Je best doen loont

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is Hemelvaartsdag 17 mei 2012 dus een ieder is vrij. Als we gaan is dat einde van de dag als al die Duitse en Belgische vrienden voor de file weer naar huis gaan. Er staat trouwens een Belg elke dag hier aan het OVM die twee uur moet rijden om hier te mogen vissen. En wij staan hier in een kwartiertje. Wat een weelde.

Als we aan komen ik en Waldi is Erik er al en is in gesprek met Rob Kraaijeveld en die hoef je natuurlijk weinig te vertellen about fishing. Het is vandaag heel druk geweest maar niemand heeft echt een visje kunnen haken. En na wat info te hebben gedeeld krijg ik van em een vlieg een stuk kleiner waar we de laatste dagen mee vissen en die zou ik maar eens moet gebruiken. Moet er de lijn nog af knippen dus deze vlieg heeft hij zelf ook al gebruikt en ik ben er gelijk helemaal klaar voor. Zijn vanger op het OVM dat moet vis op leveren

Ben heel gelukkig vandaag want heb om me heen niemand vis zien vangen

En waarrempel na een kwartiertje werpen vang ik een bruine forel  terwijl er niemand vis vangt. Heerlijk is dat een kromme lat met een zo’n springende forel over het water. En de juichkreten van mijn kompanen gallen over het water met de beste bedoelingen natuurlijk wat ik moet doen. Een heerlijk gevoel.. die kameraadschap of die vis binnen halen. Vissen heb ik zat binnen gehaald dus aan jullie het antwoord. Zal een prijsvraag er over uit schrijven maar ik ben natuurlijk in de wolken. Eindelijk ook een gehaakte vis na al die vruchteloze pogingen van kolken en missers rond om mijn vlieg

Rob bedankt voor je vlieg

En het haakje zit net naast het harde gedeelte dus de vis had geen schijn van kans.

FF bijkomen van de schrik naast.. maatje 47

En als ik dan de vis weer los laat blijft hij bij mijn voet hangen om bij te komen, hij zwemt wat om mijn benen heen en het is en fantastisch gezicht. Ben er echt best wel een tijdje mee bezig. Dat kan natuurlijk want om me heen zo lang ik vis van middag ben ik de enigste met een kromme lat en dat is ook wel kikken kan ik je vertellen. Er is niemand in de weide omtrek die ik vis zie vangen. Hij is niet groot maar om dit te doen in het gesloten seizoen van het vertikalen een heel andere bezigheid van het vissen wat ik normaal doet is dit Fantastisch. Het is vandaag 1-1 want net als Erik naast me komt staan heb ik een misser. Hij trouwens ook want terwijl hij zijn lijn van de molen staat te trekken om in te gaan werpen pakt een mooie vis zijn vlieg vier meter voor zijn schoenen en probeer maar eens te aan te slaan (eigenlijk alleen de lijn strak zetten) met je lijn tot aan je back-ing uit je topoog. Hahaha dat gaat niet lukken zelfs de meester van het OVM niet. Maar ik ben zo blij als een pasgeboren lammetje op zijn eerste dag in de wei met mijn succes.

Reactie’s

Schitterend Freek, weer een leuk verhaal. Ga volgende week wel weer een keertje. ’s Avonds en dan vooral als de duisternis begint in te vallen is het vaak op Oostvoorne op zijn best. Niet het leukste moment van de dag en niet je van het om mooie foto’s te schieten (foto “trekken” nomen de Vlamingen dat trouwens).

Ik moest vandaag kiezen. Of vissen of fietsen. Toch maar gekozen voor het fietsen. 80 kilometer afgelegd, waar doet een mens dat toch voor !? Maar ja ik wil over twee maanden in Frankrijk toch de 21 km. lange klim naar de Mont Ventoux bedwingen.

Tot volgende week misschien,

Gr Peet

Hoi Freek, weer een geweldig verhaal.

Natuurlijk kan ik er niet tegen na 14 dagen OVM geen vis te vangen.

Om 20:30 een uurtje gevist.

De wind volledig uit de verkeerde hoek. Kon niet verder werpen dan ca 10 meter.

Bovendien forse golven met veel belletjes op het water waardoor je vlieg regelmatig niet te zien ( vinden ) was.

Na 15 minuten een mooie regenboog van ca 40 cm gehaakt en geland.

Gelukkig dag 15 niet visloos geweest.

Erik (AnkerMeister)

Wil iemand mijn verhaal ook nog horen?

Ik had er nulll, maar wel genoten (dat doe je namelijk altijd als je niets vangt).

Vandaag gaan we weer, wie zin heeft belt even, ik denk einde van de dag, en dan doorvissen tot het donker. 

Kom op mannen, weer een renunietje?

BassMeister Nickname Waldi

zou best willen, heb geen tijd.

misschien volgende week eens… !?

zondag naar de flyfair (ben ik nog nooit geweest)

-Floris

Hetzelfde geldt voor mij luitjes. Ook gebrek aan tijd. En ja je moet prioriteiten stellen. En ik heb meer hobby’s maar nog meer verplichtingen, helaas. Toch mag/moet ik niet klagen. Zondag lekker naar de Flyfair en dan aansluitend lekker eten en drinken.

Volgende week weer een keer naar Oostvoorne,

Gr. Peet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *