Goede generale

Er zitten weer een sticker meer op de BassBuster

Woensdag middag 22 juli 2022 gaan we eind van de dag er nog even in. Zaterdag en zondag doen we mee aan de Yamaha Pro Fishing wedstrijd roofvissen. De voorbereiding is weer net zo belabberd als vorige keer. Al hebben we vandaag samen dit jaar dus toch een paar uurtjese voor kunnen vissen. Dat is al meer dan vorig jaar

Wim kan al helemaal geen tijd vrij maken door zijn werk en wat familie perikelen en ik ben dit jaar nog niet weg geweest met de BassBuster. Het komt er gewoonweg niet van. Zoveel visdisciplines en alles is leuk. Maar met zijn boterham in de hand smekend om een glas water want zo te zien is dat broot met kaas wat drooog. Zijn we om half zes er klaar voor en vertrekken naar het Haringvliet.

De helling verloopt vlotjes

Het is fantastisch weer. Er komen er al veel van het water af en de wind is gaan liggen. Kan niet beter. Nu wat zuurstof rijk water opzoeken. We vertrekken naar het Spui

Gelijk een mooie roofblei

Waar ik na de derde worp er al een beuk op krijg. Das snel maar ik staat nog te lullen en mijn hengel is te dicht bij de reling zodat ik niet kan slaan. Erg amateuristisch dus. Altijd ruimte houden om te slaan en de vis verkiest het om direct te vertrekken naar het diepe onder de boot door zodat de lijn slap valt. Voel nog wel die heerlijke ruk en dan die run. Je snapt het niet maar als je zo’n Chubby verkeerd vastpakt plakt die al aan je vingers vast en die vissen presteren het om als maar eventjes er geen druk op staat dan schieten ze los. Wim veranderd ook gelijk van aas naar een dieplopende asp en Bammm die zit wel geplakt en zijn lijn doorklieft werkelijk het wateroppervlak richting ginder. Wat een explosie en hij kan aan de bak.

Zilveren tornado’s zijn het

Eer dat we die kunnen netten kan ik nog wel een keertje over de stek heen gooien nu met m’n dieplopende Rapala en Ramm staan we alle twee te drillen. Wat een krachtpatsers zijn dat toch. Mijn Godfather 11-28gram staat hoepeltje rond. Wat een fijn stokkie is dat toch voor dit geweld. Het vangt die klappen met die runs fantastisch op en een goede slipafstelling van mijn Spro Red Arc 10400 doet de rest. Wat een fijn combi is dat gebleken al zeker vijftien jaar.

Wel alles eerst fatsoeneren

De originele dreggen van rapala kunnen het maar net houden als je geen gekke dingen doet. Beter is ze te vervangen. Je koopt plugjes van 4cm die kosten dan bv Chubby 16,95 en dan moet je eigenlijk de dreggen vervangen. Het is van de gekke

Vervangen

Denk dat ik de eerste aanbeet ook miste omdat ik viste met één dreg. Ik heb het gevoel dat in het begin van het roofblei zeizoen je de voordte dreg goed kan gebruiken. Meestal zitten ze daar aan gehaakt en als het seizoen dan vordert ze achter op haken. Heet heft misschien met de grote van de aasvis te maken en vallen ze van voren aan bij die kleine witvisjes. Vanuit een ambusch. Vandaar ook die zware beuken, ja aanslagen soms bij de aanbeet. Terwijl ze later in het seizoen ze hun prooivis van achteren aanvallen.

Het is binnen

De rest van de avond varen we wat stekken af richting Hollands Diep. Het is druk overal op de stekken met al die viswedstrijden die de aankomende weken plaats vinden hier in het deltagebied. We zien vele wedstrijdboten op onze stekken liggen. kijken waar de vis doen we en zo af en toe zoeken we naar baars en snoekbaars. Dat gaat wel goed komen en we verstoren ze niet al te veel. We vangen wat klein spul maar de groten zitten half water. We weten genoeg. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin an.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *