de tweede plek. Zo uit het niets. Als daar maar genoeg te vreten ligt en er komen er een paar langs die gaan azen dan ben je de geluksvogel van de avond. Mats heeft ook zat geknipte wormen gebracht dus die paar vissen blijven dan bij jouw hangen op de voerstek.

Er is nog niets zeker maar Mats doet goede zaken

Mats gefeliciteerd. zo zie je maar net als bij het roofvissen. blijf bij je plan. De vis moet toch een keer op je plek aankomen en zorg dan dat de tafel gedekt is en dat ze blijven hangen en niet verder zwemmen als je er eentje tussen uit vangt. De top heeft allemaal 4 punten. Er mogen twee wedstrijden geschrapt worden. Daar is het zoals elk jaar weer reuze spannend. Volgende wedstrijd is op 28 juni2022. Dat er maar wat water mag vallen want met dat warme weer zit er weinig zuurstof in het water met die hoge temperatuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *