Feesie over twee wkn

De gelukkige stellen.

Wim en Wilma waren er zondag 23 juli 2013 en maandag om hun dag van hun leven te bespreken 6 juli 2013 jaja Wim heeft eindelijk zijn meissie ten huwelijk gevraagd en gaat dat gebeuren over twee weken. Er moet natuurlijk ook even worden gevist maar met is Bfr. 7 met af en toe een buitje is dat is geen lekker weer voor de BassBuster. Maandag is er gelukkig wat verandering er valt minder regen maar de wind wil maar niet gaan liggen en nadat Wim me heeft geholpen me de papier doorvoer uitleggen van m’n nieuwe aanwinst de foto printer de Epson Pro 4900 waarvan hij zelf de voorganger ervan heeft moeten kunnen we het toch niet laten om even een shadje te leren zwemmen

Maar van vissen kwam niet veel zondag middag het regende horizontaal door de storm aan de kust. Gisteren waren John en Julia er ook een dag eerder dan geplant hadden ze de oversteek gemaakt die nog wat moesten regelen in Nederland. Hij wilde eigenlijk zijn verjaardag kado van de familie innen namelijk vissen in West Engeland. Hij zou hij de zee op gaan met een charter maar alles is daar ook afgeblazen hahaha, juist ja leuke woordspeling vanwege de harde wind. Ze spraken daar van een golfhoogte van twee, drie meter buiten de havenmonding

Eerst maar de ochtendritueel volgen de specialiteit van het huis.

Netty kwam ook nog even langs na de dagelijkse strandwandeling met Buddy net als we de vakantie plaatjes van Indonesia laten zien en kan gelijk mee brunchen.

Eind van de middag waait het ietsie pietsie minder.

We gaan nog even naar de Punt tegen beter weten in want het is al weken niet best daar met vadertje glasoog. De vangsten zijn bedroevend slecht en als er wat getrikkert kan worden zijn het dreumesen

Maar nog steeds zijn het beste golven op het Haringvliet.

Maar het is heerlijk weer geworden en als de bewolking even verschuift en dat lukt wel met dit windje dan is het zelfs lekker zomer weer. Maar van vissen komt niets. door de wind en de daarbij behorende golven is het moeilijk vissen. Jan de spruitenkoning komt nog even buurten die is van ochtend nog even geweest maar het is taai op de Punt de laatste weken

Wim mist een aanbeet, staart finaal afgebeten.

Ik kan geen aanbeet registreren hoewel het wel stroomt maar onze Hagenees heeft in ieder geval een aanbeet gemist en dat kan ik hem niet kwalijk nemen natuurlijk. Die doet dat voor de eerste keer kantikalen en dan met deze wind. Schuin de haven in dat is de slechtste richting die je kan wensen er komt een grote bocht in je lijn en voordat je shad de boden bereikt ligt door die bocht je kunstaas al weer tegen je eigen talud aan. Je moet na het inwerpen vlak voordat je kunstaas het water raakt de lijn heel sterk afremmen en daardoor wordt de lijn enigszins strak getrokken waarna je de hengel zo dicht mogelijk bij het water brengt. Wel uitkijken dat je de topoog niet beschadigt tegen de stenen van de krib en nu de lijn zo snel mogelijk onder water zien te krijgen door de golven heen trekkend. Zo kan je nog enigszins het tegen over liggende talud bevissen maar dan moeten de aanbeten wel vel zijn wil je ze voelen als je het niet gewend bent

Die is blij binnen te zijn.
Maar die gaat er uit met dit weer.

En er gaat nog een boot het water op ook die was na drie kwartier nog steeds midden op het Haringvliet tegen de wind in aan het ploeteren richting Stellendam

Blijft mooi bij ruig weer.

Nee ze zijn heel voorzichtig maar dat merken we morgen met Ome John als die onverwacht een paar dagen noodgedwongen komt en we het toch weer proberen maar dat voor later. Dan zitten ze net op de dreg in het lippie met één haakpuntje

De jagers hebben niets gevangen dus wordt het een varkenshaasje met die bekende gouden rakkers.

Geen vissen gevangen maar dat maakt ons vandaag niet zo veel uit. Het is altijd gezellig met W&W over de vloer dat doen we veel te weinig. Over twee weken doen we het dunnetjes over maar dan in Zoetermeer waar we het dak eraf zullen feesten…

Smaakt weer prima in Warung Freek.

In Warung Freek met de tortelduifjes. Deze aflevering van onze visavonturen zijn er wel weinig foto’s met vissekoppen….

Dat is toch iets om over op te scheppen.

Binnen een jaar had ik de eer drie fotografen hun huwelijk te mogen fotograferen. Jan Hoogenboom en Antoinette (Rens video produkties) uit Hellevoetsluis, John and Julia in Engeland (John Nispeling Photography) uit London en Wim en Wilma (Vakfotografie Wim Stad) uit Zoetermeer waarvan twee stellen hier op de foto. De mannen kwamen vissen op het Haringvliet met de BassBuster.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *