Onix 8IS versus Solix 10SI

Onix 8IS : Solix 10SI. Pas op, pas op kijkt uit wat je doet. Ik weet niet of het te maken heeft met de update van de Navionics platium+ kaart maar bij te lage stroom schakelt hij zich zelf niet maar uit. En dat voor een apparaat van net geen €4000,-

Alles is zo goed als klaar voor de WPC 2018. Als ik bij Marco ben 31 mei 2018 omdat de MinnKota backtroller teveel herrie maakt en ik 3 nieuwe lithium accu’s heb aangeschaft voor de 36V front troller. Marco gelijk ook de Onix update want ik zie dat op de andere boten de lijnen van de diepte dus richels veel nauwkeuriger zijn als op mijn scherm. Van de vier accu die ik over heb neem ik twee beste mee eentje als reserve voor de lier en eentje doet nog z’n werk voor de Hummingbirds aan board

Eigenlijk vis je blind en ben je kansloos.

Maar als John komt ben ik er al eentje kwijt voor zijn motorhome. We zijn er klaar voor om de WPC te vissen maar alles loopt niet zo lekker. De eerste dag zijn we nog net op tijd voor de briefing. Clinten de zoon van John heeft vanmorgen vroeg om vijf uur een scooter ongeval gehad en ligt met op drie plaatsen gebroken kaak, dito vingers waarvan eentje mist hij een stukje met nodige schaafwonden te wachten op operatie in het ziekenhuis in Amersfoort. Dat begin niet lekker kan ik je zeggen. We zijn er niet helemaal bij vandaag. Als hij uit de operatie kamer komt en naar de recovery kamer gaat vertrekt John gelijk om er bij te zijn als hij wakker wordt. Hij heeft Clinten bijna konstand aan zijn oor hangen want alles loopt uit. Uiteindelijk wordt dat ‘s avonds laat pas wanneer hij geopereerd kan worden. Nog met de Engelse tijd op z’n horloge en al die perikelen haalt hij wat tijden door elkaar zijn we ook nog eens te laat binnen. Wat we hebben gevangen telt niet meer mee. Leker belangrijk … op dat moment.

De tweede dag krijgen we alleen nog dit te zien en niemand die dit herkent.

Maar die Hummingbird geeft eind van de dag het signaal af dat hij te weinig stroom gaat krijgen. Verdorie dan is die accu dus niet goed genoeg om alle 12V te kunnen behappen. Dat gebeurde wel vaker en na een half uur komt het logo en gaat hij vanzelf uit. Hij heeft beduidend meer stroom nodig want de twee 998CX doen het dan nog de rest van de dag. Zo ook nu op een gegeven moment geen kontakt meer met de Onix geen vuiltje aan de lucht dacht ik. Maar dag twee krijg ik bij opstarten het logo etc. te zien maar hij stopt dan met een grijs scherm. Niets meer mee te beginnen. Om me heen weten de Hummingbirds gebruiker het ook niet. Gary Palmer de pro staffer van Hummingbird in Engeland kan me niet helpen op dit moment want zit in de organisatie en zegt wel hoe ik alles moet herstarten en dan moet het goed komen. Volgens Marco met een volle batterij moet na resetten en opstarten hij zelf weer in de fabrieks mode komen maar dat werkt ook niet.

We gebruiken nu de oude 998Chd.

Je raad het al we gaan zonder goede technautische begeleiding de tweede dag in. John is kapot helemaal versleten. Eergisteren vanaf vijf uur op en 24 uur op de been, gelukkig een rustdag en heeft vanmorgen ook een paar uurtje kunnen slapen. Nee de wedstrijd zijn we alang vergeten.

Op de oude 998 staan nog een paar mooie plekken voor de Haringvlietbrug en daar maak ik gretig gebruik van.

Eergisteren vanaf vijf uur op en 24 uur op de been, gelukkig een rustdag en heeft vanmorgen ook een paar uurtje kunnen slapen. Nee de wedstrijd zijn we allang vergeten.

Past allemaal wel wat makkelijker, accu’s zijn kleiner en vooral lichter.

We hebben dus wat te doen vanavond en tot laat wordt er gesleuteld. John is naar het ziekenhuis in Amersfoort en moet de rest van de familie bijstaan. Die zal vannacht laat weer thuis komen. Alles gaat weer open om er een vierde Zenith bij te zetten. Werkt dat niet dan zal het volledig aan de onix de  Hummingbird liggen en moet die naar Marco toe of hij em kan repareren.

Toch een vierde Zenith Lithium erbij gezet.

Voor de zekerheid toch maar een vierde Lithium accu erbij gezet. Die zal langer een constante stroom leveren dan de oude tractie accu’s. Ik wil toch nog de derde dag en laatste dag wat aan onze vangsten kunnen doen om niet als laatste te eindigen.

Een mooi plekkie onder het console en laden kan nu met één stekker in het stopcontact.

Maar de Onix 8IS geeft niet thuis. Wat een pech. Weer een verloren dag op het water. Op m’n stekken kom ik steeds de hoge geklasseerden tegen maar we kunnen niet precies vissen.

Ik geef de Onix af bij Marco op 21 juni als ik uitgenodigd mag gaan vissen op de Nieuwkoopse plassen. Eens zien wat hij er mee kan doen maar na een week sleutelen met kaartjes en updates vanuit Amerika in samenwerking met Technautic kunnen ze niet in de software van de Onix komen. Gaat nog een weekje over heen omdat Technautic het zelf wil proberen maar hij moet opgestuurd worden naar Amerika. En ik krijg na enige tijd te horen dat er niet meer aan gedaan kan worden. Een apparaat van 4000,- die als de stroom uitvalt het niet meer doet. En ik voel al dat er iets niet klopt want ze willen ook geen andere Onix 8 meer opsturen als coulance regeling. We hebben het over een apparaat van nog geen drie jaar oud. 10-07-2015 aangeschaft en 13-06-2018 kapt hij er mee. Ik begrijp uit het verhaal van Marco dat die echt zijn best heeft gedaan voor me. Heb er eenentwintig keer mee gevist dus dat is een dure afschrijving.

Het is een mooi ding, dat dan weer wel.

Wat er vanuit Amerika geregeld kan worden is dat ik voor €1025,- een Solix 10 SI kan kopen zeggen ze bij de importeur in Nederland Technautic. Dat is wel een hele mooie update. Ik kan niet anders natuurlijk en moet wel. Tis net of dat je een hele mooie auto krijgt die je net in de prak hebt gereden en de kleur niet mag uit kiezen. Ik hoop wel dat ik niet mijn netwerk kabels moet vernieuwen en hem zo op de plaats kan installeren van die Onix. Nee ik ben blij met m’n nieuwe aanwinst maar denk toch aan een groter scherm. Maar eens praten met Technautic. Misschien willen ze een stikker op m’n boot plakken…..

Conclusie: dat een apparaat van €4000,- na een stroom storing of te weinig stroom uitvalt en dan kapot is kan er bij mij niet in. Altijd gaf hij de melding met een piepje te weinig stroom en dan sloot hij zelf af na een half uurtje. Of dit komt door de up-date van Navionics zullen we nooit weten. Er staan bij mij op de zaak tientallen Mac’s, RAID systemen en opslag te draaien sommige met een SmartAPC een grote batterij die alles netjes afsluit en de prijzen van die PC’s  liggen ook rond dit bedrag en hoger. Daarbij is dit ook wel gebeurt dat er eentje plotseling is uitgevallen zonder af te sluiten. Was nooit geen probleem. Als zoiets met je Wasmachine, droger, TV of airco zou gebeuren dan weet ik niet of er zo zou worden gereageerd. Dus Humminbirds gebruikers een goeie tip van de BassBuster sluit zelf je fishfinder uit als hij begint te miepen euuuhe piepen

Conclusion: that a device of € 4000, – after a power failure or too little power fails and then is broken I can not. He always gave the message with a beep too little power and then he closed himself after half an hour. Whether this is due to the up-date of Navionics we will never know. There are dozens of Macs, RAID systems and storage to run on the case some with a SmartAPC a large battery that everything neatly shut down and the prices of those PCs are also around this amount and higher. In addition, this also happens that one suddenly has failed without shutting down. Was never a problem. If something like this happens to your washing machine, dryer, TV or air-conditioning then I do not know if this would be the answer. So Humminbirds users a good tip of the BassBuster itself excludes your fishfinder as he begins to sneak euuuhe beeping

Fazit: dass ein Gerät von € 4000, – nach einem Stromausfall oder zu wenig Strom ausfällt und dann kaputt geht kann ich nicht. Er gab der Nachricht immer zu wenig Piepston und dann schloss er sich nach einer halben Stunde. Ob dies aufgrund der Aktualisierung von Navionics der Fall ist, werden wir nie erfahren. Es gibt Dutzende von Macs, RAID-Systemen und Speicher auf dem Gehäuse einige mit einem SmartAPC eine große Batterie, die alles ordentlich heruntergefahren und die Preise dieser PCs sind auch um diesen Betrag und höher. Dazu kommt es auch, dass man plötzlich gescheitert ist, ohne herunterzufahren. War nie ein Problem. Wenn so etwas in Ihrer Waschmaschine, Trockner, TV oder Klimaanlage passiert, dann weiß ich nicht, ob dies die Antwort wäre. Damit Humminbirds User einen guten Tipp vom BassBuster selbst ausschließen können, schaltet sich Ihr Fishfinder aus, als er anfängt, eule Piepen zu schleichen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *