Joepiejahee, John is er

Dinsdag 13 juni 2017 is John over gekomen dus nu kunnen we samen oefenen voor de Wereldkampioenschappen Roofvissen vanuit de boot de WPC. The World Predator Classic van 21 juni tot en met 24 juni volgende week dus en we hebben er zin an.

Zondag 4 juni 2017 is het gezellig op het Haringvliet. Warm weer met een zonnetje je moet echt smeren deze dagen om niet te verbranden.

Een paar dreumesen is de score vandaag.

John is er en ik laat em het hele Haringvliet zien. We varen tot aan Tiengemeten maar als ik zeg dat het Haringvliet loopt tot aan de Haringvlietbrug begrijpt hij hoe groot het eigenlijk is. Das een hele grote plas om te vissen.

De vis is er.

Bij de Haringvlietbrug is er in ieder geval beweging onder water maar we kunnen ze niet triggeren. Trouwens met onze 80PK en 60km per uur is het toch zinloos om hier zo dadelijk te kunnen vissen.

Hier hebben we vorig jaar nog een snoekbaars gepakt tijdens de wedstrijd.

Maar hier op het Hollands Diep voorbij de Haringvlietbrug gezien vanuit Hellevoetsluis gaan we niet vissen. Met dat geweld van motoren zullen we toch te laat zijn. Als we aankomen met 65km per uur zit de rest al een half uurtje te vissen.

Ook hier is aasvis te zien met een predator.

Maar ook hier kunnen we geen aanbeten forceren. Er is overal zoveel te vreten dat je per ongeluk op tijd moet zijn als er eventjes gefoerageerd wordt door de predators. Het tafeltje staat 24 uur per dag vol gestapeld voor ze.

Net achter de dreg gepakt, jammer.

En dan krijg je een mooie aanbeet langs de wierbedden , zit de dreg een paar millimeters te ver naar voren en ben ik de staart kwijt van m’n shadje. Het weer is fantastisch al mag een licht kabbeltje op het water en wat gedempter licht volgende week zou zeer welkom zijn. De temperaturen zijn magnifiek natuurlijk. Heerlijk temperatuurtje. Het water is gewoon warm met 20 graden.

Overtal hetzelfde beeld.

We varen een hoop stekken af, nieuwe en waar ik al eens heb gevist. Die zijn makkelijk terug te vinden op de Hummingbird en de harde schijf tussen m’n oren. Die zet ik er nu gelijk in want heel veel ken ik nog van bij dat boompje, en tussen die mast en huisje. Dat soort navigatie dus. De laatste jaren ben ik weinig voorbij Tiengemeten geweest en stamt de stekken nog uit de tijd met Joop. Toen keken we niet zo nauw er was vis zat te vangen. Dat is nu wel ff anders. Het komt soms op de vierkante meter aan em ze aan de schubben te komen. Tis diep water zoeken en net in de koudere laag met meer zuurstof half water vissen om aan de mooiere exemplaren te komen.

De ochtend in ieder geval vis gevangen maar het formaat zal omhoog moeten, werk aan de winkel. dus

We zijn naar Stellendam geweest, naar het sluisje aan de overkant van Hellevoet, tot Middelharnis de goede stekken met scherpe taluds bevist, rondom de pieren van Middelharnis, in het wier bij de gele boei in het hoekje, langs de windmolens, op de slijkplaat, vogeleiland, voor den Bommel in de wierbedden, onder de Haringvlietbrug, stukje Hollands Diep, terug bij het vuile gat, in het Spui want dat mag ook dit jaar en uiteindelijk pak ik een mooi vis op het Haringvliet, bij het monument, het strandje en de terrasflats nog eventjes aangedaan en voor de werkhaven en de vuurtoren overal hetzelfde beeld. Heel veel aasvis, kleine aasvis nog en geen aanbeet kunnen forceren. Nu ziet John gelijk ook wat een hoeveelheid water we kunnen afvissen. Op het Haringvliet kan ik dan toch nog half water een mooie snoekbaars vangen maar het was weer taai vandaag. Heel, heel veel zoeken. Maar daar zijn deze oefen dagen voor. Waar zitten ze en de oma’s van de vissen van vandaag, die zoeken we volgende week

Deze weken vis ik veel met Ulf want zijn vismaatje is er nog niet. Die komt volgende week pas.

Onze kleding is ook binnen van onze sponsor dus de eerste foto’s naar Japan en Amerika.

Gisteravond zijn ook de vlaggen binnen gebracht door Ross met het programmablad. Dat ziet er weer gelikt uit.

En die van John maandag 17 juni 2017 op zijn verjaardag spuugt zowaar platvis uit die door de Haringvliet sluizen zijn binnen gekomen. Of deze zander is die gaan halen. Dat doen ze namelijk ook wel.

Op woensdag 19 juni 2017 lukt het ons wat formaat snoekbaarzen te vangen maar echt wild is het niet. Dat mioet een stuk beter met de wedstrijd volgend week. We hebben nog een paar dagen te gaan voor het echie.

Volgens John gaat het helemaal goed komen. Een slechte generale daar houd hij wel van maar ik heb er m’n twijfels zo over. Ik ben er nog niet helemaal uit welke tactiek we gaan neer zetten. Maar ik heb nog een paar dagen om me er in te verdiepen. Met een paar slechte nachten die er aan zullen komen kom ik daar wel uit….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *