Jeugd is de Toekomst

Vandaag zondag 14 september 2014 doet Brett mee met de viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd door de Hengelsport vereniging Het Voornse Kanaal uit Hellevoetsluis. Maar de grote stuwende kracht is Koos van Strien die daar al jaren lang heel zijn hart en zaligheid maar vooral tijd tegen aan gooit. Maar natuurlijk supporteren wij Brett vandaag.

Als ik midden in het geweld op de plaats delict aan komt na de koffie in de mond “de C-1000 vijver” genaamd omdat dhr. Kempenaar van de gelijknamige naam van ‘s lands grootse kruidenier alle jaren zeer vrijgevig was voor de vereniging wordt er hier en daar een visje gevangen door de deelnemers.

Deze plas in de Bonsen Hoek gedoopt tot C1000 vijver

Of je nu wel of niet een hengel heb, een stoeltje, dobbertje of leefnet voor alles wordt gezorgd van aas, made, voer gesponsord door Mario van de Catfisch zelfs een passend simmetje wordt aan de hengel geknoopt als er iemand aanschuift met een zeevis setje uit grootvaders tijd door de mannen van het Voornse Kanaal

Hier en daar wordt er wel een visje gevangen.

Maar het is leuk om elke keer weer de jeugd met Pa of soms Mams of de gehele familie zien te genieten aan de waterkant. Je ziet het weinig meer door al dat PC-geweld maar vroeger was dat toch de gewoonste zaak van de wereld lekker de gehele dag met z’n allen aan het water picknicken, zwemmen en vissen soms met de halve buurt, flat of galerij

Maar ik kom natuurlijk voor mijn vismaatje en die heeft statistisch een goed plekkie; kopnummer 2.

Maar ik denk dat Brett een feessie heeft gehad gisteravond in Oudenhoorn want hij is er niet helemaal bij. Zijn concentratie is niet wat je noemt van to the point. Meer van een houten kop met in de verte van die zware bellen die rinkelen… Weer heeft hij meer interesse voor de meiden bij de buren en dat is jammer want dat gaat allemaal ten koste van het allert zijn bij zijn dobbertje

Ik kom natuurlijk voor mijn vismaatje en die heeft statistisch een goed plekkie; kopnummer 2.

Inmiddels heeft Annet Mams terug gebracht naar huis. Wel lekker hoor zo’n oppas als er wat te doen is in het naastgelegen dorp (Oudenhoorn) waar Arie zijn roots heeft. En natuurlijk is ook gekomen om Brett te ondersteunen maar die heeft meer oor naar de heerlijke croissantjes en ze zijn nog warm ook. Heerlijk en ik snoep gelijk mee

Een baars is andere koek die durven ze nog niet vast te houden.

Maar bij de buren gaat het beduidelijk beter en Brett moet nu echt zijn best gaan doen om bij te blijven. Ik spiek even als TeamHunter en zie dat ze vissen met een caster en een made en geef dat door aan de wedstrijdvissers… Rietvoorntjes, bliekjes en af en toe een baars is wat er wordt gevangen. En een baars is toch wel heel erg stekelig om vast te pakken. Dat doen we wel bij de volgende seminar

Pa doet het even voor hoe het moet.

Arie doet zijn best om alles uit te leggen maar het gaat em vandaag niet worden. Brett heeft zijn dag niet en voor de hoofdprijzen gaan we dit keer dus niet

Op de valreep nog een mooie brasem.

En in de laatste minuten scherpt Jantina nog even het eindklassement aan met de vangst van een mooie brasem

Maar dan klinkt de fluit en moet er worden gewogen.

Die koppies van die gassies is fantastisch. Er wordt door Koos gesmeten met kilo’s en dan die gezichten. Het is fantastisch om te zien want overal voor die “grammen” want veel is er niet gevangen zegt hij er zes kilo voor. Die kinderen hebben de dag van hun leven

Ze hebben de dag van hun leven, de pers erbij.

Maar vandaag zit het met Brett niet mee ondanks alle steun. Maar volgend jaar wordt dat anders want hij gaat flink oefenen

Mannen bedankt.

Was weer leuk en de jeugd, daar wachten we op want er wordt door de profs elke week gevist en die kunnen de nieuwe aanwas wel gebruiken

Brett moet nog even oefenen maar dat gaat goed komen.

Tuurlijk met Brett komt dat wel goed die kan met zijn vader zoveel vissen als hij zelf wilt en natuurlijk dat aanslaan is het moeilijkste wat er is in de hengelsport maar heb je het eenmaal onder de knie dan geld dat in princiepe voor elke dicipline in de hengelsport. Eerst maar eens lukken met de vaste hengel dan komt de rest vanzelf

Een frietje met fricandel, kroket of kaassoufle gaat er wel in na een ochtendje hard werken.

En die warme hap na het vissen wat we altijd doen met de BassBuster, we gaan er niet voor niets in op de helling van Stellendam of Middelharnis waar een frietkot staat wordt er al met jongs af aan ingepeperd. Een eerlijk frietje, milkshake en na beppen van de dag. Wat kan het simpel zijn…

Reactie’s

Hoi Freek;

Jantina Vaandrager heeft je genoemd in een reactie.

Jantina schreef: “leuk verhaal en mooie foto’s Freek Oosterhuis

Brett gefeliciteerd met je beker daar kan je zeker trots mee zijn ;

Je vismaatje Freek;)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *