De BassBuster strikes back

Ik ben vandaag heer en meester op het OVM.

Vandaag 22 mei 2012 staat Waldi aan de poort van de tuin  te rammelen. Mijn telefoon ligt aan de oplader in de woon kamer en de andere telefoons staan de beantwoorder. Henny is met de hond, Mogli naar de dierenarts want hij moet weer onder het mes. Maar gelukkig hoor ik de BassMeister want hij ziet door de lamellen heen dat mijn kantoor deur open is en blijft bellen aan de voordeur.

Het is twaalf uur en Waldi kan tot twee uur vissen want daarna moet hij naar Duitsland en morgen direct door naar Spanje voor zijn baas BP-International. Maar na gister is hij natuurlijk vol furie en het weer is fantastisch. Een golfje op het water maar wel minder vliegen en ander gespuis op het OVM als gisteren. We hebben beid een goed gevoel er over. Ik vang eigenlijk gelijk een vis al bij mijn derde worp en dat voelt fantastisch aan voor vandaag

En natuurlik vangt Waldi ook zijn visje.

En ik ben lekker bezig sta de ene na de andere aanbeet te verklootten maar heb een wereld dag. Voor het eerst versla ik de Bassmeister en dat wil wat zeggen hoor hier in deze regionen. Gelukkig kan hij er zelf ook om lachen. Daar heb je vismaten voor.

Tis ff lastig maar alles komt goed.

En ik ben lekker bezig sta de ene na de andere aanbeet te verklootten maar heb een wereld dag. Voor het eerst versla ik de Bassmeister en dat wil wat zeggen hoor hier in deze regionen. Gelukkig kan hij er zelf ook om lachen. Daar heb je vismaten voor.

Dat is een beste sprong.

Ik heb zelf de ene misser na de andere maar vangt ze ook en het is tien-vier voor het Oostvoornse Meer deze ochtend.

Af en toe springen ze een halve meter hoog, best lastig in de ene hand je vliegenlat en de andere een compactkameraatje.

We taaien af om een uurtje of 14.00 uur want Waldi moet zijn koffers nog in pakken en ik vindt dat  best. Vier tegen één tegen de BassMeister is gewoon goed en dan nog die vele missers maar natuurlijk had hij die ook. Deze keer is de High-Five voor mij in de auto en ik ben er reuze blij mee. Ik heb trek gekregen dus dat komt goed uit dat we afnoken. Erik nog gebeld of dat hij vanmiddag ook nog komt maar het bereik is er niet. Dan zou ik lekker door kunnen vissen en met Erik terug rijden. Maar als ik thuis ben en een middag verder ben met de tuin bekijken achter een zonnebril (in slap gevallen dus) belt Erik. Of we nog gaan vanavond. Nou zeg ik gegeten heb ik al dus we kunnen nu. Maar dat redt tie niet dus ga ik alvast en sta er weer om 18.30 uur en het is weer goed. Ik mis er minstens zes maar vang er ook twee als Erik komt. Voor mijn gevoel net te laat net na zevenen want dan komen die gasten natuurlijk uit hun werk met spinhengels en zinkende lijnen en dat is niet bevorderlijk voor de rust om je heen.

En Erik pak er gelukkig ook nog ééntje  die zit nu op 16 dagen achtereen vissen en niet geblankt.

We gaan er uit en met zes vissen en minstens drie maal zoveel missers ben ik blij en heb de meeste vliegvissers vandaag verslagen aan het OVM. Het gaat steeds beter maar volgende week mogen we weer vertikalen en dan is het voor mij gedaan aan het OVM.

En Rob (Kraaijeveld) zo zie je vlieg er uit na 20 vissen en minstens drie maal zoveel lossers.

Misschien maar goed ook want heb de laatste week konstant maar met één vlieg gevist. Heb em er elke dag aan gehad en dat is die gekregen exemplaar van Rob Kraaijeveld. Je ziet dat er weinig van over is maar wat een vanger was het. Rob bedankt..

Reactie’s

Mogguh !!

hebben jullie nog plannen vandaag ?

toevallig zeebaars met garnaal met de dobber ?

of wordt het weer OVM ?

~ floris

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *