Meester v.s. Leerling

Een mooie dikke 60+ vis.

Vandaag donderdag 30 oktober 2014 heeft Mario er een nieuw oog en top oog vervangen van mijn hengel voor de Punt waarmee ik was gevallen. Deze specifieke soort van visserij heb nu een maal een strakke stok nodig anders sla je alles mis. Sterker nog dan je voelt die lichte aanbeten geeneens.

Als ik net voor vijven de parkeerplaats opdraai komt Leo ook net aan. Jan, Arie en Isac alias Hugo de tovenaar uit Joegoslavië zijn er ook.

Isac zit er al vanaf drie uur en heeft nog geen stootje gekregen, Jan en Arie zijn wat later komen aanschuiven vanmiddag maar die hebben dezelfde score. Dat zijn geen beste berichten maar onze hoop is op de schemer gericht. Om vijf uur geeft Isac er de brui aan en ik mag zijn plekkie in nemen. We zitten daar beide graag, niet zo raar want hij heeft het me hier op de Punt geleerd om er te vissen. Hij kent inmiddels iedere steen en mosselbank, kan ze uittekenen als je wilt. We wachten ook op z’n feessie zijn 25 jarig jubileum maar het dringt nog niet tot em door wat daar allemaal bij hoort. Gehaktballetjes, kippenhapjes, rundvleesspies in de daarbij behorende sausen met wat te drinken Hij kan dat allemaal maken vanuit de Joegoslavische keuken want vorige week heeft hij dat nog gedaan voor het feest voor zijn kleindochter die één jaar werd. Dat hebben we allemaal in geuren en kleuren mee gekregen en hebben daar trek van gekregen.

M’n hengel registreert het dus weer prima.

Als ik opschuif naar voren, m’n geliefde stekkie zeg ik tegen hem dat ik het eens zal voor doen hoe dat vanaf hier moet en zal eens een mooie snoekbaars vangen voor de ogen van mijn leermeester. Hij lachen natuurlijk want heeft een tenniselleboog op gelopen de laatste drie uur. En terwijl hij z’n spullen inpak maak ik de eerste worp. Om na een paar slagen iets te voelen en sla direct aan. M’n gerepareerde stok staat krom en blijft zo staan. Dan weet je dat het een mooie is en jahoor na een eeuwigheid, zo lijkt dat eigenlijk net zo als wanneer een vis uit het water spring dat in slow motion lijkt  of dat die waterdruppels even blijven hangen in dat tegenlicht. Elke sportvisser herkent deze momenten en dan komt hij los van de bodem en gaat kopschuddend richting het diepe om vervolgens richting de palen te vertrekken. De Tovenaar van Joegoslavie wordt gek. De eerste worp op zijn plekkie waar hij drie uur heeft staan werken en ik pak een mooie zestig+ vis. De leerling verslaat de Meester van de Punt. Arie, Jan en Leo gaan uit hun bol en liggen dubbel. Het is ook hilarisch natuurlijk terwijl ik het heb aangekondigd dat ik op mijn geliefde steen m’n slag gaat slaan en de eerst klap een daalder waard is. Je had em moeten horen daar kan hij niet goed tegen op z’n zachts gezegd en daar kan ik em weer gelijk in geven.

Dan krijgt Leo het op zijn heupen.

Dan pakt Leo ook nog een leuke vis want tegenwoordig is dat wel het standaard formaat op de Punt wat op dit moment hier wordt gevangen. De tijd dat tachtig en groter hier werd gevangen met regelmaat en dik in de negentig zo af en toe normaal was zijn voorbij.

Vissen dik in de vijftig zijn tegenwoordig standaard formaat.

Ze zijn er dus wel. Maar als het donker begint te worden gaan Arie en Jan naar de warme aardappels en denken wij er ook zo over om te gaan. De soep is over een kwartier klaar hoort Leo van Monica het loopt ook al naar zessen dus we willen ook gaan als Issa de Syrische Klusser er aan komt tegelijkertijd met Chris Sigaar. Leo belt naar huis dat de soep voor hem een half uurtje later wordt want Issa heeft wel wat te vertellen. Die hebben we al een paar maanden niet gezien. Hij heeft het druk gehad maar we horen ook dat hij is getrouwd in Albanië. We krijgen wat foto’s te zien en ik moet zeggen dat hij er goed uit ziet in een pak. Persoonlijk val ik natuurlijk meer op degene in het wit is en die moet hij dan maar eens voorstellen. Hapje drankje erbij we zitten weer op het zelfde niveau als een uurtje geleden met de grappen en grollen.

Weer een mooie zonsondergang, ga ze sparen denk ik.

Alleen Leo weet nog een dreumes te scoren in het donker maar wij zitten qua vissen achter het net. Maar we zijn weer bij gebept en lopen in het donker naar de parkeerplaats waar de ruiten van de auto al beslagen zijn. Dat gaat goed met de temperaturen en als het water zo donker blijft dan moet dat in de aankomende weken goed komen. Wordt uren maken na werktijd…

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

31 oktober om 15:43

Trotse visser

Facebook

Facebook

Joop de Jong heeft gereageerd op je foto.

Joop de Jong

31 oktober om 16:38

Prachtige vis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *