Kibbeling Scoren
Maandag net na de middag 13 juli 2020 komt mijn vismaatje langs. Die heeft vakantie en wil wel eens kibbeling samen maken. Dat heeft hij eens jaren geleden hier gegeten en vond dat heerlijk. Natuurlijk kan dat maar het is er nog wat te vroeg voor.
Na de pannenkoek gaan we luis vangen voor de vissen in mijn aquarium. Zijn goudvissen en goudwindes en fantastisch uit te leggen hoe die vissen azen aan de jeugd. Komt bij dat ik zelf dat heel leuk vind die vissen in de tuin.
Luis is er niet maar genoeg, heel veel jongbroed. Raar vindt ik want waar moeten die jongbroed van eten. We zien speltaas maar ook al 2-4 cm witvisjes. Waar die van moeten opgroeien is me een raadsel want we vangen niets als het fijn mazige netje door het water halen. Ik vang er een paar visjes van 3cm en daarna is Willem aan de beurt maar dat valt niet mee.
Wat zijn dat voor visjes maar dat is nog niet te zien. We nemen er wat mee en gooien die in het Aquarium dan zie we volgende week meer en weten wat het is.
Die Indische snappenrijen is Willem niet zo gek op eigenlijk vindt hij het te heet.
Maar een haring werkt die zo naar binnen geen probleem mee. Die vindt hij heerlijk.
We willen vis eten en geen deeg dus de pinda olie opdraaien naar zo heet mogelijk. Dan de stukjes vis er in en die schroeien direct mooi dicht. Na vijf minuten is het klaar is Freek en kunnen we proeven. Zo vindt ik ze het lekkerst zo uit de pan met een koud biertje erbij. Heb ik weer van Joop geleerd. Dat bier hé erbij. Heerlijk. Voor Willem is dat natuurlijk cola. Die lust dat gersten natje trouwens niet eens.
Maar zonder een sausje is het al goed. Peper, zout en wat sambal. Dan in de archideolie is al voldoende. Heerlijk en dat vinden ze in huize Den Adel ook als hij naar huis gaat met een zak vol kibbeling van Warung Freek zelf gemaakt.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!