Kleine Belt DM 7

Alles zit zo weer in de auto.

Vrijdag 8 april 2016 gaat er een wervelwind door het huisje en binnen een uurtje kunnen we vertrekken. Wel een winderige rit zal het worden en dan bedoel ik binnen in de auto na de chili con carde van gisteravond van Rob. Dat begint al bij vertrek het is druk in de twee kleinste kamertjes van het huis

Vandaag nemen we bijtijds de dag door. Na een paar bakken koffie of thee zitten we al om 8.20 uur aan de eieren met spek.

Laagje Mayo, gebakken ei met spek bedekt met een laag van die heerlijke kaas zonder tomaat.

Maken we de restjes op en zijn een half uur later klaar om in te pakken.

Er blijft weer weinig over.

We gaan dit ritueel missen denk ik. Lekker wakker worden onderuit op de bank met een bakkie troost de post doornemen. Daarna van die caloriebommen de warme broodjes met spek en ei van Rob.

Nog een vogelperspectief.

Dan gaan we als een wervelwind door het huisje heen. Zoals je ziet is het is een prima huisje maar je moet een beetje geluk hebben bij de loting welke slaapkamer je trekt. Voor de rest is er weinig op aan te merken. Van droger, wasmachine zeer kompleet maar geen Champignon League te krijgen op de Denemarkse zenders is toch een minpuntje deze week. Rob komt hier al jaren dus die had toch van alles bij em in z’n vrachtwagen van messen set, pannen, magnetron tosti ijzer tot koffiemachine.

Ziet er weer piekobello uit.

Met mijn rug moet ik echt niet gaan tillen in deze fase aan al die zware kisten dus stofzuig ik het hele huisje terwijl de rest de bus inlaad. Vriezer, ijskast of was het koelkast de rest zit het meeste hebben we in kratten gedaan dus stapelen maar. Binnen uur zit alles in de auto en moet ik nog opschieten want kan nog net de stofzuiger in de meterkast zetten en op de bijrijders stoel springen en weg zijn we. Ze krijgen nu haast.

Het huisje ligt in een prima omgeving drie minuten van de haven vandaan.

De ligging van het huisje is prima. Je rijdt het pad af dwars door de golf banen en dan linksaf de eerste afslag is de haven na 500 mtr. De boys zijn al naar de haven terwijl wij de sleutel nog even gaan weg brengen. Op het MOB, een soort ANWB van de streek weten ze niets over de situatie onder water. Van de lokale vissers als van de overheid hebben ze nog niets vernomen. Ik heb er m,n twijfels over en gelukkig moet Rob over een paar weken met gasten naar en ander gedeelte van Denemarken. De Kleine Belt zal hij de eerste tijd links laten zitten.

Nog even de trailer met boot ophalen.

We zien dat de Audi te trappelen staat bij de uitgang. Wij hebben de trailer er ook in een poep en een scheet achter liggen en dan kan het gas er op richting het zuiden.

Rondje van de zaak, we moeten de volgende hebben.

Rob geeft nog door dat we de oude brug nemen en een stukje door Middelfart rijden daar waar ik alles heb uitgekamd een paar jaar geleden vanaf de kant. Zie nog een groot restaurant dat Karolien heet en het gaat allemaal te snel voordat ik een foto kan maken voorbij. Grappig zo heet m’n nichtje ook. Hoor ik van Rob dat met een K het een echte Denemarkse naam moet zijn…

Beide bekende bruggen in beeld en 10.30 rijden we de Nieuwe brug af richting zuiden.

Rob geeft nog door via de marifoon naar de tweede auto dat we de oude brug nemen maar pakt een afslag te vroeg en zodoende zien we allebei de bruggen van dicht bij. Mag de pret niet drukken en ik kan de fotoreportage kompleet maken. Zie nog even al de oude stekken van een paar jaar geleden langs komen die we vanaf de kant hebben bevist. Prachtige omgeving natuurlijk.

Na Kolding vlak bij de grens weer de eerste pit stop, ff zeewater lozen scheeld weer benzine.

We moeten deze toiletten toch ook nog even aan doen want Rob’s z’n Chili heeft onderweg wel wat teweeg gebracht. Hahahaa FF de beentjes strekken voor de resten de eerste Chilie stop voor Rob. Nog een wedstrijdje gehouden wie het langs daar in dat piskot kon blijven staan en Rob kon het langst zijn adem inhouden en heeft gewonnen. Denk eerder omdat hij de enigste was met een grote boodschap. Tjeesus wat een lucht daar in dat kot. Daarna kunnen we weer goed doorrijden en constant staat de naald tegen honderd aan en rijden we met wat gas er op als we weer wat vrachtwagens in moeten halen. Heerlijk rijdt deze combinatie.

Stop in Duitsland en de eerst schnitzel is deze week is heerlijk.

Om half één ben ik blij dat we weer een stoppie maken want ik krijg trek. En wat is er lekkerder dan zo’n dikke schnitzel met champignons betaald uit m’n overwingspprijs. Of dat even goed valt bij de mannen weet ik niet maar het smaakte voortreffelijk.

Heerlijk is deze schnitzel zomaar langs de weg in een restaurant.

Die gasten zien dat gelijk dat ik dat uit dat potje gewonnen betaald en een gekregen snack smaakt altijd toch een stuk beter dan een zelf betaalde. Ik peper ze het nog wel een beetje in hoor dat kan je wel aan me over laten. Hahahaha het zit ze nog steeds niet lekker de eerste vis van de week en daar dan de winnaar mee worden. Fantastisch.

Flitser.

Tussen Hamburg en de grens van Denemarken bij een brug worden we op de heenweg ‘s nacht verblind. Die zwarte paal zit een flitser in. We zien even niets door een boven rood en onder blauw licht. Ze staan aan beide kanten van de brug bij de op,-en afrit. Zelfs Fred achter ons vraagt over de marifoon ons of we alles nog kunnen zien. Niet normaal zo fel dat licht was

Het drukke punt bij Hamburg.

We schieten lekker op zo en net na Hamburg gaan we ff stoppen. Net als op de heenweg. Ze weten uit jarenlange ervaring precies de fijne parkeerplaatsen te vinden.

Elbtunnel bij Hamburg

Zoiets als de rondweg bij Parijs naar het zuiden. Deze hindernis moet je mijden in de spits. Wij zijn hier om kwart voor drie en dan is het nog net goed te doen. Doe het nu niet een half uurtje later want dan doe je er twee keer zo lang over.

Restaurant in Nederland met aan de overkant MacDonnalds. Wat gaan we doen.

Wegrestaurants in Nederland, ik weet het niet maar het valt altijd tegen. Om kwart over zeven zit ik aan een biefstukje met gebakken champignons. Geen trek in frietjes als je Viktoria’s als frieten gewent bent maar gelukkig kan gebakken aardappeltjes ook. Rob z’n Stoofpotje met rijst valt goed en de saté bij de rest ook. Ships weer verkeerd gegokt.

De IJssel.

De IJssel om tien voor acht het gaat nu opschieten. Het is toch wel een hele lange zit. Dik twaalf uur over gedaan tot nu toe en zal blij zijn thuis op de bank te liggen. Zal pas een uurtje of elf zijn als ik thuis ben en de bank ziet…

Conclusie.

Het is leuk met wat vrienden te gaan vissen in het buitenland maar je bent afhankelijk van de daar plaatselijke autoriteiten die je inlichten, een goede visgids is van groot belang die het water goed kent als je wat wilt vangen. Er hangt natuurlijk veel van af want de plaatselijke horeca,- huisjes en bootjes verhuur,- restaurants,- eethuisjes,- hengelsport,- zeil,- paarden,- kleding,- sport,- zaken het hele MKB zullen een knauw krijgen aankomende tijd rond de Kleine Belt.  Die hebben veel geld geïnvesteerd om van alles te promoten voor voorral de duik’- en hengelsport om met de gehele familie te komen en voor het gezin als pa met zoon gaan vissen er voor de rest van dhet gezin ook wat te doen isin de omgeving. Maar wij zijn een groot deel van ons vakantie geld kwijt voor dit jaar en kom daar thuis maar eens mee volgende keer mee aan. Waarom vertellen ze het gewoon niet dan ga ik maar een ander gedeelte van Denemarken. Volgend keer ga ik echt mn dure centjes beter uit geven. Nog meer uitzoeken voordat ik vertrek neem ik me voor.

Ingezonden;

..

Foto’s van vorig jaar wat er per dag werd gevangen die ik steeds op de telefoon te zien kreeg op dezelfde stekken. Daar ga je voor naar Denemarken. Gezellig vissen met vrienden. Het hoeven niet van die giganten te zijn maar er lekker op uit met je maten en een paar maatse vissen vangen. Een avondje of wat lekker vis eten, wat meenemen naar thuis om op te scheppen en lekker gestoofd met een Mosterd sausje of kibbeling gebakken in de olie je vrienden te verrassen bij een biertje in de tuin. Dat is alles wat we willen… Maar niets zeggen over je waterkwaliteit door een ongelukje. Gaat ze heel, heel veel geld kosten. Vindt het niet eens erg. Bah mijn centjes en vakantie hebben een flinke deuk gekregen dit jaar. Maar weer sparen…

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Hoi Karoline. Ik heb gevist bij Middelfart in Denemarken. Bij de oude spoorbrug staat een groot restaurant dat heet Karolien. Was te laat om een foto te schieten toen we er langs reden. Met een K zou Deens zijn

Ah, wat leuk! Bij mijn naam is de K omdat mijn ouders naar Klaas wilden verwijzen en eigenlijk klaske konden bedenken, dat was zooooo ouderwets vonden ze… Chiem mijn zoon heet met zijn 2e naam tabanan. Zo heette ome Karel ook met zijn 2e naam omdat hij op de boot is geboren. Toen we in Indonesië waren bleek het een plaats op Bali te zijn, wat achteraf ook wel weer te verklaren is. Je had in nl ookgrote passagiers boten die de Amsterdam heten.

Facebook

Peter van der Burg heeft gereageerd op je foto.

Peter van der Burg

12 april om 21:24

Leuke foto’s Freek. Jammer dat de vangst zo slecht was. En ’t was daar koud denk. Maar zo te zien hebben jullie het wel erg naar het zin gehad. En dat is toch het allerbelangrijkste.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *