Zelf loodkoppen gieten

Donderdagmiddag 12 april 2012 neemt Leo zijn brander en opstelling mee en gaan we jig koppen gieten. Ik heb noog heeel veel geschikte haken en schoon lood.

Dat lood heb ik van Erik gekregen. Die maakt met zijn aannemers bedrijg Adel en Lenten bv onder ander dak kapellen prefeb. Dat wil dus zeggen dat ze de maat opnemen. Dan de opbouw maken in hun bedrijf op de Kickerbloem lekker warm en droog op maat en die plaatsen ze dan later met een kraan. Daar blijven dus afgeknipte stukken lood over en die heb ik dus voor mijn verjaardag gekregen. Dan krijg je mooie glimmende loodkoppen die dan ook zo blijven en niet zwart of wit uitslaan van het vuil dat mee verbrand als je tweede keus lood gebruikt. Met verf resten of nog erger die je dan mee brand in zo’n kop. Erger nog dat je dat misschien in ademt.

Aan de slag dan maar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *