Nog maar een keertje OM

Woensdagmiddag 16 oktober 2013 heeft Leo wel zin om eens op de Oude Maas mee te gaan vissen dus om tien uur zijn we de boot aan het inladen, zijn de eieren met spek gebakken en op broodjes gedaan, de koffie en citroen thee zit in de kannen en ook met de soep is niets mis mee. We kunnen op pad…

We traileren weer in Middelharnis en blazen gelijk door naar de overkant het Spui op naar de Oude Maas richting Barendrecht. We hebben geleerd gisteren op het Haringvliet en op de parkeerplaats staan ook maar twee trailers en op Hellevoetsluis en Stellendam geen eentje. Zal weer een goede keuze zijn denk ik en we Leo en BassBuster zijn er klaar voor

Direct wordt er overgestoken TomatoExpresso Shadje.

Als we aankomen op de stek zijn Bart en Floris er al die hebben getrailerd bij de Lindsedijk in Zwijndrecht. Barendrecht kan ook maar dit scheelt weer 15 euro voor de slagboom. Begrijp dat de parkeerplaats betaald moet worden maar in dit jaargetijde september tot maart denk ik niet dat er veel camping gasten zullen zijn en als we dan dagelijks die parkeerplaats aan doen zou je misschien een soort maand kaart kunnen maken voor buiten het camping seizoen. Goed we zijn hier om te vissen

Het is net als gister heel veel dreumissen.

En dat gaat goed al is het een stuk minder dan gisteren. Dat is niet zo moeilijk maar je wilt natuurlijk elke dag zo’n feest. Wel is het veel drukken qua scheepvaart en we zie tientallen vis bootjes voorbij varen

Wel veel lol natuurlijk.

We pakken af en toe een visje en weer gek genoeg vaak allebei tegelijkertijd maar ze zijn klein vandaag allemaal dreumissen rond die 50 cm en met af en toe een uitschieter rond de zestig. Waar zijn die grote jongens want we zien er zat staan op de bodem via de Hummingbird. We zien zelfs de shadjes huppelen op de bodem tussen de vissen door maar ze zijn niet te trickeren als het niet stroomt

Eerst ff eten krentenmik en gebakken eieren met spek.

Het kan natuurlijk niet elke dag feest zijn en de stroom blijft ook uit. Eigenlijk helemaal niets en dat drukt ook op de stemming want geen stroom geen vis die aast dus een lanhge lunch volgt daar is alle tijd voor

Twee maal voor het thuisfront.

We vangen zo af en toe op dit talud nog een visje maar zoals gisteren is het niet. Kan niet zeggen dat het taai is want ik heb erger mee gemaakt maar we zijn natuurlijk wel verwent hier op dit gedeelte van de rivier. En aan de bootjes te zien die heen en weer varen is het op andere stekken niet anders. Ik blijf altijd op een bepaalde goede stek want dat rond varen heeft weinig zin denk ik

Maar hier komen we voor op de Oude Maas.

We vissen het hele talud af en zien Floris in de verte hetzelfde doen. Komt er zo’n grote jongen langs dan wil je wel even richting wallekant maar zo af en toe varen tien meter of minder langs je heen. Dat moet je niet bij die duwbakken doen die hebben een flinke hekgolf en die wil je graag zien aankomen om er op te kunnen anticiperen door met de neus van de boot er in te duiken

Wel uitkijken.

We gaan het talud verder afvissen maar het water staat sti en blijft stil. Geen enkele stroom zit er in en we dobberen nu al dik een uurtje rond de kanten en taluds aan het monitoren voor als de stroom er volgende keer wel in zit en je weet waar je vist

Als ik nu mijn Professionele spullen bij me heb.

Het is gewoon pech vergeleken met gister de stroom blijft er helemaal waar we op zitten te wachten en Floris gaat nog even bij het Spui kijken. Daar stroomt het in ieder geval maar hij is binnen een uurtje terug en speert gelijk door naar de helling om er uit te gaan. Wij gaan nog eventjes door maar vertrekken ook na een uurtje want er is slecht weer op gegeven eind van de dag

Moet je zijn staart zien.

Tuurlijk we krijgen wel een een aanbeet eigenlijk niet te missen af en toe maar erg geconcentreerd zitten we niet te vissen. En als we ze kunnen verzilveren zijn het dreumissen van tegen de vijftig centimeter. Ik denk dat we gewoon een paar verwende knapen aan het worden zijn

Zulke kleine staarten bij Barendrecht vangen we een paar kilometer verder ook bij de monding van het Spui.

We peren hem richting Spui waar we op onze laatste stek van de Oude Maas nog even blijven hangen daar waar ik gister nog enkele zoetwater stekels kon vangen maar nu blijft het ook bij enkele aanbeten en allemaal dreumessen. Het is tijd om richting Haringvliet te vertrekken kunnen we onderweg bij Zuidland nog even proberen wat grotere jongens proberen wakker te schudden

Weer een lôsser.

Nee vandaag was gewoon een mindere dag we hebben wel een visje gevangen op het OM maar niet vergelijkbaar met vorige dagen. Leo was vandaag voor het eerst op de Oude Maas en dat is toch anders als op het Haringvliet waar de bodem egaal is vergeleken met de rivier en dus even wennen met de bodem voelen

Allemaal vissen met dezelfde kenmerken.

We gaan richting Hellevoet met een stop bij Zuidland waar we terwijl de stroom er redelijk in zit maar ook niet wat we gewent zijn het toch nog even proberen. Proberen we nog wat uit te vogelen maar we houden het al snel voor gezien het is inmiddels weer gaan regenen en speren naar huis

We vertrekken.

Snel gaan we door naar Henny die weer een warme hap klaar heeft staan dus weer moeten we de beste stek van het vandaag Haringvliet links laten liggen…

Reactie’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *