Oostvoornse Meer staat voor met 3-2

Erik is dit jaar niet bij te houden

Vandaag 14 mei 2012 zijn we, Erik natuurlijk met Jerre en ik  toch nog even anderhalf uur geweest vanaf ±19.00 uur. Ze “doen” het dan hartstikke leuk als beginnend vliegvisser. Het hoeft allemaal niet zo groot want je bent lerende en met die uitzetting vang je nu  vissen van een 25-30cm groot op een drijvende vlieg.

We staan eigenlijk nog maar net als Erik gelijk twee vissen vangt waaronder een beekridder vangt. Tja dat is nu toch een fenomeen van het OVM aan het worden. Alle dagen deze maand gevist en niet geblankt

Dit keer een Beekridder met van die mooie stippen

Het is een stuk minder als gisteren en dat zal te maken hebben met de zon. Het is nu al koud in het water en we zien veel minder vissen stijgen als gisteren

Ook de loodgieter uit de struyten pakt zijn visje mee

En dan komt Willem ook nog even en vanaf wij staan deponeert hij de vlieg net zo ver vanaf de kant (dam) als waar wij staan in het water. Ongelooflijk hoe ver hij gooit en pakt zo ook nog zijn visje mee. Weliswaar volgens hem een haring maar dan toch. Het is natuurlijk maar wat je gewent bent. We zitten hier tenslotte maar in Nederland

Willem is toch een meester in het werpen

Nu heeft iedereen om me heen vis gevangen en ben ik degene met drie dikke missers. Dat is lekker

Ik ben de laatste van ons groepje die eindelijk een hanger heeft

Sterker nog het lukt om direct een tweede te vangen met mijn worp en daarna zien we een uur lang allen niets meer draaien of azen. Het staat vandaag drie tegen twee op het OVM. Drie missers en twee die bleven plakken. Qua resultaat beter dan gister maar heb toch liever wat meer aanbeten met missers dat is natuurlijk veel spannender en dat kan natuurlijk gebeuren met een drijvende vlieg. Dat is heel geconcentreerd vissen want de aanbeet kan natuurlijk ieder moment gebeuren. Vissen met een Nimf dat is onder water dus direct contact met je vlieg dan kan je je aandacht wel eens verslappen want dan voel je immers de aanbeet op je lijn. Dat komt meer richting het vertikalen vanuit de BasBuster wat ik gewent ben maar dat voor een volgende keer.  We gaan er uit want zo warm is het niet meer in het water. Wat een verschil met gisteren toen de zon een uurtje langer bleef hangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *