DropShotten

Het water is veel te helder.

Het is zo’n mooi weer dat binnen zitten eigenlijk geen optie is. Dus maar weer mijn snipperkaart gepakt als Arie aankomt of ik meega dropshotten. Het is veel te licht denk ik voor de havens dus gaan we naar het Voornse Kanaal om het daar te proberen. We zijn dan op zoek naar overhangende takken en bomen, riet en bruggetjes

Maandag 27 oktober 2014 bel ik Arie op of hij zin heeft om vanmiddag mee te gaan vissen. De wind staat pal Zuid dus met de boot aan de zuid zijde van het Haringvliet of weer eens droshotten in de polder of havens tussen de bootjes en onder de bruggen.

De kastelen laten het afweten.

De keuze wordt struinen langs de waterkant met een schoudertasje en een lichte werphengel. We beginnen in het Voornse Kanaal bij Dansacademie Rijo het stulpje van Danny en Chiara en willen richting Haringvliet alle obstakels opzoeken en bestoken met ons kunstaas op jacht naar een mooie baars.

Je kijkt dik twee meter het water in.

Langs de kant op de ondiepere plekken want dat is het mooie van het Voornse Kanaal. Het is er gelijk diep dus met een waadpak doe je hier geen goede zaken. Er zijn plekken waar je staande kan drinken. Maar daar waar het een metertje diep is zie hele scholen baarsjes van vijf, zes centimeter die het kunstaas met z’n allen aanvallen en soms met z’n tweeën er aan hangen. Ze zijn niet groter dan het kunstaas zelf. Wat een opportunisme hebben ze toch die rovertjes. Doet me herinneren aan de ‘s Gravensingel in Dubbeldam. Waar ik als 8 jarig ventje met m’n bamboe hengeltje gekregen van mijn Oom viste met een stukje worrm aan de haak en met zes van die kurken balletjes als verklikker. Daar lagen dan ook die baarsjes gegroepeerd op de zand banken langs de kant gecreëerd van de pas gemaakte beschoeiing. De kunst was heel rustig het geheel er tussen laten te zaken en dan zag je hoe ze met z’n allen dat wormpje aanvielen.

Op de donkere plekken krijgen we een aantal aanbeten.

Maar we gaan dieper water opzoeken willen we wat kunnen vangen van enig formaat dus rijden we in één keer door langs het kanaal naar de sluizen. En met die hoge waterstand komt het water flink in beroering als er geschut wordt wanneer er bootjes binnen komen om hun plaatsje op te zoeken aan de steigers.

Maar het blijft priegelen.

En voorral als er gespuiît wordt dan is het raak en vangen we gek genoeg alleen maar kleine snoekbaarsjes. Geen enkele baars, roofblei, winde, of snoekje.

Arie is even niet te stuiten en pakt een paar snoekbaarsjes van rond de veertig cm.

Arie vangt beduidend een maatje groter. Die ziet in een andere schooltje jaarklasse onder de brug op dieper water dus ben ik al snel om ook ook te veranderen van kunstaas.

Deze zijn er genoeg te foppen.

We zitten heerlijk in het zonnetje te vissen in de schaduw van de bootjes en de ophaalbrug. Het is zander time want er is geen baars te bekennen. Tussen de bootjes voorral kleintjes en tegen de stenen muur daar waar er veel aasvisjes die de algen vandaag op het menu hebben staan vangen we wat grotere vissen.

Tussen de bootjes zijn ze beduidend kleiner dan langs het talud van de vaargeul.

Er is een groot verschil wat we vangen op het talud waar het wat dieper is of langs de kanten terwijl daar toch de aasvisjes zich te goed doen aan de algen en van alles wat daar tussen leeft.

We zien nog even de Roofblei jagen in de haven dus snel wisselen van tactiek.

We zien nog Roofblei jagen in de haven die met een paar grote klappen op het water aan het jagen zijn en direct worden er tailspinners, aps en blinkertjes geworpen maar we kunnen ze niet trickeren. Het is ook van heel korte duur, jammer.

Na nog zo’n bak houden we het voor gezien.

Het gaat al ver oven vijven en we houden het voor gezien. In de bak is ook niets te beleven terwijl het er wel stroomt door het spuien. We zien hier vandaan wel dat Leo een snoekbaars vangt in de verte op de Punt dus gaan we nog even buurten. Leo dus, Roy, natuurlijk Jan en Arie zitten er en Robert en Willem coacht ze natuurlijk. Maar daar valt het ook tegen er worden wel wat vissen gevangen door Leo twee en Jan eentje maar allemaal tegen de vijftig centimeter en dat is niet wat we hier gewent zijn. Terwijl de tijd nu er voor is. Het is fantastisch roofvisweer nu de herfst invalt maar hier op de punt wordt het met het jaar slechter lijkt het wel. Wij zeggen de mannen gedag en wensen ze succes want met dat uurtje verschil is het nu snel donker. Voor ons is het BallantinesTime.

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Facebook

Michel Luijendijk heeft gereageerd op je foto.

Michel Luijendijk

27 oktober om 20:32

Goed bezig

Facebook

Facebook

Nel Retel heeft gereageerd op je foto.

Nel Retel

27 oktober om 20:48

Ze worden steeds kleiner?

Facebook

Facebook

Hetty de Deugd heeft gereageerd op je foto.

Hetty de Deugd

28 oktober om 7:53

Ken alleen andere drop shot!

Facebook

Facebook

 

Joan Groenenboom heeft gereageerd op je foto.

Joan Groenenboom

28 oktober om 9:05

Jullie hebben niet echt veel te eten gehad….󾌫

Facebook

Facebook

Nel Retel heeft gereageerd op je foto.

Nel Retel

28 oktober om 19:13

Jij krijgt nog wel een zeemeermin aan je hengel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *