Koopvaardijhaven met Leo

Door reparatie is die dicht

Er word al enkele week voor zolang het altijd duurt goed gevangen vanaf de kant in de koopvaardijhaven voor de sluis. Alle brasems willen naar binnen vanaf het Haringvliet om af te paaien in het Voornse Kanaal

Het is heerlijk aan de steiger uit de wind in het eerste zonnetje op 29 maart 2022. Eigenlijk mogen we hier niet aanleggen maar de sluiswachter vindt het nu best. De brug wordt gerepareerd en de sluis blijft dicht. Zelfs voor het verkeer en vo0o0r de fietsers en voetgangers is er een alternatief pad gemaakt

Heerlijk is het uit de wind

Op het Haringvliet staat een beste 5 met witte kopjes op de golven maar hier in de haven liggen beschut en uit de wind. Het is er heerlijk vertouven. Nu nog wat vis en de dag is helemaal goed

De vissen hebben geen trek

Maar zo goed het vorige week was zo slecht is het vandaag. Op de Hummingbird zien we dikke lagen vis die naar binnen wil maar in foerageren hebben ze geen tijd. Die zijn met heel andere intenties bezig

Alleen maar blieken

Alleen een paar blieken op de worm kunnen wat interesse tonen maar die dikke brasems kunnen we niet strikken. Die blijven half water toeren zien we op het scherm. Wel achter ons in het sluisje vangen ze ze met dropshotten. Ze hahen ze vals maar dat geeft een hoop spektakel aan die dropshothengels. Na een paar uurtjes houden we het voor gezien. Wel leuk om met een korf en multipicker en feederquiver te vissen maar we wilden die dikke brasems ermee vangen

Onder het oog van de vuurtoren

Ik heb een boothengeltje overgenomen van Jan Spruit. Een Kamakatsu Destrada van 188cm. Een dropshot 7-30 grammer. Jan vertikaalde en diogonaalde er altijd mee en dat zou er mirakels goed mee gaan. Ben dus overstag gegaan en die wil ik nog ff uitproberen voordat het seizoen sluit

De hengel reageert dus goed

Dat duurt niet lang of ik krijg een rare aanbeet op mijn shadje. Alsof ik vastloop in de waterplanten maar dat kan nog niet. Ik zet de haak en ik kan aan de bak. Ik ken deze hengel niet en wat een verschil met mijn Gordfathers. De hengel gaat tot in het handvat hoepeltje rond maar ik kan niet inschatten hoe groot die vis nu eigenlijk is. Das een beste glasoog zegt Leo en ik moet em gelijk geven want hij gaat drie vier keer door de slip en neemt meters lijn vanaf de spoel. Die is goed afgesteld en werkt dus ook naar behoren Daiwa Exceler1500A. Een superklein molentje. Twee keer onder de boot door net langs de Minnkota heen. Pfffttt wat een mazzel het is lastig sturen met deze hengel wil ik nog zeggen als we de vis voor het eerst zien. Dan begrijpen we er meer van het is gewoon een hele mooi snoek. Wat een spektakel weer. Nu twee maanden wachten voordat we er verder mee kunnen spelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *