Oefenen met John

Goedemorgen Nederland.

Gisteravond een zware avond gehad met die WPC gasten. was onverwachts bere gezellig in de BassBusterGarden toen laat nog Ross en wat marshals arriveerden. Vandaar dat we vandaag 17 juni 2017 na de middag pas op het water zijn.

Valt niet zo erg op zie ik aan de foto’s want de kamera staat nog steeds op Engelse tijd zie ik nu. Van het vissen op Lake Brenig. We blijven onder Hellevoetsluis vissen want we zijn van plan wat uit te proberen en John is vandaag jarig dus die wil vanavond nog naar z’n familie nu hij in Nederland is.

Dit formaat willen we graag in de boot zien.

We zoeken wat dieper water op om in de koudere lagen van het water te kunnen vissen. Inmiddels is de toplaag al over de 21 graden. Ik denk dat de koudere lagen water meer zuurstof bevatten voor onze stekelige vrinden en die duiken zo nu en dan in zon warme bal  van aasvissen. Ik wil met een grote shad net daar onder op die koude laag gaan vissen..De aanbeet was snoeihard en het werkt dus. Dit gaan we meenemen naar volgende week als het weer zo blijft. Maar de ene is de andere dag niet bij vadertje glasoog. Kan geheel anders zijn en je moet alles bij je hebben qua technieken materiaal en hengeltypen.

Zal een geliefde stek zijn volgende week daar waar het van acht naar dik dertig meter diep gaat.

Hier zal het volgende week wel druk worden het talud loopt hier van acht naar dik dertig meter met hele stijle taluds en mooie plateau’s onderweg. Perfect om half water te vissen het zogenaamde Pelagic vissen een techniek die men in Zweden al jaren beoefend. Verticaal vissen op snoekbaars en snoek op half water vangt men de grotere exemplaren. Die hoeven zich niet te verschuilen en uit een ambush een hinderlaag aan hun kostje te komen. Die grote exemplaren zijn heer en meester en kunnen gewoon in open water zwemmen. Ze hebben niets te vrezen.

We zijn weer op de trailerhelling.

Na deze korte en leerzame middag zijn we weer vroeg aan de wal. John wil vandaag op zijn verjaardag ook nog even naar zijn familie nu hij in Holland is. Het is trouwens niet uit te houden op het water. Windstil en dertig graden is wat veel van het goede. En ik denk dat de vissen dat ook vinden…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Wim Arkenbout heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-81

Wim Arkenbout

17 juni om 23:19

Wij pakken ze wel hoor ! Gewoon vanaf de kant…

afbeelding-19

Facebook

Nelleke Peskens heeft gereageerd op je bericht.

Nelleke Peskens

18 juni om 19:07

Uitslover!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *