IJs in de ogen

Het is bere koud woensdagmiddag 3 december 2014 als we hebben afgesproken om met Arie, Brett en Willem te gaan snoeken. Willem komt wat later want die heeft een kies gebroken. Gelukkig nog melkgebit en na wat lijmen gaat dat goed komen.

Brett verteld Willem wel even het het moet.

Wij beginnen bij stek “stal Flika” daar waar er normaliter wat water verval is maar daar is nu geen sprake van. Alles staat stil en met die koude wind uit het Noord-Oosten zijn we hier binnen een uurtje klaar met van alles uitproberen.

Vollop in de wind is het frisjes

Gelukkig komt Sandra er aan met Willem en die schept op dat hij een warmtebroek onder zijn normale broek aan heeft. We zeggen in koor dat die die nodig heeft want wij hebben het nu al koud na een uurtje in de polder te hebben gestruind met drie lagen ondergoed.

Tuurlijk, de eerste aanbeet is een handschoen.

Maar het ijs zit in de ogen dus we gaan een plekkie uitzoeken waar het aangenamer is en vertrekken richting de vesting grachten. Daar staan we in ieder geval uit de wind voor die knapen. Ze moeten ook weer naar school morgen en niet ziek worden.

Het ijs zit in de ogen het top oog is dicht.

En hier uit de wind kunnen we die apen vertellen hoe te werpen met shads en spinners. Of ze het nu opnemen dat zien we want na een half uurtje werpen lukt het ze toch een spinner dertig meter weg te zetten.

Sterke verhalen hebben ze genoeg.

Heerlijk twee vrienden te zien vissen, de een weet het nog beter te vertellen dan de ander.

Tuurlijk helpt Brett zijn maatje even.

Het kan natuurlijk niet uitblijven wanneer er eentje in de bomen vast zit. Gelukkig deze keer niet aan de overkant en met een spinner die we een kwartiertje geleden hebben gered uit een paar takken van een voorganger.

Vast in de takken van een boom.

Maar we lopen langs het water en leren die gassies wat werpen maar eigenlijk is het niet te doen. Mijn eigen ogen vriezen dicht en gelukkig heb ik toevallig de hengel van Willem ingesmeerd met zuurvrije vaseline zodat hij er nu wat minder last van heeft.

Alle ogen zitten dicht en dat is niet goed voor je gevlochten lijn met uitgooien en in draaien.

Ik moet zeggen dat die 8 en negen jarige vissertjes zich goed houden qua werpen en vissen en zich weren tegen de kou maar na een half uurtje vraagt Willem toch of we niet even naar dat restaurant kunnen om de hoek om  zich op te warmen.

Blijft leuk te zien hoe die knapen het zo vlug opnemen.

Ze krijgen het dus koud en de animo zakt dus en als ik over patat begint zijn ze om. We gaan naar huis en dat is zo gek nog niet . Al mooi dat ze het zo lang vol hielden in de kou. Geen vis gevangen maar dat mag de pret niet drukken vandaag. We hebben gevist met vrienden onder elkaar en dat is de spirit voor jaren. Ze zijn er helemaal vol van.

Lekker is dat met je koude voeten op een verwarming.

We hebben een paar uurtjes de kou getrotseerd maar geen aanbeet kunnen registreren. De saamhorigheid was fantastisch met de kids. Voorral de patatsessie, Ik denk dat het voor herhaling vatbaar is.

Patat met del… heerlijk na het vissen.

En als we lekker zitten te bikken van de patat met frikadel komen de sterke de verhalen. Dan is de stamtafel wat verjeugt in WarungFreek maar de verhalen blijven hetzelfde. Ze zijn allen een veertig jaar jonger….

Brett laat nog een pasfoto maken.

Het was koud, heel koud maar we hebben het weer naar de zin gehad met de jeugd en kunnen er weer tegen aan deze week met alle sores van de dag. Bedankt Brett en Willem voor de Prima Bella Dag vandaag. Ik heb genoten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *