BP Buckaroo’s 22.3

Natuurlijk zit ik weer op zeven en dit keer mag ik naar Marco kijken die zes heeft getrokken. Die weet 10 platten te strikken. Hij komt net een bliek tekort om zijn broertje Kees te verslaan en pakt een tweetje. En ik keek er weer naar met mijn twee brasems. Kon nog erger want Jos aan de andere kant van me op acht en Tjeerd op vijf blankten beide. Kregen helemaal geen vis op de stek

We vissen maandag 16 mei 2022 alweer de derde BP-competitie wedstrijd op het Voornse Kanaal. Als ik aankom zit Mats al op stek 1. Wat een geluksvogel is dat toch met dat loten. Natuurlijk trek ik nummer zeven terwijl ik graag twee of drie had getrokken. Dat is voorbestemt voor Kees die na mij zijn kokertje uit de zak haalt en twee trekt. Hoe bestaat et wat een mazzelaars toch steeds weer

Daar zitten we weer

Links naast me zit Marco en op vijf Tjeerd en op vier komt Mike te zitten. Aan de andere kant van me zit Jos plus de rest van de buckaroo’s

Mijn nieuwe onderlijn

Ik heb goed geluisterd naar Mats van de week en heb nieuwe veel gevoeligere onderlijn gemaakt. Bedankt Mats voor je geduld Mijn gevlochten lijn was aan vervanging toe na 22 jaar trouwe dienst, Spiderwire 8mm/7.4kg en een taper leader van Trabucco 18-40 diameter. Gaat kleinere haken gebruiken heb zelfs 16 en 18 gebruikt vandaag aan Cresta Intenz fluor carbon 0,14mm/4.1kg geknoopt

Naast me wordt er wee in drie keer gewogen

Dit keer vis ik drie meter verder naar de overkant. Op de hoogte waar Mats vorige week viste weliswaar op stek 9. Dat haal ik nu met mijn nieuwe lijnen op de molen. Vorige week met vast zitten een dertig meter verspeelt. Marco naast me vist net over het midden daar waar ik vorige week viste. Vorige week zat de vis op mijn stek en kreeg ze niet aan het azen. Heel veel lijnzwemmers en lichte weglopers van kleine vis die aan de wormen zaten te trekken. Hoe anders is het vandaag. Ik verspeel een vals gehaakte en kan er twee platten netten. Meer heb ik niet zien gebeuren op mijn stek. Hoe anders is het bij Marco. Die heeft ze er volledig op zitten. Ik mag nog blij zijn met twee brasems want aan de andere kant heeft Jos niets gezien en die zit ok halverwege het kanaal en aan de andere kant van Marco moet Tjeerd ook nog steeds wachten op zijn eerste aanbeet.

Kees heeft een bliek meer dan Marco gevangen en gaat met een 1ntje de strijd aan met Mats die vandaag een drie bij elkaar heeft gevist. Marco dus knap een tweetje. Het is nu al dringen aan de top. Alle drie vier punten en dan mag er twee wedstrijden worden gestreept en heeft Mats weer de beste papieren. Dat kan geen toeval zijn. Het wordt weer rete spannend dit jaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *