De Bassmeister is in Topvorm op het OVM

Dat is een hele mooie forel, die heb ik nog niet zien vangen deze week.

De verhalen worden natuurlijk gelezen en Waldi kwam vanmiddag woensdag 16 mei 2012 thuis uit Duitsland waar hij een kleine twee weken heeft gebivakkeerd voor zijn baas die een plent (BP) plat gooit die hij dan moet inspecteren. Natuurlijk zag hij een avondje OVM dan wel zitten samen. Dat was dus vanavond meer dan je hoofd leeg gooien..

Erik is natuurlijk ook van de partij die is hier niet meer weg te slaan en zit volgens mij met z’n 14 dagen vissen deze maand en alle dagen raak dik aan zijn PR. En wij, … we staan ook weer met beide voeten op de grond want na een dikke misser van mijn kant heeft Waldi er een knoepert aan. Het is een mooie hoor ik roepen. Ik heb zelfs de tijd om mijn fototoestel te gaan halen uit de auto die ik vergeten was en voordat hij deze vis kan landen op 15/100 onderlijn ben ik weer terug en hoef me niet eens te haasten.

Ben net op tijd terug om de laatste uitbraakpogingen te fotograferen.
Die is binnen.

Wat een runs en even zo vakkundig gepareerd door de Bassmeister. Ben blij dat ik de slip net wat losser heb gezet hoor ik em nog zeggen in het heets van de strijd. En wat er geland kan worden dat is een hele mooie forel van dik in de 50 cm en alle beslommeringen in Duitsland zijn vergeten. Dan sta je je daar met z’n drieën te vergapen aan dat mooie exemplaar. En dat deze een kleintje zou wezen volgens Waldi 5 jaar geleden. Toen het water nog zouter was maar dat komt nu weer terug. Er wordt zout water in gepompt om de kwaliteit van het water weer omhoog te schroeven. Natuurlijk heeft dat z’n tijd nodig met zo’n grote plas wateren het gaat zo natuurlijk heel geleidelijk aan. Er zouden anders heel wat vrachtwagens zout nodig zijn om dat te bereiken. Zulke grote vissen hebben natuurlijk een uitgekiende goede water kwaliteit nodig om überhaupt zo groot te worden. En is de kwaliteit van het water goed dan kan de voedsel explosie elk voorjaar beginnen als van luizen, torretjes, steurkrab, stekelbaarsjes, garnalen, haringen weer beginnen zodat de vis zich weer tonnetje rond kan gaan eten want de meeste vissen die we vangen zijn broodje mager. Je ziet ook heel veel jongbroed op de ondiepe plekken langs de kanten zwemmen als je er door heen waad. Het is lang geleden volgens de Bassmeister dat ik hier sterntjes zag duiken naar die stekelbaarsjes dus dat gaat in een rap tempo goed komen. De laatste jaren was het hier bedroevend slecht en tien keer gaan vissen en dan te blanken was geen uitzondering maar nu na het opnieuw uitzetten is het weer fantastisch op het OVM en dat wordt alleen maar beter.

Wat een mooie forel, beter wat een mooie kop.

Een pracht vangst en na de fotoreportage laten we hem los en hij zwemt nog heel rustig tussen en rondom onze benen in het water om ons heen voordat hij vertrekt naar het diepe. Fantastisch is dat zo’n ervaring en moeilijk uit te leggen wanneer je niet vist.

Gelijk weer raak.

En voordat ik weer mijn plekkie heb bereikt vangt Waldi zijn tweede van de avond. Nu moet ik er echt wat aan gaan doen maar zie zo af en toe wel een vis steigen maar veel te ver om aan te gooien, voor mij dan. Daarvoor moet ik nog wat oefenenen. En warempel nadat ik eindelijk mijn vlieg weg kan zetten en ik ben al blij met een metertje of tien zie ik een kolk onder mijn hengeltop van een vis die waarschijnlijk van mij schrikt. Want hun zicht onder water is natuurlijk formidabel. Ships… ik weet het je hoeft niet ver te gooien als je vlak voor het talud staat. Als ik dan nog twee missers te verwerken krijg verslapt mijn aandacht een beetje. We staan dar af en toe in windkracht 5 met regen en kou. Ik mis alleen nog de sneeuw anders dacht ik weer in Denemarken te staan (DK-gangers). En even zo snel een paar minuten de regenbui overtrekt best wel koud valt de wind nu plotseling en is het heerlijk vissen zo. Het water is plotseling spiegeltje glad en volgens Erik is dit wel heel letterlijk wat ze hebben voorspeld. Het zou om 20.00 uur windstil worden en dat gebeurt dan ook op de minuut van het ene op het andere moment.

Nummertje drie is een feit.

Eigenlijk staan we erbij te kijken saampjes Erik en ik als Waldi weer met een kromme lat staat. Die is helemaal lös vanavond. Maar dan vangt Erik toch ook zijn vis. Gelukkig kan hij zijn reeks voortzetten. Een bruine forel en die moet toch even op de foto voor mijn verzameling.

Wat een mooie kleuren.

Deze soort forel heeft Erik dus vorige week dus gevangen twee keer zo goot. Dat moet werelds zijn geweest qua kleuren. Moet em maar eens een kameraatje verkopen…

En Waldi….. tja wat moet je ervan zeggen die gaat gewoon door en is niet te stoppen.
Een bruine stond nog op zijn lijstje.

Erik vangt ook nog een mooie beekridder en ik sta vandaag op 3-0 (3x gemist en niets gehaakt) dus de OVM forellen hebben dik gewonnen vandaag. Mijn mede kompanen hebben het een stu beter gedaan maar natuurlijk sta ik dik achter in techniek. Zullen we het daar maar op houden vandaag. We gaan er al vroeg uit vanavond. Met dat gladde water is get gevoel er niet dat we ze nog gaan vangen.

En Erik is nog ff lekker bezig wanneer het in één keer windstil is.

Ze hebben opgegeven dat om 20.00 uur de wind zal vallenen daar hebben ze op de minuut gelijk in gekregen. Het klopte op de minuut met de weersvoorspelling en dat is knap. Het regende en waaide schuin rechts van achteren ZW en draaide naar de andere kant links van de zijkant NW, moest me af en toe echt schrap houden maar op de ene minuut is het windstil. In één keer is die gekomen die windstilte. We blijven nog een klein half uurtje maar we hebben geen vertrouwen meer in. Wij (ja ik leer snel) willen graag een rimpeling in het water zien. Net een beetje wind erop. We zien nog wel hier en daar een vis draaien en best grote jongens maar veel te ver om aan te gooien. We houden het voor gezien vanavond. Morgen weer een dag.Op naar de Ballantines..

Reactie’s

Niet slecht!!!

morgen weer

-Floris

Freek,

leuk stukkie, mooie foto’s.

Je maatje.

Straks nog ff gaan, zo rond een uur of 3?

Waldi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *