Wat een verschil met gisteren

Was gewoon meer dan fris aan board.

Dan heb ik het niet alleen over het weer want het is gewoon koud op het water 5 oktober 2012. Morgen gaat de wind richting Noord om pas maandag weer terug te keren naar Zuid, Zuid-West wat we eigenlijk al weken hebben. Dus we gaan er nog even in  vanmiddag en traileren in Middelharnis om 17.00 uur

Voordat het weer echt om slaat willen we nog wel zo’n middag hebben als gisteren en Erik is niet te houden. Die wil dat wel mee maken maar het blijft vissen, zeker op vadertje glasoog. Het begint al dat Erik zijn molen vergeten is maar gelukkig heb ik reserve aan board dus dat is geen probleem. Wat hij wel heeft is culpritjes te over want hij is bij Kees geweest zijn hengelsport leverancier uit Oostvoorne AviCentra dus die komen we niet te kort

Wat we ook proberen niets, nada, noppes.

Over het vissen kunnen we kort zijn want we hebben alles afgevist op het talud van achttien naar zeven meter daar waar we gisteren zo succesvol waren. Erik heeft dan nog twee tikkies kunnen registreren maar ik heb bij mijn weten niets kunnen activeren tot een aanbeet

Zoals je ziet op de Hummingbird meer dan 25 meter.

We gaan richting de beste stek van het Haringvliet Cafetaria ‘t hoad op het havenhoofd van Hilda en Robin en waarempel we laten ons wat afdrijven door de wind en op meer dan vijfentwintig meter diep red de AnkerMeister de eer en blanken we vandaag gelukkig niet

Wel vol genomen maar op die diepte voelde de aanbeet al een natte scheet volgens Erik.

We gaan nog even naar boven langs het talud want vissen op meer dan vijventwintig meter doen we eigenlijk niet. Je verspeel ze toch omdat je heel langzaam moet binnenhalen i.v.m. dat de zwemblaas anders het drukverschil niet aan kan en zijn maag en blaas kapot gaan. Een hoop losse dan dus en als ze niet aan de minimum maat voldoen is dat zonde natuurlijk. Overleven doen ze het niet

Heerlijk dat gaat er wel in.

Wat een verschil met gisteren qua weer en vangsten gelukkig weet je het niet van tevoren anders heette het wel vangen en geen vissen en gelukkig maar. Vandaag donker weer en frisjes en dan denk je dat gaat goed worden en blank je bijna terwijl gisteren helder weer en een zonnetje je kijkt zo zes meter diep zo helder water is het de vis zal wel diep zitten en je vangt het snot voor de ogen op 10 tot 12 meter. Toen vonden we wel ons vierkante metertje waar ze waarschijnlijk al samenschoolde of gewoon een goede hinderlaag plek was met de stroming die er toen op dat moment was. Het blijven natuurlijk rover van de bovenste plank en zoek plekken op waar aasvis gedesoriënteerd raken door wervelingen en stroomversnellingen. Het zijn beste zwemmers kijk maar eens naar het formaat staart qua lichaamsbouw dat zegt meer dan genoeg wat voor zwemmers het zijn. Zulke goede plekken zijn net taxi standplaatsen. Is de ene vis weg wordt zo’n goede plek om te vreten natuurlijk gelijk over genomen door een andere hongerige rover.

LLWS=NAP -119 cm     LAT=NAP -127 cm
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *