Buckaroo’s naar Jisp 2019

Voor mij een top dag.

Zaterdag 27 juli 2019 gaan we de BP Buckaroo’s weer richting Jisp bij Zaandam voor de Battle met BP Amsterdam. Erg eerlijk is het niet meer want de Rotterdammers zijn de laatste jaren dik in het voordel qua aantallen mee vissende. Hier vissen vanuit de bootjes gebeurt als sinds 1989 met elkaar.

Alles is weer keurig voor mekaar geregeld door de heren Mike de voorbereiding in Rotterdam en Willem voor het toernooi vanuit Amsterdam.

Mannen nog even een berichtje, as zaterdag is het weer zo ver . Ik heb met Wim afgesproken dat we tussen 07:30 en 08:00 verzamelen.  We vissen tot 16:00, en maken foto’s van de grootste vis. (Duidelijk zichtbaar AUB en geen vissen van verleden jaar of van het internet. Er is voor iedereen prijs en na het vissen en opruimen gaan we naar de Lepelaar voor het buffet.

Let op het weer, NEEM VOLDOENDE drinken mee en zorg voor schaduw!!!!, later op de dag kan het gaan onweren, hou dus buienrader /weer beetje in de gaten.

Deelnemers van onze Buckaroo’s deze keer: Tjeerd Sr Tjeerd Jr., Wilmer, Jos, Theo, Harry, Nico, Ron, Cor, Alex, Freek, Kees, en Mike

Hoop dat het wederom een gezellige dag wordt! Eigenbijdrage is 20 euro

Gr Mike

Note; Dus wel een meetlint of centimeter meenemen en vergeet de onthaakmat niet. Leefnet dit keer gewoon lekker thuis laten.

Tot zaterdag, Kees 😀👍

Lootjes trekken hoeft niet, gewoon roeien tot je een leuk plekkie ziet.

Iedereen is ruim op tijd aanwezig. Met onweer en regen vertrokken uit Hellevoet en dat zou daar zo blijven de gehele dag. Grijs en zo nu en dan een bui terwijl wij dik in de dertig graden op het water zaten. Ik zet gelijk de paraplu op en dat is niet tegen de regen. Pfffft wat een hitte weer.

De spullen zit zo in de bootjes.

Ik maak wat plaatjes en neem weer ruim de tijd om alles uit te pakken. Kom tot de ontdekking dat ik m’n stoel ben vergeten dus dat wordt een zware dag in het zonnetje. Zitten op zo’n viskist of de houten bank een hele dag is niet lekker voor je rug.

Ben weer de laatste die vertrekt dat houden we maar zo.

Vorig jaar zat ik op stek 1 maar daar is het ondiep aan die kant van het water dus wil nu toch ook aan de andere kant gaan vissen. Ik zit alleen in de boot en dat roeien met die zon op je knar dat ben je zo zat dus als Mike en Kees bij de tweede rietkraag aan het uiteinde van een kreek gaan ankeren. Twee palen de zachte veen grond in duwen en Klaar is Kees. Of Mike in dit geval. Neem ik gewoon de eerste rietkraag 2 op de kaart. Hoef ik ook niet zover terug te roeien vanmiddag.

Waar iedereen deze keer zit.

Op drie zitten dus Mike en Kees, op 4 zitten Harry en Theo,  op ?? zitten Tjeerd Zr. en Tjeerd Jr., en Alex en Cor zijn deze keer het verste geroeid ( ff doorgeven waar, nummer!!,) . Willem zit zoals altijd vanaf de kant te vissen. Met zijn respectabele leeftijd van 80 jaar vindt hij het onverstandig in een wiebelend bootje te stappen.

Eerst het voer aanmaken.

De Bolognese hengel is zo uitgepakt. En een voertje is snel gemaakt, simpel alleen Mondial-F een goedkoop basis voer van 5kg voor 11,95 moet het gaan doen. Nog over van de sessie van het Haringvliet met die baal maïs wat op een fiasco uit liep qua vangsten. https://bassbuster.nl/2019/05/12/brasemvissen-hv/

De eerste die zich melden zijn bliekjes, die hoeven niet op de meetlat.

Wat zoete maïs, maden en wormen zijn de ingrediënten voor vandaag die het moeten gaan doen. Lekker simpel allemaal. Hoorde verhalen dat hier dikke voorns en Brasems te vangen zijn van ruim in over de halve meter en zestig centimeter doet ook mee. Moet je wel heel veel wormen brengen op de voerstek eigenlijk net als thuis op het Voornse Kanaal wil je een net vol vangen maar ik gok op één grote vandaag met wat maïs door een simpel voertje. Heb er zelfs een nep maïskorrel aan de haak met een hair hangen die drijft want van de vorige keer wel gezien dat de korf of method diep weg zakt in het veen en groen.

Een bolognese hengel is een telescopische hengel met op ieder deel maar 1 oog. Ze hebben een lengte van 5 tot 8 meter en worden voornamelijk gebruikt op het wat sneller stromende water. De bolognese hengel is voorzien van een molen waardoor ook grotere vissen zoals karpergoed kan drillen. Tevens kan men doordat men een molen gebruikt met wat dunnere lijn vissen. Verder worden bolognese hengels vooral gebruikt bij het vissen op witvis. Doordat de hengel langer is dan eenmatchhengel kan men voordeel hebben met een bolognese hengel. De bolognese hengel is niet de meest populaire hengel maar wordt toch regelmatig door vissers gebruikt.

De platten zullen de maïs wel vinden in de niet vullende voerwolk zonder vissmaken etc. En dat nep gele dingetje net boven de bodem of op het vuil en planten liggend op pakken weer willen uitspuwen. Dan zich zelf zo zelf haken want ze zullen van dat prikje schrikken en zich snel terugtrekken en uit de voeten eeuuuhe vinnen willen maken. Dat is de theorie. Nu de praktijk

Vanuit mijn positie zie ik Mike een mooie brasem scheppen.

Dan zie ik naast me de eerste platte worden gevangen om net over half tien. Mike zit veel verder uit de boot te vissen terwijl ze ook verder in de vaargeul zitten. Ik dus gaat ik m’n method feeder uitpakken zodat ik ook wat verder weg kan vissen.

De brasem van Mike aan de vaste stok.

Want ik pak alleen maar kleine vis. Wat ik ook aanbied aan groter aas maïs of wormen ik kan geen grote vis vangen. Ik krijg er geen aanbeet op. Alleen op maden blijft de dobber nog geen minuut boven meestal heeft hij geen eens tijd om te gaan staan.

Dit zijn de boosdoeners ze tellen is ondoenlijk. Je vangt minstens een kilo in een klein uurtje.

En als ik iets van de bodem ga vissen krijg ik wel voorns van een iets groter formaat maar daar ga ik de “wedstrijd” ook niet mee winnen.

Een mooie voorn is het resultaat.

Dan eindelijk in de “vaargeul” een vijftien meter van me vandaan pak ik de grootste tot nu toe na eerst toch veel kleiner te hebben gevangen. Aan de nep maïs dus aan een hair en voor de zekerheid een echte zoete maïs korrel aan de haak gedaan hopende dat dat niet te zwaar zou zijn en boven het veen en plantengroei uit zou steken. Gelukt dus m’n tactiek. Maar ik wil die dikke brassems vangen. Die platten waar dit water om bekent staat. Want de rest van de Buckaroo’s zitten verder weg in dieper water en naar wat ik vorig jaar zag kwamen daar de netten vol met brasems vandaan. Toen ook met heel heel veel kleine vis in m’n netje had ik geen schijn van kans met al die dikke brasems van de experts van de BP Buckaroo’s. Ik hoop nog steeds op een uitschieter als bij de WPC. Eén dikke vis kan een dikke prijs opleveren en zeker vandaag nu aantallen kilo’s het niet niet doen maar de grootste van de dag.  De beste visser kan verliezen vandaag omdat een rookie de grootste vangt.

Om even later een brasem te vangen.

Dan vang ik ook even later een brasem. En als deze in het net je ligt vraagt Mike of die groter dan veertig is en dat kan ik beamen. Toch maar op de meet lat leggen dus want daar uit neem ik aan dat ik een grotere heb dan Mike op dit moment.

Tegen de grond aan net boven de bodem allemaal dit formaat voorntjes.

Maar daarna blijft het stil met de method feeder. ook geen tikkies meer of lijnzwemmers. Het wordt nu ook wel heel warm op het water. We zitten dik dertig graden en ik hoor van Henny dat het bewolkt is in Hellevoetsluis met zo af en toe een dikke bui. Hier is het afzien en zeker zonder stoel. Ik ga zo af en toe staan maar dat is het ook niet helemaal en zit er over te denken om terug te gaan en lekker verder te vissen vanuit onder de bomen aan de wal bij Willem.

Daar rechts bij de eerste rietkraag daar lag ik.

Als dan na het middageten de boer begint met het land achter me te bemesten met de laatste ingrediënten die een koe niet meer nodig heeft me om de oren vliegt vlucht ik naar Willem. Wat een lucht in die hitte. Niet te harden laat staan uit te houden. Het laatste uur vallen de vangsten toch tegen en m’n rug daar hebben we het niet over. Die zeurt al een tijdje om terug te roeien.

Hier zit ik best onder de pruimen bomen.

Als ik aankom ga ik eerst bij Willem zitten. We zitten lekker te chillen want willem zit op een bankje in de schaduw en daar is het best uit te houden. ook hier alleen maar kleine vis. Eigenlijk wil ik alles in de auto gooien en lekker de schaduw opzoeken maar Willem haalt me over om toch maar een hengeltje uit te gooien. Dus gooi ik wat voer daar waar ik steeds een fuut zie duiken net voorbij de palen van een steiger en werp de methodfeeder het zelf haak systeem er bij met maïs hopende op een verdwaald karpertje. Maar na een uurtje gaat alles de auto in en zit ik met Willem lekker onder de boom in de schaduw.

Iedereen druppelt binnen.

Het duurt niet lang of de rest komt ook binnen. De wind is opgestoken en 180 graden gedraaid en komt nu van zee. Dus hebben ze die nu in de rug.

De één zit er als een koning bij op zijn troon zo van het oude vlees moet eerst op en de ander buffelt met z’n tweeën.

Maar allemaal hebben we een fantastische dag gehad op de plas. Heerlijk was het allemaal.

Onder toeziend oog van de organisatie zijn Alex en Cor net op tijd binnen.

Willem kijkt nog even toe dat de laatste Buckaroo ook binnen is en dan kunnen we opruimen en naar de prijs uitreiking afgesloten met een gezellig samenzijn en een hapje eten.

Weer heerlijke kazen voor iedereen.

Al is alles heerlijk relaxt nu is iedereen toch wel nieuwsgierig wie er dit jaar met de bekers vandoor gaat. Zeker nu het niet om het gewicht gaat maar om de grootste vis. Met deze warmte veel beter dat de gevangen vis direct weer wordt gereleast maar dit geeft natuurlijk ook de kans voor de mindere goden onder ons.

Dan zij er twee nummer één.

En dan ben ik blij dat ik die brasem op de meetlat heb gelegd want platten mag je niet zeggen met deze uit de kluiten gegroeide bliek. Met 43 cm wordt ik de kanjerkampioen dit jaar en omdat er voor het eerst gevist wordt zo op grote en niet op gewicht ben ik ook gelijk de winnaar van vandaag. Wat een weelde. Twee bokalen voor de Bassbuster. Heb nog alle geluk van de wereld want Cor had ook een vis van 43 cm. We moesten lootjes trekken en laat Cor nu nummer twee trekken. Zo ook twee dezelfde afmetingen bij Wilmer en Harry en daar moest het lootje ook beslissen wie welke beker kreeg. Ik ben er reuze blij mee nog nooit zo hoog geëindigd bij de BP Buckaroo’s.

Voor iedereen is er een prijs.

De verschuivingen zijn wel te zien nu er dit jaar is gekozen voor de grootste vis. De cracks zitten plotseling in de achterhoede. De jongens die normaal de lijst aanvoeren. Dat vindt ik wel verassend. Voor mij kan de dag niet meer stuk natuurlijk. En heb de rest van de dag een dikke smile.

Thuis ook even vermelden hoe de dag is verlopen.

Iedereen heeft een prijs en neemt naast een versnapering ook een kaas mee naar huis voor het thuisfront. Een fantastische traditie die Willen voortzet. Voor onze meiden thuis onder Rotterdam een heerlijke verrassing elke keer weer. De mijne is er in iedergeval reuze blij mee en zeker als ze dan hoort dat ik de grootste vis gevangen heb deze keer. Onze avond kan niet meer stuk.

Een heerlijke groep is het om mee te vissen.

We eten weer met z’n allen om deze heerlijke dag mee af te sluiten. Alles zat mee zeker voor mij. Het weer want in de rest van Nederland zat in grauw weer met regen en wij in het zonnetje te bakken met dik dertig graden. Wil je vis vangen dan was waarschijnlijk dat grauwe weer van de rest van Nederland beter geweest maar voor een uitje kon dit niet beter wezen. Een fantastische dag weer en ik denk dat ik spreek voor allemaal.

Reactie’s

Hoi Freek,

Mannen het was een geweldige dag en hadden geluk met het weer, heb de score

verwerkt in formulier voor diegene die het willen bewaren. Willem bedankt

voor regelen van het eten en kaasjes! We houden even contact!

Volgende ZA is 5 aug as. Theo heeft tas met lootjes en weeg unster, de weeg

zak heb ik met Kees N meegegeven. Ik zelf kan helaas aanwezig zijn.

Theo, als jij de gewichten naar mij mailt verwerk ik ze in formulier.

Gr en tot gauw, Ga nog even mail maken voor de Sprong en Vossenkuil

Gr Mike

Freek, de visplek op 50 meter voorbij 3 (Mike&Kees) voorn 33cm 5e geworden. groet Harry

Harry, zit meer te denken aan een uit de kluiten gewassen bliek of jonge brasem (lol). GrFreek

Mike Brasem 40cm de 3e plaats en Kees met Voorn van 22cm op plaats 9

Vis van Wilmer met de hand van Jos? Brasem van 36cm goed voor de 4e plaats

Reactie’s Facebook

afbeelding-19

Facebook

Anieta Koolhout Gefeliciteerd 🎉🍾

1

Anneke Bulder Gefeliciteerd

Nu actief

Jantina Vaandrager Gefeliciteerd 🎉🏆

Jenny Van Der Roest Blok Gefeliciteerd

Ons Puffies Goed bezig, gefeliciteerd🥇🔝

Inge Lugtenberg 👏 gefeliciteerd

Karolien Oosterhuis 👌🏼proficiat !

Netty Schroot Goed zeg!!! Gefeliciteerd !

Annette Collomb Gefeliciteerd 🎉🏆

Kevin van der Toorn Mooi grousse 😂😂😂gefeliciteerd

afbeelding-19

Facebook

Kevin van der Toorn heeft gereageerd op je foto.

Kevin van der Toorn

29 juli om 21:39

Mooi grousse 😂😂😂gefeliciteerd 

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

29 juli om 21:45

Was idd weer een prima dag met verrassende uitslag. Goed gezelschap en berg lol

Tot gauw weer en bedankt voor het visdag verslag erg leuk gemaakt

afbeelding-19

Facebook

Hetty de Deugd heeft gereageerd op je foto.

Hetty de Deugd

29 juli om 21:50

Topper,gefeliciteerd 🐟🐠 

afbeelding-19

Facebook

Jenneke van Opijnen-Otte heeft gereageerd op je foto.

Jenneke van Opijnen-Otte

29 juli om 22:05

Goes gedaan! Gefeliciteerd Freek 

afbeelding-19

Facebook

Yvonne Van Heerwaarden heeft gereageerd op je foto.

Yvonne Van Heerwaarden

29 juli om 22:05

Dat is leuk gefeliciteerd….topper 🏆 

afbeelding-19

Facebook

Hans de Vries heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-49

Hans de Vries

29 juli om 22:09

Hé Freek gefeliciteerd mooie prestatie 

afbeelding-19

Facebook

Linda Gouka heeft gereageerd op je foto.

Linda Gouka

29 juli om 22:11

Gefeliciteerd 

afbeelding-19

Facebook

Emerence Fredriksz heeft gereageerd op je foto.

Emerence Fredriksz

29 juli om 22:34

Gefeliciteerd! 🏆 

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je foto.

Ed Verweij

29 juli om 22:38

Gefeliciteerd Freek! 👍 

afbeelding-19

Facebook

Henny Pakker heeft gereageerd op je foto.

Henny Pakker

29 juli om 23:45

Hartelijk gefeliciteerd 

afbeelding-19

Facebook

Jose Harley heeft gereageerd op je foto.

Jose Harley

30 juli om 05:17

Gefeliciteerd! 

afbeelding-19

Facebook

Carla Jansen Hoe is dat nou mogelijk Freek Oosterhuis je kunt helemaal niet vissen? 😜 🏆🎉🥇maar wel leuk voor je gefeliciteerd😘

Carla Jansen Freek Oosterhuis dat Hebbie goed gedaan dan jochie😊

afbeelding-19

Facebook

John Gordon heeft gereageerd op je foto.

John Gordon

1 augustus om 02:03

Had gewoon niet anders verwacht van jou…… 

afbeelding-19

Facebook

Marianne Pfister Huskey heeft gereageerd op je foto.

Marianne Pfister Huskey

1 augustus om 03:09

Congratulations 

afbeelding-19

Facebook

Peter van der Burg heeft gereageerd op je foto.

Peter van der Burg

1 augustus om 08:19

Gefeliciteerd Freek! Top man! 

afbeelding-19

Facebook

Wilmer Breen heeft gereageerd op je foto.

Wilmer Breen

1 augustus om 10:29

Gefeliciteerd Freek 🏆 en weer leuk verhaal van gemaakt👍🏻

afbeelding-19

Facebook

25 augustus 2019   14:04

Aan: info@bassbuster.nl

Kopie: Mike Piepenbroek

Vissen met Freek.  (reactie wedstrijd Jisp 27 / 7  2019.

Beste Freek,

Ik kon geen e-mail adres van je vinden, via Mike je adres gekregen.

Freek ik heb je visverhalen en filmpjes bekeken. Wat maak jij er een werk van.

Een aanwinst voor de Nerefco visclub. Vanaf nu ben ik ook een trouwe fan.

Leuk dat ik jullie op afstand kan volgen.

Groetjes,

W. van Muijden,  B. P. Visclub Amsterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *