WPC ’16 Prikkel

Een tweede leven voor het gereedschap lekken band.

Gister bij Pega geweest en ben vandaag Zondag 19 juni 2016 de laatste dingetjes op zijn plaats te zetten. Van m’n oude Frontera de krik en gereedschap set vanonder de banken uit gehaald. Nog nooit gebruikt en dat hoop ik voor de toekomst ook zo te blijven. Heb die met houdertjes en al zodat die mooi in de binnen kant van de nieuwe accubak geplaatst kan worden

Heb een maatje groter genomen zodat ik de rest van de spullen die bij de trailer horen er bij in kan stoppen.

Ben er reuze blij mee.

Een dik 4cm touw van vismaatje Joop voor als de helling te glad is en dan aan de distel van de trailer kan worden gekoppeld zodat de wagen boven aan de helling kan blijven op het droge gedelte en zo je spulletje toch moeiteloos boven krijg. Kan zeker nodig zijn met laag water aan zee. Gelukkig met mn 4WDrive nog niet nodig gehad. Extra lijntje, traillerslot, blok hout voor achter de bandjes van de auto als de heling te stijl is, een krik, de snoeren van de lier en natuurlijk de accu. Zo we kunnen niets meer vergeten.

Als m’n maatje ze vangt is het ook goed.

Het is inmiddels vier uur geworden en ik wil er nog wel even in en bel m’n WPC maatje op of ze ook mee gaat. Tuurlijk is het antwoord en we gaan er om vijf uur in om nog een paar uurtjes heerlijk te genieten van het weer. Want dat is het wel zo’n beetje. We gaan vandaag naar de stekken van Mirabel en Mario om snoek en misschien een baars werpent te vangen. Met groot en kunstaas over de wierbedden werpen op drie, twee, anderhalve meter en ondieper richting de oever. Niet zo’n mijn ding maar ik zal dat toch moeten leren. Ik heb het meer op diogonalen en vertikalen dropshotten of met de loodkop maar misschien zijn we zo een prima team.

Het traileren gaat prima met die nieuwe rollen. Duwen hoeft niet meer tegen de boot hij rolt er zo in.  Het weer is prima en met alleen een shirtje goed uit te houden in het zonnetje op deze grote plas. Maar na twee uur werpen zijn we het alledrie wel weer een beetje zat we gaan wat dieper water opzoeken om te diagonalen en te verticalen. We zien veel vis op de dieptemeter maar we kunnen de predators niet activeren tot een aanbeet. Terwijl je de wit vis tegen je lijn voelt duwen en bij het ophalen een dikke trilling door krijgt via je lijn naar je handvat van de hengel.

Maar geen enkel reactie daar beneden.

We krijgen alledrie geen enkele aanbeet met wat we er ook aan binden en na een half uurtje houden we het voor gezien. We zien Luc en Jeremy en zo te horen kunnen die ze wel vinden. Enkele zelfs met eentje  zo’n donker groene rakker van 1mter 20cm. Daar kunnen wij alleen maar van dromen en dat doe ik de laatste tijd. Al een paar weken slaap ik onrustig. M’n fysio, Ymke spreekt zelfs over stress want zo af en toe zit m’n nek enzelfs m’n rug kei vast. Die moet alles los krijgen voor de WPC.

We krijgen nog even visite van de Champ met zijn één na laatste aanwinst.

Wat een mooie boot is dat die de mannen vorig jaar hebben gewonnen door weer jaja weer als eerste te worden op de WPC de wereldkampioenschappen roofvissen met de boot. Grote klasse. En dan voor ik de tweede keer kan scherpstellen is het tweetal al weg met die 115PK en die platbodem. Tis niet te hopen dat we dezelfde stekken hebben want die haal ik nooit als eerste en dan moet je op je beurt wachten….

Onze sponsoren voor de WPC.

Met bovenstaande namen zijn we reuze blij en zo komen we ook prima bella voor de dag met onze kleding, kunstaas, inschrijf en benzine onkosten.

Na een paar uurtjes zoeken is het Mirabel die de avond een beetje goed maakt met haar dikke baars. Maar die snoeken dat wordt een harde dobber te kraken voor de BassBuster…..

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Ralph de Kock heeft gereageerd op een foto waarin jij bent getagd.

Ralph de Kock

19 juni om 23:14

Dat is toch die sten bij de groene boei?

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op een foto waarin jij bent getagd.

Mirabel Roobol-Nuis

19 juni om 23:15

Goh…zou het niet weten Ralph de Kock󾌴

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op een foto waarin jij bent getagd.

Mirabel Roobol-Nuis

19 juni om 23:21

Je zit toch niet m’n stekken te verraden…🤔

Facebook

Daan Jolanda van der Velde heeft gereageerd op een foto waarin jij bent getagd.

Daan Jolanda van der Velde

19 juni om 23:52

niks meer zeggen mirabel!!!!………gewoon voor de winst gaan!…..geen foto’s….geen fb!………nothing!….freek !…jij ook niet!!………zwijgen…..zeker geen foto’s meer………ssssttttt

Facebook

Antje Den Os heeft gereageerd op een foto waarin jij bent getagd.

Antje Den Os

20 juni om 6:26

ik zou zoiezo onder de koffer op de foto blijven gaan, staat lekker sneaky

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op een bericht waarin jij bent getagd.

Mirabel Roobol-Nuis

18 juni om 23:35

Hahaa󾌧

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft je genoemd in een reactie.

Mirabel Roobol-Nuis

20 juni om 16:48

Nou maak je maar niet druk hoor Freek Oosterhuis. Die snoek gaan wij gewoon vangen!!

Facebook

Annemiek Robben heeft gereageerd op een bericht waarin jij bent getagd.

Annemiek Robben

19 juni om 10:10

Heb je al een naam voor je nieuwe boot, Mirabel?󾌩

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op een bericht waarin jij bent getagd.

Mirabel Roobol-Nuis

19 juni om 12:35

Hahaaa󾌲

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *