2e Pinksterdag 2015

Arie net terug van de Paardenmarkt in Geervliet  belt me op 25 mei 2015 dat hij zit te vissen op zijn vaste stekkie naast zijn huis. Of ik ook zin heb. Ik ga net aardappeltjes bakken met een overgebleven schouder karbonaatje van gisteravond heerlijk met wat appelmoes  maar als dat is weg gewerkt is dan kom ik er aan is de boodschap.

Als ik aankomt komt ook Annet aanlopen met wat versnaperingen dus eigenlijk kom ik precies op tijd. We zitten heerlijk in het zonnetje en chillen wat met elkaar. Door het riet wat al aardig de kanten aan het dichtgroeien is valt er weinig te vissen voor me maar daar weet Arie wel wat op. Die heeft de heggenshaar meegenomen. En na wat gein maakt die voor deze ouwe een heel mooi plekkie vrij voor me. Zo kunnen we mooi naast elkaar zitten.

Arie is er al voor zijn zeelt, die wil hij echt dit jaar gaan vangen.

We zitten lekker in het zonnetje aan de waterkant te picknicken.

Arie vangt de ene na de andere vis.

Maar deze wordt terug gegooid en een grote klap die we horen is het resultaat. Daar ligt gewoon op zijn stand plaats een dikke snoek en die is niet verstoort door onze aanwezigheid. Annet ziet nog een dikke staart en wij een groot bellenspoor. We komen na de sluiting van het roofseizoen zeker een keertje terug hier met ons kunstaas.

Je kan zoveel ruisvoorntjes vangen als je wilt op casters en maden.

We zitten lekker in het zonnetje met aanbeten zat. Heerlijk is het aan de waterkant.

Vol overgave zijn de casters genomen.

Ik denk als je serieus gaat zitten met de vlok dat er flink wat grotere zijn te vangen in dit betrekkelijk nieuwe water in deze nieuwe wijk. Het sluit aan op oud water uit de polder en Voornse kanaal dus nu maar hopen dat het niet dicht groeit van de alg.

Ik heb een bakkie opgehangen in de winteropstelling. Heb wat cirkels opgehangen van afscheidingsmateriaal om de eksters, kauwen en raven weg te houden van het voer als pinda’s en vetbollen voor de roodborstjes, merels en koolmezen. Nu voor de mussen etc. heb ik er de overgebleven casters in gedaan…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *