Haringvliet voor vandaag

Joey roept dit geloof je niet.

Zondag 26 mei 2019 zijn we dus wat later omdat we gisteravond laat er uit gingen op de trailerhelling. Ik ben gister naar na middernacht naar bed gegaan maar Joey heeft tot half drie met Henny zitten ouwe-sexhostessen. En hij maakt me vandaag wakker met een bakkie koffie om acht uur. Wat een Bassbustermaatje heb ik gevonden helemaal goud.

We gaan dus op stap met een goed gevulde tas met broodjes en soepen als ik de straat uit rijd en een tikkend geluid hoor. Er zal wel wat uit de deur hangen hoor ik van rechts maar daar ben ik niet zo zeker van. We stoppen gelijk bij de bushalte en ik hoor van dit geloof je niet moet je dit zien. Een deel van de lampen die we gister hebben opgeruimd. Hoe komt dat nu in de band. Een raadsel die we nu nog moeten op lossen. Maar gelukkig zaten die pinnen in het dikste gedeelte van de band.

Het ligt nu op de band maar gelukkig zat het in de dikste gedeelte van de band.

Voor de zekerheid rijden we terug en pakken een reserveband en wat gereedschap uit de schuur. Dit keer zijn we, de Bassbusterboy’s daar op voorbereid vanmiddag als de band plat staat. Dus een drie kwartier later staan we aan de waterkant en de band blijft gelukkig hard.

Daar wil hij al de week mee trollen.

We starten langs vogel eiland eerst werpend en daarna al trollend richting het Spui vissen. De zeedijk is uitgesloten door de wind anders zouden we daar langs trollen op 3-4 meter maar dat is een moeilijk traject al met wind kracht bfr2 laat staan met vijf (witte koppen een examen vraag). Joey heeft in m’n collectie zacht kunstaas een paar pluggen gevonden die die heeft verandert en alle haken vernieuwd. Hij wil er met alle geweld mee aan de slag vandaag dus hoppa over board ermee aan een zware stok. Ik hoop zo dat er een zware groene gast op duikt voor em.

Het hoeft natuurlijk geen roofvis te zijn.

We zien zat op de stekken maar kan natuurlijk ook witvis zijn want we zien niets jagen.

Maar we blijven proberen op onze stekken op het Spui.

Geen jagende vis dus nee geen geen aanbeten.

Er is genoeg te zien maar ze trickeren tot een aanbeet is een andere zaak.

Genoeg activiteit op de stekken maar we kunnen geen roofvissen activeren. We zien ook geen steigers in de scholen vis. Ne het wordt een vroegertje vandaag.

Eindelijk dan een serieuze aanbeet niet te missen.

Eentje laat het niet op zich zitten en pakt toch mijn shadje. Wat een heerlijke aanbeet was dat uit het boekje. Met de stroom mee gooien en in een heel, heel lang binnen draaien zodat het zweefmoment vlak boven de bodem wordt verlengt en dan wordt hij m’n shadje van Berkeley 7 cm met een loodkop van 25gram vol gegrepen. Een klassieke aanbeet uit het boekje. Wat een ramm en twee drie keer vertrekken naar het diepe met een gierende slip. Heerlijk zo’n drill op stromend water.

Gaat een hele nieuwe wereld voor me open spaghetti met hete zoete saus en appelmoes.

Terug naar Hellevoet heb ik me op verkeken. Heen naar het Spui zei ik al dat het lastig terug varen was maar De wind is alleen maar aangetrokken. We hebben er dik anderhalf uur over gedaan om dat stukje te harken. Golven kwamen over de voorsteven en liepen zo naar binnen met de motor op 20-25 km per uur. Harder varen kon echte niet met klappen op de golven. Zo af en toe twee meter. De boot kan het wel hebben maar onze kleding die we vanmorgen hebben uitgekozen niet. Tot op onze onderbroek nat dus..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *