BP Buckaroo’s LvP ’22

De boel goed zekeren hier

We vissen een aantal visdagen zonder wedstrijd element met de Buckaroo’s in verschillende putjes. ’t Mun, de Sprong, slangenkuil, Nieuwkooopse Plassen, Vossenkuil, Biesbosch werkendam, ’t Broek en sinds vorig jaar ook op Land van Paling. En dat bevalt ons goed. Niet dik anderhalf tot twee uur sturen. Heen de files ontwijken anders ben je nog langer onderweg. Dus half zes vetrekken. En eind van de dag gezellig wat eten zodat we de file missen. Thuiswedstrijd dus met uitslapen en om half acht beginnen

Weer lekker gevist op Land van Paling met de Buckaroo’s op 24 mei 2022. Een nat begin maar met een heerlijk zonnetje ’s middags naar de naar de avond toe. Was weer en fantastische dag

Marco gaat toch maar een plu halen

We dachten een buitje voor het stof maar het begint nu toch goed door te regenen als ik de eerst vis mag vangen. En dat is precies het goede woord want halverwege verspeel ik em. Theo staat al achter me om te scheppen maar dat is dus niet nodig. Jammer maar we zijn op de goede weg

Ik lig als laatte er in en mag dan de eerste aanbeet verspelen. Was natuurlijk de laatste die aanschuift op Mike na. Maar die heeft als excuus dat die eerst naar de tandarts moet. ook Kees W moet naar de tandarts op een ongelukkige tijd en vist helemaal niet mee. Komt zodadelijk nog wel even kijken. Arno kan ook niet want zijn auto moet voor een beurtje naar de garage.
Mijn buurman doet dat beter en weet de eerste aanslag te verzilveren

Gelukkig gaat de wind een beetje liggen en de regen wordt al minder. Dan pakt Marco ook zijn eerste karpertje van de dag en dat zal niet de laatste zijn. Hij is vandaag helemaal löss en door de rest niet bij te houden

De enigste die niet is begonnen met een paraplu

Als de paraplu op de montage zit van je vlonder is het lastig ingooien

Niet om aan te zien hoe die aalscholvers huishouden onder je visbestand

Tja moet je zo’n vis uit zijn lijden helpen. Hij aast wel dus die zal er wel boven op komen. Zo te zien is die twee keer de sjaak geweest. Iets oudere wonden en kakelverse diepe gaten.

Dan pakt Theo ook zijn eerste karpertje

Het zonnetje kont al aardig door als ook Theo zijn eerste schub vangt

Mijn buurman droogt weer op

Zijn laarzen stonden vol water. Die stonden vanmorgen rechtop.

Eindelijk kan ik er ook eentje bij schrijven

En dan na zes, je leest het goed na zes vissen te hebben verspeelt sommig boven m’n net kan ik er ook eentje landen. Een mooie spiegel en wat zijn ze sterk op onze lichte stokken

Druk aan de overkant op mijn stek

Wat een ganzen met jongen hier in de gracht.

Dan komt Arno met een versnapering

Vaste prik op het Land van Paling is een dönner broodje tussen de middag. Op de karperputjes is het gebakken ei met spek, ham en kaas maar deze broodjes overtreffen dat met grote voorsprong

Die kouwen weten het precies waar je moet wezen

Je bent nog geen meter van je voerbakken of die kouwen hangen er in. Wat genast zijn die rakkers geworden hier op LvP. Er wordt natuurlijk continue gevist en ze kennen het onder hand wel hoe ze aan hun lekkernijen moeten komen

Iedereen een broodje

De bakjes knoflook saus en sambal gaan rond en smullen geblazen

Groepsfoto LvP2022

Een uitgedunde ploeg vandaag door de tandarts en het slechte weer doet ook een duyit in het zakje. Terwijl het ’s middags heerlijk wordt om aan de waterkant te zitten

Kees helpt Marco scheppen onder toezicht van zijn buurman voor vandaag, Theo

Tuurlijk komt Kees wel ff kijken voordat hij naar de tandarts gaat en kan gelijk de vissen van zijn broertje landen want Marco gaat gewoon door met vissen voor de gek houden en ze haken. Belangrijker ze te landen Want nog steeds lukt mij dat niet. De ene na de andere verspeel ik half water, zefs vlak voor mijn netje. Ik probeer allerlei onderlijnen, method, feeder, dikte lijn, kleiner haak, oké groter dan maar niets helpt me

Das een beste platte vol met paaipukkels

Dan pakt Theo een dikke brasem. Als het een competitie wedstrijd was geweest kon ik de kanjerprijs gelijk aan hen doorgeven. Met 63cm was ik spekkoper en mocht de bokaal een jaartje op de schoorsteenmantel zetten bij mij thuis. Maar Theo is er niet minder blij om. Wat een mooie platte is dat dan. Hij was overgestapt van de wormen naar maïs. Daar vangt Piet ze mee die op de andere kop zit te vissen

Ik stap ook over op de maïs

Dan trek ik ook nog maar een blikje maïs open nadat ik het restant van Theo heb gekregen. Zijn schoonmoeder daar gaat het niet goed mee en gaat vroeger naar huis om o.a. zijn vrouw te ondersteunen met alle ellende. Sterke hiervandaan ook zeker van alle andere Buckaroo’s

Dan begint het weer te lopen nadat iedereen al is vertrokken

Na tweeën is het helemaal stil gevallen en de aanbeten die ik krijg verspeel ik. Om gek van te worden en mijn buurman marco begrijpt het ook niet. Krijg zelfs een onderlijn montage van hem waar hij ook mee vist, onderlijnen, haakjes Gamakatsu LS-2033F maatje 12 maar het helpt niet. Marco is vandaag de grote winnaar met 14 vissen in het netje en maar ééntje verspeelt. Bij mij is het andersom. Minstens veertien verspeelt en drie in het netje

De mannen wisselen nog wat weetjes uit

Ik heb toch weer veel geleerd vandaag van Marco die niet te beroerd is om alles uit te leggen. Das het leuke van deze groep. Over roofvissen hoef je me niets te leren. Alhoewel de kneepjes zijn er al om te leren.

Korf onder de of boven je onderlijn maakt een groot verschil volgens Marco

Maar dat witvissen is lang geleden voor mij dat ik er weer fanatieker ben in gedoken en de veranderingen zijn gigantisch. Toen ik nog fanatiek wit viste deed je dat met een vaste stok. En je was “deman” als die langer dan negen meter was. Gewoon aan de rivier. Ik heb dus wat huiswerk meegekregen van Marco. Ik gaat ermee aan de slag

Zuihaven buiten 1980

Toen ik nog fanatiek wit viste deed je dat met een vaste stok. En je was “deman” als die langer dan negen meter was. Gewoon in de delta rondom Dordrecht en Dubbeldam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *