Lekker gevist op het OVM

Heerlijk is dat op de vliegenhengel.

Donderdag 27 maart 2014 bel ik om 9.30 uur na eerst een bak koffie en een spiegeleitje van Ellen via Gerda maar dat is weer een verhaal apart en kan je lezen in de voorgaande editie’s, op van die dikke lekkere Ardenner ham Erik op maar krijg geen gehoor. Die is natuurlijk vissen net als gister toen het niet op kon qua aantallen. Afijn na nog wat mail doorgenomen te hebben ga ik ook naar het OVM maar bij aankomst rond 11:00 blijkt het toch harder te waaien dan op gegeven zelfde als eergisteren en de mannen die er staan hebben nog niets gevangen. Na een telefoontje blijkt Erik net naar huis te zijn dus de koffie straat klaar.

Ik bel em en hij is net thuis, hij was al gaan vissen bij dag licht en dat voor een Indo, komt bij alleen vissen heb ik een bloed hekel de gezelligheid staat voorop bij mij. Ik vindt vissen fantastisch maar ben echt een gezelligheidsdier daar in met alles wat er daarom heen draait. Had dat al met tennissen een blauwe maandag ook gedaan, gelukkig had ik een vrouwelijke mede compaan die die me overal doorheen sleepte… Dus nu eerst op naar de koffie in Oostvoorne en ik laat Sep Fuchs alleen met zijn anekdotes en verhalen van het begin van de visserij op het Oostvoornse Meer en de gehele wereld waar hij al heeft gevist. Maar die zie ik morgen wel op de Visma waar ik overgehaald door Erik heen ga. Ben er een keertje geweest met mijn schoonvader zo’n 25 jaar geleden dus er zal wel het een en ander zijn veranderd

Bij Erik worden er nog een paar Hot Knallers gemaakt en gaan met die banaan.

Erik heeft vanmorgen ook niets gevangen net als een tiental andere vliegvis vissers en die ik heb gesproken was het ook niet alles wat kan het verschillen per dag je moet dus gewoon uren maken. Vandaag kommen ze uit Lommel en Antwerpen, Duitsland en Overijssel dan heb je er toch wat voor over voor zo’n dag besteding en voorop lopend op het verhaal hebben die dus niets gevangen vanaf daglicht en die stonden er nog toen wij er uit gingen om 16.30… Wat een aantrekkingskracht heeft dit water. Wat een geluk dat het voor zo dicht bij wonende ons tien minuten rijden is en je gewoon eerst koffie kan gaan drinken en later als de wind misschien valt terug kan komen. Bij Erik in iedergeval krijg ik na de koffie een paar bruine broodjes gevuld met verse worst gebakken in een nieuwe hete saus en ik ka je nu al zeggen dat die saus die in de begin fase van ontwikkeling is volgens Erik prima smaakt  mij ook dito beval. Flink oefenen dus Erik dan proef ik wel, ik ben daarin een gewillig proefkonijn

Eindelijk na een uurtje de eerste aanbeet.

Dus als we zijn uitgekletst en afgewassen hebben pakken we draad weer op waar we vanmorgen aan zijn begonnen en gaan eind van de middag weer naar het OVM waar er nog een tiental zijn de helft met de vliegenhengel. Die Belgen van vanmorgen en Sepp zijn er nog steeds en daar horen we geen goede berichten van. Niemand heeft er vis niet eens zien draaien aan het oppervlak alleen Sepp heeft er twee gevangen

Tis even wennen zo fototoestelletje maar bij de volgende poging sta ik er dan toch mooi op.

Ik ga vissen op mijn favoriete stek net naast de paal maar Erik die naast me staat verkas na een half uurtje meer naar de “bak” zoals we dat zeggen. Het gaat ook steeds minder hard waaien en weliswaar zonder zonnetje begint het aangenaam te worden alleen de vis laat het afweten voor de rest perfecte omstandigheden. Zou het water dan toch nog te koud zijn…

Gelukt, helemaal goed.

We zien toch al hele kleine vliegjes kleiner als een mug af en toe op het water je zou toch denken dat er geaast zou gaan moeten worden maar nee hoor ze laten het vandaag afweten terwijl gisteren zo goed was met veel mindere omstandigheden. Het blijft dus vissen heten en geen vangen

En dan na een dik uurtje een tennis arm te hebben gegooid krijg ik een niet te missen aanbeet die ik dan ook verzilvert. Reuze blij ben ik er mee die en heb het niet meer koud want dat was het wel. Erik is al naar de kant op het drogen om zijn voeten te ontdooien. En plotseling als iedereen al weg is en we de laatsen zijn zien we enkele vissen draaien en springen aan het oppervlak. Zouden ze het toch nog even gaan doen maar het is ijdele hoop en na een half uurtje gaan we een wiskytje drinken. Die heb ik wel verdiend vanmiddag

Wij zagen geen alg aangroei???

Morgen gezellig naar de Visma met Karel en Erik een beetje vroeg dan kunnen we eind van de dag hier weer staan in het koude water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *