Het staat 7-3 voor de OVM forel

Ging eigenlijk best goed want heb na de DK-Gang maart 2009 niet meer zo gevist.

Vandaag zondagavond 13 mei 2012 toch ook nog even geweest van ±acht uur tot iets voor tienen dik in de schemering. Erik en Jerre kwamen ook en afgesproken aan het Oostvoornse Meer. Ik heb deze keer m’n vliegenlat van zolder gehaald en zou het hier mee gaan proberen dus duurde even voordat alles in gereed stond

Heb me dus al aangekleed mijn waadpak aan getrokken en zet mijn hengel in elkaar als Erik en Jerre aankomen. Deze verknochte kenners van deze edele tak van de hengelsport zullen mij dus met een en ander de weg wijzen. Je kan natuurlijk van deze cracks die jaarlijks twee maanden in Canada vertoeven het een ander verwachten. Erik is aan zijn elfde dag deze maand bezig en gaat dan een paar uurtjes in de ochtend of avond en heeft tot nu toe iedere dag meerdere vissen gevangen. Minimaal twee stuks met een record vangst va vorige week dinsdag van twintig stuks. Het is nu wachten op onze halfjaarlijkse visouwehoerbijeenkomsten wel of niet met de meiden en dat kan dan nu met een kampvuurtje b.v. in zijn tuin want de ruimte is er nu sinds het bos is gekapt en hout genoeg dus en snijdt het mes aan twee kanten. Dat hout wat er uit komt zouden ze in Canada van op kijken dus dat maakt je in een mensenleven niet meer op. Kunnen eens de visverhalen, tis dat er fotomateriaal en filmpies bij getoverd wordt anders zou het lijken op sterke verhalen of dat zou nu weer de drank kunnen zijn die erbij wordt genuttigd want van zo’n sateetje krijg je knap dorst….

Drie worpen verder vang ik mijn eerste forel.

Ik al aangekleed en sta dus als eerste in het water te werpen en moet zeggen dat de eerste worp helemaal nog zo gek niet is en de lijn valt uitgerekt strak op het water een metertje of tien van me vandaan ben best wel trots en laat ik em daar drijven tot dat Erik en Jerre achter mij langs lopen om een paar meter verder naast me te gaan staan. Want de tweede worp lijkt nergens naar en sta ik weer met beide voeten op de grond. Nog maar eens en nu issie beter. Ik strip niet gelijk = de lijn binnen halen maar laat hem eerst een paar meter meedrijven met de wind en net als ik denk ik zal wat strippen zodat ik weer opnieuw kan gaan zwiepen wordt mijn imitatie Bibio van Waldi ge erft uit 2008 toen we hier op het OVM hebben geoefend voor Denemarken gegrepen en ik automatisch de lijn strak zet. Hangen… mijn eerste forel op de vliegenghengel anno 2012 is een feit en dat na de derde worp. Heerlijk is dat en de vis maakt sprongen wel een halve meter hoog en haalt de meeste fantastische capriolen een lust voor het oog

Mijn eerste forelletje 2012 op de vliegenlat

Ik ben waarschijnlijk zo van de leg dat ik direct daarop drie maal niet te missen aanbeten mist. Jerre ligt dubbel weliswaar figuurlijk dan want anders moet tie flink wat drinken om weer adem te halen maar ik sla achter elkaar een gat in de lucht

Mijn buurman drilt ook een vis

Maar dan is Jerre aan de beurt en haalt een vis van wel heel ver. Dan kan je zien met flink wat oefening je meters verder gooit als het niet het dubbele aantal meters is

En ook deze vis maakt fantastische sprongen over het water heen

Ik wordt nog te veel afgeleid om me heen, zie een kiekendief duiken een halve meter onder water en een haring vangen die bijna net zo groot is als hij zelf maar ver komt die er niet mee want een meeuw onderschept hem er mee in de lucht en na enkele aanvallen laat hij de vis dan ook los. Om even later achter mijn rug visjes te vangen op het ondiepe gedeelte aan de oever die meer bij zijn formaat passen de stekelbaarsjes van ±4cm. Met al die plonsen om me heen heb ik niet altijd mijn vlieg onder controle en ik sla dan ook enige malen hopeloos mis en zie alleen nog een dikke kolk waar dat mijn Dibio lag als Jerre zijn tweede vis van de avond vangt. Ongelooflijk maar ik zie de rug van de vis die mijn vlieg van het water afschept maar kan ze niet haken. Als ik dan na vijf dikke missers mijn tweede vis haakt kan het niet meer stuk vanavond

Het is een heerlijke avond met allemaal vis

En als dan ook Erik zijn tweede vis van de avond vangt ditmaal een bruine forel en de grootste van de avond zijn we allemaal blij. Jerre heeft het koud gekregen en staat al even aan de kant op te warmen als ook Erik bibberend langskomt en er uit gaat. Ik heb een Neopreen broek aan eigenlijk voor Denemarken want vond het te koud voor mijn nieuwe HydroWave van Ron Thompson en ben er blij om deze aan te hebben. We zien ook al een tijdje geen vissen meer draaien aan het oppervlak maar ik ben net warm gedraaid en blijf nog even staan. En na een tien minuten als alles weer rustig is om me heen zie ik weer vissen aan het oppervlak verschijnen en terwijl de jongens zich om kleden vang ik mijn derde vis van de avond. Krijg nog een enkele misser te verwerken waardoor de stand 7-3 is geworden in een kleine twee uurtjes tijd voor de onderwaterbewoners van het OVM en dit zeker na wat meer oefenen beter in mijn voordeel zal vallen ga ik er dan nu ook uit want de schemer is al dik gevallen. Een heerlijke avond en als morgen de wind weer valt naar 2-3 sta ik hier weer onderaan de duinrand alwaar het dan niet zo hard waait en voor mij als beginnend vliegvisser nog een beetje te zwiepen valt.

Reactie’s

klasse jongens !

-Floris

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *