Als elk jaar, weer taai voordat de bladeren vallen

Dit is natuurlijk een hele mooie Haringvliet baars.

Na het werk Dinsdag 14 oktober 2014 ga ik natuurlijk ff chillen op de Punt. Maar het is echt wachten op de weeromslag naar de winter willen we vissen gaan vangen. Ik mag sowieso niet klagen en vang meestal wel een visje maar vandaag vang ik wel een hele mooie baars op het talud aan onze kant.

Het is rustig dinsdagavond. Jan de Spruitenkoning heeft vanmorgen wel een hele mooie snoekbaars gevangen dik in de zeventig maar staat vanmiddag nog droog. Arie komt nog even buurten en natuurlijk Robert onze privéfotograaf van de Punt na het boodschappen doen. Chris en Leo komen hun shadje nat maken maar het blijft voor ons allemaal bij die ene kasteel van een baars. Tot in de schemer proberen we het maar het blijft echt daar bij.

Tot nu toe de mooiste van deze maand.

Woensdag ben ik versleten na het fotograferen bij Shoeby maar donderdag 16 oktober 2014 ga ik met meerdere hengels vissen. Zo eind van het jaar kan ik dan eindelijk eens m’n drie hengel vergunning gebruiken. Twee met dood aas, zeebliek die ik nog in de vriezer heb liggen en dat heb ik geweten. Ik krijg een beuk op de shad en terwijl ik dril gaat de waker omhoog van de rechter hengel om na een paar seconden de linker waker ook tegen de hengel aan te slaan. Ik voel aan de twee hengels terwijl ik met de shad hengel nog bezig ben en maak er het beste van. Om kort te zijn die aan de shad was een dreumes. De rechter hengel is een mooie want die vertrekt richting Middelharnis en na een flinke dril wil hij de palen in en ik verspeel em daar. In één keer los. Dat kan geen mosselbank of houten paal zijn. Kom ik er achter dat de lijn is gebroken waarschijnlijk op het blad van de haak. Dat is lekker een beginnersfout dus waarschijnlijk zat de knoop op de verkeerde kant van de haaksteel. Dan snijdt het bled de lijn door. Kan het nog niet geloven maar heb dat als enige denkbare reden. Te kort afgeknipt of niet strak genoeg aangetrokken kan het niet zijn bedenk ik me. En de derde hengel laat alleen een lege haak zien. De vakantie gasten die achter me zitten zien alles gelaten toe en moeten er om lachen om dat gestuntel en ik lach mee als de bekende boer natuurlijk.

De kieuwgreep.

Vrijrdag 17 oktober 2014 ziet het er weer veelbelovend uit en heb ik gelijk visdrang als ik er aankom. Want Jan vangt een vis en Timo Walter met Opa Wim Arkenbout zijn er ook. Die hebben de polder onveilig gemaakt en enkele snoeken  gevangen. Natuurlijk mag Timo de vis binnen drillen en daar is hij reuze trots op. We leren hem de kieuwgreep en hij kan gelijk op de foto bij Opa en de Bassbuster.

Weer een fantastische avond 17 oktober 2014.

We krijgen een paar tikken en hier en daar een dreumis maar daar blijft het bij vandaag. Maar de avond is weer prachtig langs het Haringvliet.

Die mag met pensioen.

Gek maar allemaal vandaag op de baars versie terwijl het voorgaande dagen op de lichte kleuren waren. Neen afscheid van deze Storm Shad met rateltje, heb bijna alle kleuren maar deze heeft het buiten gewoon goed gedaan. Raar maar je kan elke mooie vis herinneren die er op klapte. Hij is tientallen keren dicht gebrand met warmte van een kaars of aabnsteker langs de waterkant. Zelfs met een sigaret van Kees de Hagenees maar daarna vond hij z’n rokerij niet lekker meer. Smaakte naar rubber en plastic en dat kan ik me indenken hahaha. En ettelijke malen thuis opnieuw op een haak gezet met uiteindelijk de laatste keren met tien seconden lijm. Driekwart van het visje was gewoon hard geworden ervan zoveel had ik er ingespoten van die dunne lijm. Wie heeft ze nog!!!! Je zou deze bijna in een vitrine kast zetten op een voetstuk zodat je alle drils nog kan herinneren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *