De BassMeister laat niets heel van ons PR

En dat is een hele mooie forel die mijn maatje vangt

Vandaag 21 mei 2012 belde Waldi om een uurtje of 11 of ik ook zin had en dat heb ik natuurlijk altijd. Om drie uur moet hij weer thuis zijn dus kunnen we ons twee uurtjes heerlijk uitleven op het OVM . Maar bij aankomst waaide het best wel hart met af en toe witte koppen op het water.

Maar we zijn er nu toch en af en toe komt de zon door en geen nattigheid, kortom perfect weer om te vissen. En met die flinke kabbel op het water is de forel ook wat onvoorzichtiger lijkt het zegt Waldi. Het water bevat meer zuurstof en is ze wat actiever. Je hoeft je vlieg minder te bewegen want dat doet de wind en het water voor je dus natuurlijker en de vis ziet nu niet zo goed dat alles bij elkaar geeft hem een goed gevoel. Ik moet het nog maar zien maar tijdens de eerste worp gaat het eigenlijk prima. Ik gooi zelfs verder met deze wind als de afgelopen dagen zonder het lijkt wel of ik de slag te pakken krijg zomaar in één keer. En Waldi staat nog maar net naast me als ik bij de derde worp al een forel vangt. Dat is snel en vijf worpen verder pakt de BassMeister er ook eentje

Binnen een paar worpen hebben vis
Wat gaat het goed deze weken
En tien minuten later zijn tweede

Het lijkt wel of de vis een rondje zwemt langst het talud want om de 10 minuten zien we steigende vissen en hebben vele missers te incasseren om en daarna is het doodstil om ons heen. Er drijft ook van alles in het water en niet alleen bibio’s. Vanmorgen in de tuin was er ook veel pluisjes en vliegen in de lucht en dat is hier niet anders. Het gebeurt zelfs dat ik de verkeerde vlieg in de gaten zit te houden en mijn eigen vlieg bruut wordt genomen en dus niet, in iedergeval veel te laat reageer. Dan verkast Waldi naar de andere kant van mij om tegen de wind in te gooien

Dat is een beste sprong

en mist eigenlijk direct een geniepige aanbeet. Eentje van de catogorie dat eigenlijk heel subtiel de vlieg van het water wordt genomen en je geen rimpeltje ziet verschijnen. Dat zijn de mooiste hoor ik em zeggen en werpt gelijk weeer in op dezelfde plek. Lang hoef hij niet te wachten want ik hoor een kreet en strak staat zijn lijn en hoor alleen mar de slip rammelen. De vis heeft een run genomen en springt wel een metr hoog uit het water. Meters en meters lijn worden er genomen en als het kan weer in genomen. De vis raast van links naar rechts en als hij dan op een metertje of 10 – 12 is gekomen en ons ziet staan neemt hij weer een run naar het midden met grote sprongen hoog uit het water

Dit gezicht zegt genoeg

Het is een fantastische ervaring en een pracht vis van dik in de zestig centimeter. Dan is het weer even een heel klein wereldje en wordt alles vergeten buiten onze cirkel

Natuurlijk doe ik ook mijn best
En mag zo nu en dan ook drillen

En ik vang ook regelmatig mijn visje maar de dag is helemaal goed met zo’n knoepert te kunnen landen

Erik heeft op zijn vertrouwde stek ook gelijk vis

En als Erik dan ook aankomt om 14.00 uur zijn we weer kompleet en vangen we met z’n allen vis. Het is vandaag goed vertoeven op het OVM en we komen allemaal dik aan onze trekken

Allemaal vangen we forelletjes
Het gaat fantastisch vandaag

En om 14.30 gaan waldi en ik er uit. Waldi moet nog werken en ik heb belooft het eten klaar te hebben om half zes want Henny is met haar Tante Annie en Ome Floor naar haar moeder op bezoek en die moeten weer met de Talis om 19.00 uur naar Katwijk daar waar ze wonen. De high five klinkt in de auto. Het was weer een heerlijk twee uurtjes vissen. Morgen gaan we natuurlijk weer ff. We kunnen toch nog niet snoekbaarzen..

Reactie’s

Hoi Freek,

das een echte !!

mooie foto !

-Floris

je bent inderdaad lekker bezig hoor wat een prachtige forellen echt helemaal super

bad meister?

-gr.ed

Hee Freek,

Heb je zin om a.s. vrijdag met mij te gaan vissen?

John

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *