Ben maar ff geweest

Jan doet het me wel even voor.

Wanneer ik aankom op 2 februari 2012 om een uurtje of 15.30 uur op de krib is alleen Jan en Leo er nog. De rest is naar huis en Joop StekelZe heeft gestaan vanaf vanmorgen vroeg en die kan er wel wat van zou ik zo zeggen. Wat een verschil met dit week-end toen er zo goed werd gevangen en nu niets. Geen tikkie.

Maar nu is het echt te koud om te vissen. Heeft niets met de watertemperatuur te maken want op 12 meter water weet ik dat niet op het talud maar alle ogen vriezen dicht van de hengel en dat gooit niet fijn. Kost je je dure dyneema lijn als je gooit al doe je er 32 gram aan nog geen 50 meter ver. Veel te weinig om het talud te bereiken met Oosten wind op deze strekdam.

Vandaag vriezen ze dus wel dicht.

Maar we hebben weer een frisse neus gehaald en na een dik uur gooien is ook het moraal hier op de strekdam gedaald onder 0 dus we gaan naar de warme koffie. Voor mij natuurlijk Ballantines om deze tijd van de dag hoe koud het ook is.

Geen weer of wel weer Leo staat er met zijn uitrusting van de ECT.

En als ik thuis kom zit Joop gezellig wat te drinken met mijn meissie aan de Stammtisch want ik moet wat moois voor Jenny uitdraaien op de Mac. Tis voor een feesie eerdaags in de familie. Rene wordt namelijk 50 jaren oud dus dat is feest op Las Palmas morgen. (Kan deze tekst nu wel veranderen na 2feb. want hij zal het al wel hebben ontvangen gezien de verjaardag mail die ik heb ontvangen. Kon niets verklappen natuurlijk maar we blijven uptodate) En Mogli, die vindt het wel best. Misschien is die wel de verstandigste van de clan bij WarungFreek. Dit is in ieder geval geen weer buiten voor een Pronkrug . Nee die ligt zo dicht mogelijk tegen de verwarming aan.

In diepe rust.

De Pronkrug, Rhodesische pronkrug of Leeuwhond (veelgebruikte Engelse naam: Rhodesian Ridgeback) is een hondenras afkomstig uit zuidelijk Afrika. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard. Kenmerkend voor dit ras is de ridge ofwel pronk. Een strook haar op de rug die tegen de haarrichting in groeit en reeds vanaf de geboorte aanwezig is. De Ridgeback is een eigenzinnige hond die niet geschikt is voor iedereen, liefhebbers van dit ras moeten kunnen accepteren dat hun hond niet alle bevelen klakkeloos opvolgt. De houding van deze hond is niet die van een slaaf maar van een partner en zo dient hij ook behandeld te worden. Slechte socialisatie, harde aanpak en eenzaamheid kunnen deze hond blijvend geestelijke schade toebrengen. Consequente eerlijke training is voor de laat rijpe ridgeback absoluut noodzakelijk om hem in zijn in alles overdreven natuur te sturen en te begeleiden tot een fijne partner. De ridgeback is een sportief gebouwde hond die kracht, snelheid en souplesse uitstraalt. Een blokje om per dag is voor een atleet als de ridgeback niet voldoende. Hoewel hij in huis genoegen neemt met een plekje op het bankstel en daar uren kan vertoeven zijn voor de volwassen ridgeback lange dagelijkse wandelingen en geestelijke afleiding door middel van training, aandacht en spel onontbeerlijk.

Veel te koud voor een hond uit Afrika dus zonder ondervacht en gelijk heeft die natuurlijk. Normaal zit ik in Indonesia rond deze tijd op Lombok te vissen maar door privé omstandigheden lukt dat niet. Frans en Karin zitten er nu vanaf gisteren weliswaar op Bali en moeten het uitzitten drie weken lang en ik kan wel zeggen dat ik ze benijd..

Vorig jaar op Lombok voor m’n huisje bij Huib van de Kerk het Bola Bola Paradijs.

Was vorig jaar beter vertoeven weliswaar aangekleed maar dan tegen de zon met de voetjes in het water om te koelen anders is het daar niet uit te houden. Ging dus toen ook maar een uurtje vissen om daarna en drankje te gaan drinken maar om precies de tegenovergestelde redenen als vandaag.

Hé Freek,

ik ben nog twee keer geweest. E’n keer sloeg echt nergens op met die storm. Ik pakte een mooie, maar dacht eerst dat ik een zak eraan had…hoe bedoel je subtiel vissen?

Afgelopen vrijdagmiddag laat nog twee uurtjes geweest; twee mooie en een veertiger. Eéntje meegenomen voor de pan.

Ik keek net nog op jou site en op de eoa manier lopen de visverhalen niet door; meer dan de opening en de eerste foto krijg ik niet in beeld.

Nu eerst maar op schaatsenjacht!

Ik stuur je ook nog even de baarsfoto’s van Jan, want die vroeg er nogmaals om.

Groet, Branko

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *