Voorspeld windkracht 9

Mijn setje vast voor Indonesia.

Maandag 24 september 2012 wilde ik met Joop het Haringvliet op maar er wordt Beaufort 9 dus storm verwacht vanmiddag na 14.00 uur met onweer en dan ga je niet de grote plas op maar zo vlak voor slecht weer kan het wel eens goed zijn op de punt dus ik ga toch een worp wagen.

De wind is al flink aangewakkerd en moet echt naar de 30gram doos om veertig meter uit de kant te kunnen gooien. Het is al minstens windkracht 4-5 maar juist dan kan het goed zijn weliswaar wat later in het seizoen als de vissen wat dieper zitten maar achter de begonia’s vang je niets

Ik krijg één aanbeet en volgens Jan Nieuwland is dat werelds voor de laatset weken.

En na dik twintig minuten krijg ik er eindelijk een beuk op tegen het talud aan mijn kantje. Dat is natuurlijk niet zo gek want ver kun je niet gooien. Er komt een buitje aan en ik denk dat valt wel mee maar het is in één keer grijs en voordat ik mijn lijn heb binnen gehaald ben ik een verzopen kat en pak mijn spullen in maar voordat ik bij de auto ben stopt het al en ik terug om verder gooien tegen de wind in

Het valt best nog mee.

Ik ga nog even in de havens van Hellevoetsluis wat peuren maar het is huilen met de zuidwester op. Heel veel aasvis maar waar is vadertje glasoog

Op de “Punt”is het nu gaan spoken.

Ik ga even naar Mario en Mirabell van de Catfisch en val met de neus in de boter. Ze zijn net aan het eten dus schuif ik aan. Kopje thee en een boterhammetje met kaas klaar gemaakt door Mario gaat er wel in. Stuk worst als toetje heerlijk, en mijn molen die ik heb besteld is ook klaar. Had er al eentje de Penn 5000 Atlantis en die beviel me zo goed dus een tweede is klaar gemaakt met de goede lijnen voor de vakantie in Indonesia. Ik ben er dus helemaal klaar volgend voorjaar Thailand en Bali, Sumatra, Lombok op Indonesië. Laat die tonijntjes en snapers maar uitkijken voor die blanda uit Holland op het talud. Praten we wel op 90 tot 120 meter diep maar die verhalen hebben jullie natuurlijk al gelezen…

Terug van Mario en Mirabel trekt het al aardig aan de witte koppen staan op het Haringvliet.

Ik ga naar huis want van vissen komt niets meer nog even de binnenbak geprobeerd dat kan goed zijn tijdens spuien de rode lichten branden wel en het stroomt als een jekko maar ik krijg geen enkele aanbeet. Wel genoeg aasvis die ik per ongeluk haak omdat de shad niet met rust gelaten wordt en je slaat initiatief en tussen de boten hetzelfde ritueel, volop speld aas van ±10 cm die de bescherming van de havens op zoeken maar ik kan geen rover verlijden mijn shadje te grijpen

Nu maar hopen dat je bootje er zonder schade van af komt.

Ik zit nu het verhaal te tikken maar de storm raast echt over Hellevoetsluis heen veel water en harde wind en in de tuin is het echt hommelus. Gelukkig komt de wind voor mij uit de goede richting en komt over de zaak heen. We hebben spruitjes met aardappeltjes en kip file. Het is er wel weer voor. Morgen als het kan gaan we snoeken op de platen als de wind wat gaat liggen lukt dat dat niet wordt het woensdag….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *