BootParade WPC’15

Wil je even wat zeggen tegen het Amerikaanse publiek thuis, tuurlijk.

We zijn ingeschreven, de boot is gecontroleerd  op 24 juni 2015 en het is nu  wachten tot dat iedereen klaar is voor de vlaggenparade. De sfeer is fantastisch en iedereen heeft tijd voor elkaar. Vooral onze buitenlandse gasten die filmen en fotograferen dat het een lust is voor het thuisfront. De sponsors moeten wel weten waar hun centen blijven

We zien wat andere deelnemers en met sommige is er gelijk de klik van meedoen is belangrijker dan winnen. We willen alleen niet allemaal laatste worden. Van de grote jongens is moeilijk te winnen die steken zoveel tijd in dit water dat is niet te doen als gewone sterveling. Die monitoren bijna iedere dag hoor ik in het veld. En als je zoveel tijd er in steekt dan met respect ben je de beste dezer dagen. Respect. Petje af voor die gasten hoeveel tijd ze er in steken mag, nee dan win je met overmacht.

Ik ontmoet er leuke gasten.

Kom ik Gerjan van Lopik tegen na het inschrijven op het evenementen terrein en we hebben gelijk een goede match. Zal de volgende dag anders zijn als hij incognito zit achter een grote zonnebril in de boot bij Middelharnis met tegenlicht. Krijgen we beide bijna een gele kaart terwijl ik een ondermaatse baars vangt werpend tegen het talud. Ik kom vanaf de gele boei en hij komt de haven rond draaien en we willen beide onze drift afmaken. Daar was de Marshall het niet mee eens en we werden weg gestuurd (Eén van ons moest wieberen). Wij wilden toch richting de molens maar wilde graag nog even de havenmonding uit gooien. Gerjan had waarschijnlijk hetzelfde idee en na en hallo ohh ben jij dat ging hij richting sluisje Dirksland. Maar alles is goed gekomen en ‘s avonds kunnen we er beide om lachen op de steiger. Ik herkende hem echt niet tegen het zonnetje in.

Zaken gaan gewoon door.

Het is nu wachten en klessebesse met elkaar. Jezelf voorstellen en afwachten tot de vlaggen parade begint.

Iedereen gaat met elkaar op de foto.

En daar heeft Marianne Pfister het maar wat druk mee om het thuisfront in Amerika te entertainen. Moet zeggen dat het ook een hele leuke spontane meid is.

Wordt nog geïnterviewd voor TV door de Amerikaanse vis CrackMarianne Pfister Huskey, ze is verkozen als beste Walley visser door haar colega’s in Amerika dus dat wil wel wat zeggen.

En warempel ik moet ook nog een stukje in vullen op haar filmpje als beginnende wedstrijd visser. De local van Hellevoet zullen we maar zeggen en dat doe ik natuurlijk graag…

Matzuo America heeft een nieuwe video geüpload.

Matzuo Pro Marianne Huskey takes us on a tour of the opening ceremony for the World Predator Classic 2015. ‪#‎WPC

Maar dan is het eindelijk zover we kunnen de Marshall boten volgen richting de uitgang van de haven dat keren op het Haringvliet en weer terug. Veel is het niet maar vanaf de kant is het een fantastisch gezicht. Vooral als die mannen met 225PK de motor wat omhoog draaien en het gas er even op zetten. Een dikke fontein is het gevolg. Niet bij de brug doen want zover komt het water wel en zou de gehele brug onder water staan met de mensen erop.

We starten met de vlaggenparade.

Vlak voor dat we aansluiten maak ik kennis met Andrew Race de Manager van Reuben Heaton Ltd onze sponsor en Mike Gerritsen de Nederlandse dealer. Natuurlijk doen die gelijk mee want ik heb reddingsvesten genoeg aan boord.

Foto’s vanaf de boot.
Foto’s vanaf de kant gemaakt door Armand.
De Hof Fotograaf van de BassBuster.

Iedereen heeft het naar de zin op de boot zowel aan de kant. We worden zelfs toegezongen door de bewoners van de Oostkade, bedankt Birgit de leukste havenmeester van Hellevoet. Fantastisch was het.

Tja die fenders hadden we even binnen moeten halen m’n Opa zou me een flinke tik geven.

Bedankt Wim Arkenbout ook voor de echte Hellevoetse vlag. Was trots em te mogen laten wapperen aan board van de BassBuster en ook met de parade naar het kanonschot.

Rondje buiten de haven en in colonne weer terug.

We varen de haven uit en weer terug. Het weer is heelijk en dat belooft wat voor morgen.

Dan rustig terug naar de steiger. Wij trailern de boot want ik vertrek vanuit huis. Wel zo makkelijk want ik hoef dan niets uit de boot te halen qua hengels etc. en kan de accu’s opladen, benzine tanken. Dus wij varen naar CittaRomana. eerst achter het muziek korps aan voor de toespraak van de burgemeester en het kanonsschot….

Kom op Hellevoet.

Het is hardstikke leuk onder elkaar en we hebben de grootse lol. Ik weet niet hoe dit overkomt aan de kade maar de bekenden die ik ziet en hoor ik later dat het hartstikke leuk was. Zag o.a. Arie met Annet en Brett die niet wilde opstappen, Leo was er en Theo natuurlijk, Mirabel de verschrikkelijke Only Big Predator Hunter, de vinder van de echte grote vissen en natuurlijk Mario die het allemaal nog een beetje moet leren….

Nog even de vlag geheel laten uit wapperen daar waar we worden toegezongen voor de Oostkade.

Wel vraag ik even of er over een klein uurtje nog wat te eten is maar dat is geen probleem er is genoeg dus we gaan de boot eerst weg brengen na de vlaggenparade dus nu eerst achter het muziek korps aan voor de toespraak van de burgemeester en het kanonschot….

Vlaggenparade.
Op de Oostkade richting naar het havenhoofd en het kanon.
Toespraak en kanonsschot.

Luc Coppens en Jeremy Staverman de winnaars van vorig jaar mogen het kanon afschieten. Jammer geen foto van gemaakt. Te druk met de mensen om me heen.

Nieuwe vrienden zijn zo gemaakt.
Stopt er een auto en vraag ik toch de bestuurder er een plaatje van te maken.

Nu snel de boot thuis afzetten men Henny ophalen. Die heeft ondertussen het winkeltje afgesloten en de honden uit gelaten en gaat mee om nog wat van het feestje mee te maken.

Hond in de pot.

Maar als we aankomen om negen uur dan is iedereen net klaar met eten of al naar z’n mandje. En wat vanmiddag zo lekker rook is in rook verdwenen. Op tot de laatste kruimel. Een beetje sla is er nog. Dat hebben ze snel gedaan. Iedereen zal wel net zo’n trek er in hebben gehad als ik want iki ben uitgehongerd. We krijgen nog wat te drinken van onze Engelse Nikon gebruiker maar die kan er ook niets aan doen dat er zo weinig te bikken was. Henny kan nog wat brood regelen uit de keuken met een stukkie kaas. Wat een domperd op de ozo gezellige dag. We hadden in de Kerkstraat moeten blijven waar Armand en Norma aan de spareribs zaten op het terras na de vlaggenparade. Maar ik wilde alles mee maken tussen die gasten maar de meeste zijn al vertrokken want morgen weer vroeg op. Dat weten we dan voor volgend jaar. We moeten opschieten en naar de frites boer een broodje frikadel halen voordat die ook dicht is. Wat een zeperd zo einde van zo’n leuke dag….

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

30 juni om 21:51

Het is wel heeeeel gezellig

Facebook

Mike Mulqueen heeft gereageerd op je foto.

Mike Mulqueen

3 juli om 0:48

That’s a happy looking bunch !!!!

Facebook

Hetty de Deugd heeft gereageerd op je foto.

Hetty de Deugd

3 juli om 6:41

Goeie fotooo!

Facebook

Armand Claussen heeft gereageerd op je album WPC 2015.

Armand Claussen

1 juli om 21:17

Vooral die intocht van de Bassbuster. Wie was ook alweer die fotograaf󾌩

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op je album WPC 2015.

Gerard Jansen

3 juli om 16:13

Lekker genoten Freek je ziet een mens krijgt wat hem toekomt ;-)

Facebook

Armand Claussen heeft gereageerd op je foto.

Armand Claussen

12 juli om 13:38

Echt trots op Hellevoet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *