BP Buckaroo’s 22.2

Dit keer stek 4 getrokken, er zit progressie in

Dit keer nummer 4 getrokken, komt waarschijnlijk omdat 7 en 9 er al uit waren. Ik was wat aan de late kant. Moet ik meer doen dus maar zit wel weer naast Mats. Mijn leerproces gaat dus gewoon door🤣. Aan de ander kant zitten Kees, Mike en Glen op de kop. Gefeliciteerd Matsieee, weer een 1ntje dat gaat goed voor de prolongatie van je titel

Ben vandaag één van de laatste die een kokertje uit de zak van Mike mag trekken.

Links van me

Op de kop zit deze keer Glen. Op twee Mike en naast me op drie heeft Kees zijn zinnen vandaag gezet.

De rest van de Bukaroo’s

Nadat ik de nieuwe sjees van Mats heb bekeken, een combo en dat is natuurlijk fantastisch als hengelsportliefhebber. Henny wou er niet aan zelfs niet met de honden maar toevallig van de week met Yvon meegereden en het is best te doen zo’n combo. Dus er is hoop aan de horizon dat er eens ook zo’n karretje in huize oosterhuis komt

Het is vandaag Mats wat de klok slaat

Mijn tweede worp is veel te ver, heb er geen erg in dat ik de lijn van de klip haal en mijn korf beland in het net tussen de stenen aan de overkant. Ben een flink stuk lijn kwijt en tot overmaat is nu eindelijk mijn gevlochten lijn te kort geworden om tegen het talud aan de overkant te vissen. Dat wordt uit nood dus driekwart kanaal. Kan nog een andere stok pakken maar heb daar ook wel het geloof dat er vis is. Ik zie ze daar in iedergeval draaien aan de oppervlak en in het riet de paai plekken gebeurt vandaag niets.

Arno vindt dit vintage

Ik zeg tegen Arno maar die vintage vissen zoek ik ook. Grote dikke platten. Ik heb al meer gevangen dan vorig jaar en we zijn nog niet halverwege de competitie. Toe de laatste wedstrijd een brasem, de enigste gevangen dat jaar maar wel gelijk de grootste dus de kanjerprijs was voor de Bassbuster met dito waardebon van Mario de Catfish

Mats zegt als je nu eerst eens met een ander systeem gaat vissen

Ik krijg weer vis les van Mats. Dat lijkt wel een machine. Toch een paar meter uit de overkant daar komt vandaag de vis vandaan. En natuurlijk het bombardement van geknipte wormen. Met mijn twee platten wordt ik toch nog vierde en daar ben ik reuze blij mee. Maar eens een praatje maken hoe Mats vist en die is niks te beroerd om me alles uit te leggen. Mijn hoofd duizelt er van maar als je er niet uit komt met je hengel opnieuw opbouwen dan bel je me maar van de week. En dat gebeurt dus een paar maal.

Voor de zekerheid een visueel plaatje

Ik hoor voor het eerst dat ze taper leaders gebruiken met dat feederen. Met vliegvissen gebruikte ik ze wel maar nu gaat er een nieuwe wereld voor me open. Dat witvissen daar wordt natuurlijk ook van alles in ontdekt. De vissen zijn ook niet gek. Of er zijn er veel minder dan in mijn witvis periode of ze zijn gewiekster geworden. Zeg het maar. Met die 0,18 kan je dat goed knopen aan een 0,08 gevlochten lijn en krijg je een heel mooi klein knoopje wat goed door die kleine oogjes van de gevoelige top vliegt. En met die 0,30 uiteinde kan je makkelijk 40grams korven weg zetten. Andere onderlijnen, dunner en fluorcarbon met kleiner haken die ik nu gebruik. Ik heb dus huiswerk te maken van de week

Mats doet in iedergval goede zaken om zijn kampioenschap dit jaar weer te prolongeren. Die is goed op weg. Ik gaat de kennis die ik vandaag opgedaan heb gebruiken van de week om alles opnieuw op te bouwen. Ik moet me toch uit de middenmoot kunnen vissen dit jaar. Ik gaat mijn best doen dusse heb er zin an

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *