Nog even DropShotten

Zit af en toe in de knoop.

Vandaag 6 september 2014 willen we gaan zeebaarzen naar de schemer toe met shads vanaf de kant in het Europoort gebied na winkelsluiting maar het is laag water vanaf zes tot tien uur. Dat gaat em dus niet worden. Wit vissen hebben we geen zin in een beetje beweging kan geen kwaad dus gaan we dropshotten in het Voornse Kanaal en Haringvliet

Brett is weer niet te stoppen die vangt de ene na de andere roofblei, voorn-, of baarsje op de maden en wij proberen dat Dropshotten onder de knie te krijgen met kunstaas

Het strromt nog hier op dit stukje voor de sluis dus vissen we het helemaal uit tot voor de sluisdeuren. Gelukkig geen probleem voor de sluiswachters dus koesteren deze plek dat ze het toestaan. Er is al genoeg verziekt aan stekken in de omgeving en allemaal dikke bult schuld. Vuilniszakken vol rotzooi laat men achter aan verpakkingen, etenswaar, blikken en flessen. Tot dat Rijksswaterstaat dat zat is. Zo koesteren we ook de kribben bij de vuurtoren en op de Punt. De vaste buckaroo’s zorgen dat de plek altijd schoon achtergelaten wordt ook het vuil van de passanten wordt in de iets verderop in de vuilnis bak gedeponeert. Kijk maar eens naar de stekken op de Dam bij de Haringvlietsluizen. Wereld stek was dat maar af en toe stond je tot aan je enkels in de klerezooi. Wij snappen dat niet je kan het meenemen dus neem je het toch ook weer terug mee naar huis. Nu staat er dus een groot hek geplaatst en vis je er toch staat er binnen no-time politie met z’n bonnen boekje. De sluiswachters en Rijkswaterstaat waarschuwen wel altijd door de megafoons die er hangen dat er gebeld is en de veldwachters er aan komen. Dat is dan wel weer aardig van ze

Eindelijk iets van formaat en Brett wil dat wel vast leggen.

En dan plotseling krijg ik een niet te missen aanslag op mijn twistertje. Wat een geweld op dit lichte materiaal fantastisch gevoel. Het Roofblijtje sprint door de hele bak heen en geeft zich niet zo maar over. Maar toch trekt hij aan het kortste end, niet eerlijk natuurlijk want ik neem steeds een stukje lijn in….

Voor Brett is het kwantiteit, maar goed ook anders is de lol er snel af en weg is de concentratie.

Ook Brett vangt heeeel veel visjes en het onthaken gaat steeds beter. Nu is er zoveel aasvis dat het voor de jeugd leuk vissen is. Die hoeven niet groot te vangen als ze maar veel vangen want veel geduld hebben ze natuurlijk nog niet maar dat gaat vanzelf komen

We peuteren alles uit.

Vlug nog even naar de Haringvliet kant maar dan stoppen ze met spuien en is het over. Zelfs de scholen aasvisjes liggen in wolken samengepakt van meters dik stil. Er is even rumoer in zo’n school als Brett zijn made of stukje worm er in laat zakken. De eerste visjes zijn zo gevangen maar daarna kijken ze er niet meer naar om en moet je het aas een paar meter verder in de plakkaat van visjes gooien waar daar dan heel even voedselnijd optreed maar lang duurt dat niet. Ook voor witvis moet er beweging zitten in het water om te azen

Roofblijtjes blijven fanatiek.

Overwegend nu rfb-, en baarsjes wat Brett vangt die fanatieke jagertjes zijn nog wel te activeren, te trickeren om achter het aas aan te gaan maar de rest van de witvis houdt het dus duidelijk voor gezien tegen de schemer aan

En baarsjes die steken dus als je even wilt helpen, graag.

En wij doen vanavond helemaal niet mee we geen geen foraat vis tot een aanbeet verlijden. Alle technieken uit de cursus worden tevoorschijn gehaald maar het wil niet lukken vanavond

Een karpervisser wil m’n loodje wel even redden.

En als ik dan vanaf de brug nog even wat wil proberen blijft mijn dunne lijn langs een paal steken. Ik heb geluk want een karpervisser die net zijn voerplek aan het bij houden is, zijn vis avontuur begint nu pas, wil me wel even helpen. Voor ons zit het er op want daar komt Annet er al aan uit haar werk om Brett te komen halen. Maar Arie en ik houden het voor gezien en als ik dan over het ijs van Stars begin rijdt Brett liever met de mannen mee naar huis…

Reactie’s

Hoi Freek;

Arie Krijgsman heeft je foto gedeeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *