Niets, Nada, Noppes

Beginnen donkere dagen te worden.

Het is toch de accu die het begeven heeft en niet het stekkertje wat we gisteren dachten dat kapot was want vandaag 1 oktober 2012 moeten we weer terug omdat de Hummingbird het niet doet en zonder te weten waar je vist hoe diep het is, is blind-vissen. Zou vandaag achteraf weinig uit maken.

Als we de haven uit varen en ik de visfinder aan zet start die wel op maar geeft gelijk aan te weinig stroom (volt) te ontvangen en gaat weer op shutdown. Er komt net een schip met zand binnen dus is het even opletten als we er uit varen en moeten even wachten tot e er weer langs kunnen naar de loswal. We moeten de grote accu ophalen die achter in de auto staat om de lier van 12V te voeden. Dat is echt goud met trailleren voorral met de boot op de trailer trekken. Maar goed dat ik geen nieuwere type auto heb want daar zit achter ook een 12V aansluiting en dan zou ik die extra accu niet bij me hebben gehad. Geklooi met zo’n sigaretten stekker vindt ik maar niets uitzondering natuurlijk het zuurstofpompje om de steurkrab de garnalen levend te houden maar dat doe ik dan met een omvormer 12V naar 220V. Deze techniek wisten jullie natuurlijk allang uit de verhalen “met de dobber er op uit op de zeebaars” hahaha

We peuren alle bekende stekken af.

Maar rondom Middelharnis krijgen we beide twee tikken waarvan ik van categorie één dreun eigenlijk niet te missen was maar even niet op lette onder het gebabbel. De concentratie verslapt natuurlijk na twee uurtjes als je al vier stekken verder bent en nog niets hebt gevoelt en dan toch opeens zo’n ramm krijgt mis ik hem volledig. Maar eerlijk is eerlijk met één losse op de teller en een paar natte scheten als aanbeten is het niet veel op het Haringvliet. Ze doen het gewoon heel voorzichtig en natuurlijk kan dat als het niet stroomt want ze hebben alle tijd. Is er paniek en (voorral) voedselnijd waar je natuurlijk op hoopt is het bingo, voor ons natuurlijk en rammen ze er op los om maar niets te kort te komen. Maar nu hebben ze alle tijd om het aas te verkennen en kunnen wij het vergeten hier op het Haringvliet. Dan toch maar het Spui maar ook daar stroomt het nog niet dus een kansloze missie we vertrekken dan toch maar naar de Noordkant van het Haringliet daar waar de wind op staat en dat is duidelijk minder genieten met die hoge golven en vol in de wind. En dan in eens krijgt Erik er een ramm op bij het omhooghalen en de hengel staat tot in het handvat rond. Moet wel bij worden gezegd dat hij de verkeerde hengel vanmorgen mee had genomen want die heeft nog steeds BC Canada in zijn hooft en is net een paar dagen terug van het regenboog forel en bruine trekken en deze stok een stuk zachtere top heeft dan de gebruikelijke vertcaal fishingcastingrod. Maar toch er zit vis die aast en de AnkerMeister heeft even niets te vertellen en we horen alleen maar de slip ratelen, en ik zit eigenlijk op een droge knap te wachten en ik één van mijn reserve hengels moet uit pakken. Maar de slip is perfect afgesteld door onze BC Champ en de vis gaat er vandoor in één streep naar het diepe en neemt zeker tien tot vijftien meter lijn. De slip giert het uit en dan plotseling…. niets meer en een grote term voor in de boat zo eentje waarmee je de grizzley’s verjaagt aan de Bull River. Tjeemig wat een run was dat en helemaal niets te vertellen hadden we in de boot. Wat zou dat zijn geweest het zal altijd een mysterie blijven gissen zal het zijn en dat is het mooie van vissen de grootste worden nooit gevangen en dat blijft dan weer bij mooie verhalen voor de Stammtisch. Fantastisch, heerlijk zal het weer zijn onder het genot van een drankje. Zijn onderlijn van 24mm is finaal afgebroken en als ik zeg dat ik een metertje 40mm FluorCarbon gebruik op de rivier als de OM, Spui maar ook op het Haringvliet met al die mosselen schelpen banken heeft hij weer wat bijgeleerd

We gaan terug naar het Spui waar het in iedergeval beter vertoeven is.

We denken ze te hebben gevonden hier op de Noord kant van het Haringvliet en volgens de FishFinder is dat ook zo maar de gehele dag wordt er vis aangegeven ze doen het gewoonweg niet. Het stroomt ook niet op het Haringvliet terwijl de deuren toch open staan zoals we zagen toen we over de Haringvlietdam heen reden in euforie waren we toen we het zagen de dag kan niet meer stuk dachten we maar op het water is het wel anders. Dus we gaan weer terug naar het Spui waar het in ieder geval lekkerder zal zijn omdat je er uit de wind zit

Het is er in iedergeval beter vertoeven qua wind en koude.

En op het Spui begint het net te stromen en als we op de stek aankomen gaat het inmiddels als een jekko tekeer met een onderstroom zo groot dat heb ik nog niet meegemaakt hier op het Spui. Lijkt de Oude Maas wel de boot blijft precies stil liggen in de nering weliswaar tegen de wind in maar om bodem te pakken op zeven meter mee driften op de stroom moeten we echt 32gram lood gebruiken en dat is nieuw voor mij hier op dit water. Kan niet beter denk je dan. Alle aasvis op deze plek is in paniek, gedesoriënteerd en de school zal uit elkaar vallen en het is tafeltje dekje voor onze roofvisvrienden maar niets is minder waar het is vreselijk taai vandaag

Het is taai vandaag.

Maar dan ben ik aan de beurt met een dreun op mijn hengel onbeschrijfelijk hard is de beuk. Heb er net een kleiner shad op gedaan een tien cm witte Mann’s met parelmoer glans met een heel bewegelijke staartje waar geen plaats is voor een dreg en dat wordt mijn pech deze keer want ik kan de haak niet zetten. Als het zo taai is als vandaag we zien genoeg vissen liggen op de Hummingbird maar we kunnen ze niet activeren ze doen het gewoonweg niet en je krijg dan eindelijk een ramm er op dan is dat een heerlijk gevoel door dreunend tot in je schouderblad je kent dat wel. Balend dat er geen dreg op zit maar met dreg waarschijnlijk die ene vis niet tot azen verlijd als de staart minder aktief was geweest valt er mee te leven met zo’n dag als vandaag

We zakken al driftend gestadig het Spui af richting Haringvliet.

Het is hier heerlijk op het water zonder regen. We hebben inderdaad af en toe een spetter op onze pan gekregen maar een stuk beter dan gisteren weliswaar zonder vis. Wat heb je liever ik weet het wel

Dan maar mooie luchten op de gevoelige plaat eeuuhe chip.

Was vandaag meer tijdverdrijf dan vis vangen terwijl je weet, je voelt het gewoon omdat de omstandigheden en het weer perfect zijn, je fisfinder liegt niet maar wat doen we dan verkeerd. Dat zijn van die dagen dat de stammtisch in WarungFreek weer uren bezet zal zijn en probeerseltjes uitgedacht en gemaakt worden onder het genot van een borrel+hapje

We zijn weer bij de helling.

Het is niet allen vissen, een hengeltje uit gooien maar het is alles er om heen het behebt veel meer in ons kleine wereldje deze veelzijdigheid, het universum, oneindig is het, het is een soort levens stijl dat heb je van jongs af aan dat doet je of dat doet je niets. Een virus is het op z’n zachts uit gedrukt  en gelukkig ben ik er mee behekst..

Reactie’s

Freek,

Het leven zit vol verrassingen, er is wat raars gebeurd in de Rockies met die jongeman, zo koud en toch naar buiten???

Wat met zo’n 50 jaar op NL bodem niet lukt, lukt in 5 weken BC wel.

Ideetje?

Waldi

Ha die Freek en Erik ,allereerst wens ik jullie veel visplezier.

Balen dat de zander niet in was voor een spelletje, maar het gaat ook inderdaad om alles er omheen.

Al zijn een paar harde aanbeten ook niet verkeerd.

Het grote samenscholen moet nog beginnen en de temperatuur moet nog zakken.

MVG Leo

Hee Freek,

Ik kom straks langs wil je me bellen (06-) wat de beste tijd is om vandaag te gaan vissen? Heb er zo’n zin in. Hoop maar dat het weer, tij, heksen, maan, voodoo, kabouters en alle andere dingen die belangrijk zijn meewerken. hahahahahah

tot later

John

Prachtig, je water/wolkenfoto’s !

Gr. Ina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *