Spinning Dutch Adventure ’21

Het logo is gaaf.

Op uitnodiging via Fb doe ik mee met de Catch & Release StreetFishing wedstrijd op 8 augustus 2021 in Hellevoetsluis. Als ik vraag of Wim en Martijn ook mee doen zeggen die gelijk ja. Dus we schrijven ons in als enigste Nederlanders. Dat is wel apart moet ik je zeggen. Tuurlijk de meeste spreken Nederlands maar nu weet ik hoe dat is. Onder vissers is dat fantastisch. Dat elkaar niet precies verstaan maar je best doen dat wel te doen. Dat wordt een heerlijke visdag

Volgens Martijn kan je zelfs een bootje met trailer winnen. Die is vanmorgen helemaal hyper en klaar voor als ik wordt opgehaald. Tijd voor koffie is er niet en ik verbrand mijn mond omdat ik de mijn snel moet weg werken. Of we hier nu ff rustig aan doen of zodadelijk moeten wachten maar hij is niet te houden. Vol positieve energie en dat slaat natuurlijk over op het gehele team.

De uitnodiging van Adrian Pron vanuit mijn geboorte stad.

Kortom we hebben er zin an. Wim streetfish overal hier in Hellevoetsluis en kent alle stekken als zijn broekzak. Komt bij als oud voorzitter met zijn connecties krijgt hij meters informatie dus dat moet goed gaan komen.

Het parcours voor vandaag, appeltje eitje zou je denken.

Met al die snoek uitzettingen de laatste jaren in de vesting grachten moet het toch niet zo moeilijk zijn er eentje te vangen.

Heb zelf meegeholpen het dok leeg maken en honderden kilo’s vis overgezet waaronder ook een paar dikke meter snoeken. Zie in de BassBuster avonturen van vorige edities. Die zwemmen daar in lui lekkersland. Ja hoor Martijn heeft ons aangestoken met zijn positieve uitstraling. We gaan potten breken vandaag

Dat inschrijven duurt wel ff voordat er 20 man zijn gecontroleerd op vispas en legitimatie.

De wedstrijd staat in het teken met als doel Catch en Release. Je moet een foto op de gekregen mat maken, een foto met de vis in de hand en en filmpje dat je de vis weer terug zet in zijn element

Vol overtuiging dat we die vanmiddag aan moeten haken en daar hou ik van. Wat een spirit.

Als we ons hebben ingeschreven en er ook een blikje red bull in het welkom pakket zit is klokt Martijn die gelijk naar binnen. Dat is weer minder gewicht om mee te slepen maar ipv van dat hij lichter wordt en kan vliegen naar de stek wordt hij misschien wat overmoedigd. Want zo’n bootje wilde die altijd al hebben en deze dat gaat em worden. Die is precies goed voor mij. Die gaat vanmiddag mee naar huis. Kijk daar hou ik van. Dat is een prima instelling. Daar kan ik wat mee

We verstaan er natuurlijk niets van maar worden zo dadelijk uitgebreid bij gebriefd door Adriean.

De uitleg daar worden we niet wijs van die is in het Pools maar hoe moeilijk kan het zijn. We hebben een kaart gekregen waar alle vangsten op moet worden vermeld en je moet via whatsupp je foto’s doormailen. Een meetlint dat is duidelijk maar dan horen we de geruchten. Je moet een filmpje maken als je de vis weer de vrijheid geeft. Is dat niet wat lastig je vis loslaten en gelijk te filmen. Maar het valt allemaal reuze mee en door de corona perikelen worden de prijswinnaars gemaild dat ze verwacht worden op het pleintje voor de Catfisch zodat alles een beetje op afstand gehouden kan worden. We zijn buiten maar alles in voorzorg. Goed geregeld dus en we zullen er zijn om Martijn’s zijn prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Zoals je ziet aan de namen.

Dat we de anderen niet verstaan is niet zo raar. Aan de namen te zien doen er overwegend polen mee. Horen we later dat we de enigste Nederlanders zijn. En dan geen potten kunnen breken. Maar vissers onder elkaar is altijd goed. Wat een gezellige gasten allemaal en heel veel dames die meedoen. Helemaal leuk natuurlijk

We gaan op weg naar de Groene Brug.

Na de uitleg van Adrian begrijpen we het. Het gaat om de grootste vis voor de boot met trailer en alle andere Predators is er er ook een prijs voor de grootste. Duidelijk dus. Maar met mijn Gotfather 14-28 gram en windje 7BFR ga ik geen potten breken. Dacht dat het zo’n wedstrijd werd als in Rotterdam. Helemaal verkeerd ingeschat dus. Ik sta bij de Groene brug maar door wind en de golven heb ik niets te vertellen over de shad. Dit werkt niet. De diepte en het gewicht van mijn shadjes halen de bodem niet. Dit is niet goed en ik gaat wisselen. Gelukkig is het een thuiswedstrijd en kan ik naar huis. We moeten de grootste snoek vangen vandaag om Martijn zijn droom waar te maken. We spreken af dat we elkaar weer zien achter het gemeentehuis. Want volgens de bronnen van Wim moeten we daar in iedergeval één van de uitgezette snoekjes kunne scoren. Zal niet de grootste van de dag zijn maar dan staat er in ieder geval wat op de kaart.

Ik heb voor vandaag veel te licht spul bij me.

Het dropshot spul laat ik thuis en gaat voor het spul wat ik over de plompebladen kan trekken en op dieper water voor de wat grotere pluggen. Op Hoop van zegen

Met m’n nieuwe stok van Westin W6 moet dat gaan lukken.

Wat kikkerss en Garnalen door de wierbeden trekken en op schoon water wat nep snoekjes moeten het gaan doen voor vandaag.

Onze buren pakken een snoekje van een halve meter.

Als ik weer aansluit bij de Gang hebben ze beide al een vis verspeelt. Martijn heeft twee aanbeten niet kunnen verzilveren en Wim vlak oor zijn voeten. Dat geeft hoop dus ik sluit achteraan aan

Dan hier in de planten zie ik een kolk achter mijn aas.
Enkele deelnemers met hun vangsten.

Er wordt dus hier en daar wel wat gevangen maar wild is het allemaal nog niet. De deelnemers die wij tegenkomen hebben net zoveel gevangen als wij met z’n drieën bij elkaar

We zitten hier eventjes op een bankje te drinken en te genieten van het uitzicht en overleggen wat we gaan doen. Waar we eerst heen gaan en dat wordt het Kanaal door Voorne. Die uitgezette snoekjes willen niet vandaag in de vestinggrachten

Kanaal door Voorne.

We gokken op wat kleine baarsjes hier tussen de bootjes en in het diepere gedeelte hopen we op snoek, snoekbaars en misschien een verdwaalde roofblei

Deelnemers op het parcours met vis.

Dan horen we dat er wel hier en daar wat wordt gevangen. Ook op de plekken waar wij hebben rondgelopen in de vesting achter het gemeentehuis

Op baarzen jacht met de dropshot.

Een plekkie uit de wind gezocht en dan is het heerlijk in het zonnetje. De heren zijn hun brood vergeten. Dat ligt nog op de aanrecht en met z’n drieen uit mijn trommeltje eten dat wordt em niet. Liggen we nog voor het einde aan de geeuwhonger dus het thuisfront gesmeekt of dat ze het komen brengen. Wat is makkelijker af te spreken dan een parkeerplaats bij een zwarte container

Daar gaan we die boot niet mee winnen.

De eerste van vandaag gaat met een boogje weer terug. Die moet zijn over-over grootmoeder gaan halen

Karta Wymiarów.

Alhoewel je zou wel meedoen… Je blank dan niet er staat wat op de kaart

Oooohe zo moet dat dus, zo moeilijk kan dat dan toch niet zijn.

Der dames hebben de container gevonden en de heren kunnen lunchen. Onderwijl Annet leert wat een spinner is en een aanbeet zo te zien een dikke baars verspeelt onder toe zicht van Wim. Zohheeeey zag je dat..

Heerlijk zo’n koud biertje.

Goed idee van Martijn om die biertjes ook mee te laten nemen. Ik heb mijn lunchtrommeltje allang op en krijg zelf nog een broodje van Wim zijn portie

Lucas vangt tenminste nog wat.

Zoonlief van Cindy en Martijn vangt sneller wat dan wij met z’n allen bij elkaar

We gaan voor de bonus vis.

We gaan naar dieper water aan de andere kant van Hellevoet richting haven en groene brug waar we vanmorgen zijn begonnen. Naar de berichten is daar nog niets groots uitgekomen en elk jaar bij iedere wedstrijd is dat wel zo. Maar hopen op een enkele dikke aanbeet, een bonus vis

Wim staat aan de overkant.

Martijn staat al in het portiek te schuilen en daar drijft Wim zodadelijk ook naar toe

Klein buitje voor het stof.

Het meeste valt er naast ik weet het maar wat een dikken bui komt er over

Ik sta precies onder een boom.

Door de stam blijf ik enigszins droog onder het boompje maar iedereen is verdwenen langs de waterkant

Om even later weer in het zonnetje te staan.

Patrick komt nog eventjes met dochterlief kijken hoe dat opa Wim het doet

De prijzen verdeling 2021.

Er is verzocht vanwege de Covid perikelen wanneer je niet meedoet voor de prijzen dit keer niet naar de prijsuitreiking te komen.

Ons aandenken.

Dat ben ik niet meer gewent heel de dag lopen en nu ik dan eindelijk zit en niet aan het vissen ben voel ik pas mijn voeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *