HSV Voornse Kanaal- Gorslaan

Ik doet dit zomer seizoen mee met de mannen van HSV het Voornse Kanaal. De wedstrijden zijn elke woensdag avond van zes tot tien uur. Tot nu toe lukt het aardig en dat is wel te verstaan het mee doen want vangen tussen deze cracks dat valt niet mee. Nu het predator vissen op z’n gat ligt lukt het wel maar zo dadelijk als het roof vissen weer begint zal het moeilijker worden tijd vrij te maken.

Woensdag 30 mei 2018 vissen in de Gorslaan bij het Frans van Dun plein, de Bult. Je denkt dat je je water kent als vereniging dus daar ga je vissen. Er zijn zeelten en snoekjes uit gezet rond de dertig cm en elk jaar heel veel witvis uit het Dok wat anders verloren zou gaan en door heel veel vrijwilligers, petje af wordt gevangen en daar weer uitgezet. Maar waar blijft die vis zou je denken. Wat er met die dagen uitgezet wordt aan vis is gigantisch. Kilo’s witvis tussen de zes en twintig centimeter en heel veel baarsjes. Is het wel positief voor je water of is dit te kort door de bocht na een avondje vissen. Ik loop misschien te snel van stapel maar je weet dat er vis is. Hoe krijg je die dan aan het azen…

Onder de top van de hengel en hij blijft er rustig zitten heel de wedstrijd.

Ik trek nr 1 maar deze keer denk ik dat ik fout zit precies op het smalste gedeelte van het parcours. Het is niet anders terwijl je graag bij iedere wedstrijd het kopnummer trekt.

Leven zat op m’n stek.

En terwijl ik m’n hengels uitpakt komt er naast m’n leefnet een fuut omhoog met een baarsje die die brengt naar een jong die veilig bij z’n moeder blijft mekkeren.

Mooi om mee te maken.

En leuk om te zien hoe hij het jong meerdere keren het baarsje geeft en verschillende keren zich kan los rukken en wegzwemmen. Het heeft natuurlijk geen enkel kans en keer op keer duikt de fuut en haalt paps de vis weer terug.

Hopaa leven naast me.

En dan eindelijk heeft Wim leven onder de top en komt de wens van Leo uit. Die wilde al voor de wedstrijd begon dat er een zeelt zou worden gevangen. Die zijn niet voor niets uitgezet door de vereniging een paar maanden geleden.

Maar nee, Wim pakt een ouder exemplaar uit het bestaande bestand een dikke 59cm zeelt op de vaste stok. Proficiat en alleen Kees had nog een dikke brasem die richting drie kilo ging en de rest zat er voor spek en bonen bij vanavond. Wat een deceptie maar het is landelijk. Overal wordt er weinig gevangen. De vissen zijn er wel dat weten we door de uitzettingen en de jaarlijkse opvissingen maar azen gewoonweg niet. Sporen van bellen patronen zien we zat. Maar Wim met dus zijn zeelt en Kees met z’n dikke platte hebben beide weer hun best weer gedaan. Gefeliciteerd op naar volgende week maar weer voor de rest van de Buckaroo’s. Want twee man met een vis dat kan je moeilijk een wedstrijd van maken. Wij moeten dus weer aan de bak om wat punten te scoren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *