En daar doen we het voor

Bron; Internet.

Zit donderdag 26 januari 2012 wakker te worden achter een bak koffie met Roger Federer en Rafael Nadal die het saampjes hartstikke druk hebben bij de Australian Open. Een finale op zichzelf natuurlijk en hartstikke spannend. Toen heb ik vandaag Novak Djorkovic  en Andy Murray nog niet gezien die het ook aardig met elkaar aan de stok hebben beide halve finale games.

Als de deurbel gaat en Erik vraagt of ik koffie heb. Hij is bij de toko geweest in Spijkenisse en heeft de halve winkel voor me meegenomen. Die kan je wel om en boodschap sturen. Koffie is natuurlijk zo gezet, koekje erbij of beter gezegd de trommel erbij maar niet teveel lullen want het is bloed spannend op de buis als de bel weer gaat en ik Huib door de lamellen zien gluren. Komt dat mooi uit want dan kunnen die twee elkaar gezelschap houden en kan ik het nog redelijk volgen wat er op de buis gebeurt. Na een uurtje of twee en een koektrommel verder houden de heren het voor gezien en zijn weer bij gelult weliswaar deze keer op de bank i.p.v. aan de Stamtich van Warung Freek. Ik ga m’n visgerei opzoeken en moet aanzien dat mijn lichte voorkeur (Roger) de Zwitser het onderspit moet delven voor de nieuwere Spaanse (Majorca) lichting. En met m’n vis jas aan staat Joop voor de deur. Deze keer te laat en dat is niet wat ik van hem gewent ben maar ik ga ff een frisse neus halen.

Al die vis uren moet natuurlijk eens wat op leveren.

En fris was het met miezer en af en toe een regenbui er over heen en tot overmaat van ramp heb ik de wind (5) schuin tegen richting vanuit Dirksland recht de haven in. Dat hou ik niet lang vol maar ik ben er nu en een paar worpen moet toch lukken. Zie dat Arie op de andere pier is aangekomen die kan het dus ook niet laten. Wat wil je net een nieuw setje aangeschaft en daar koop je een elektrische fiets van. Tja, hij heeft net een nieuwe auto aangeschaft en wat moet je dan met een fiets. Maar ik krijg niet eens mijn capuchon op met die wind en moet ervoor mijn handschoenen uit trekken. Wel uitkijken dat de wind ze niet meeneem. Wacht deze bui nog af en hou het voor gezien denk ik maar plotseling valt de wind en draait naar zuid bijna in de rug en dan is het plotseling lekker vergeleken met daarnet. Zie dat Arie concurrentie heeft gekregen van Jan daar op de pier en terwijl ik me uitschut als een natte hond en er eens goed voor gaat zitten want het valt nog steeds niet mee hoor om contact te houden met je shadje in die golven, stroming en wind die je lijn meeneemt als speelbal loop ik zachtjes vast. Lijkt op een jutte zak die flauwe aanbeet maar ik sla natuurlijk wel direct en alles staat stil. Ik denk nog dat ik bodem heb maar heel geleidelijk komt “het” mee. Om daarna toch enige malen weer naar de bodem te verdwijnen zwaar zonder stoten. En eigenlijk zonder die bekende uitvallen komt hij zwaar als een zak stenen mee naar boven waar hij alsnog een uithaal van enkele meters weer terug het diepe in doet maar kan deze uitval makkelijk pareren. De dreg zit maar in z’n lip weliswaar net achter het harde gedeelte dus voorzichtig landen is het advies en dan zeilt hij naar de kant. Zo de eerste redelijk formaat snoekbaars is binnen dit jaar.

Heerlijk vers 20 uur later in het pannetje.

Dat wordt dus vrijdag 27 januari 2012 mijn lunch voor vandaag maar eerst even wandelen met mijn grote vriend Mogli en dat wordt de Zeedijk vandaag want dan kan ik gelijk even kijken op de “Punt of er iemand is en wat er gevangen wordt. Maar net als gisteren staat de wind krachtje 6 pal op de haven Zuid Oost en er staan wel vissers maar duidelijk vakantiegangers en de hengels staan in de steunen want er is natuurlijk niet te werpen of je moet 40gr. loodkoppen gebruiken en dan moet je echt weten hoe hier het talud loopt met de daarbij behorende de schelpen randen wil je niet elke worp vastlopen en alles verspelen. Tijd genoeg dus om te kijken naar de andere halve finalisten op de tennisbaan bij 30 graden. In Australië is het beter vertoeven om te vissen dus maar Novac en Andy maken er een waar spektakel van. Ben zelf niet zo’n tennisfan, heb een blauwe maandag daar ook aan de bar gehangen met greffel onder m’n schoenen na een uurtje dubbelen en was reuze gezellig maar een teamsport gaf bij mij de voorkeur (v.v. Nieuwenhoorn). Joop komt ook even een biertje doen, tja voor die oud HAL mannen (Holland-Amerika lijn) is het nooit te vroeg voor een koude klets. Wj hebben het over dat de klok 12 uren moet slaan maar aan board gelden heel andere regels en daar kan je ook 78 jaar mee worden. Mijn vismaatje heeft met Henny een nieuwe oven uitgezocht zodat er voor mijn zusje niets meer in de weg staat om zich volledig te buiten te gaan in Warung Freek. Want wat die allemaal klaar stoomde in die achenebbisj keuen van mij is om je petje voor af te nemen. Daar komt de vakvrouw bovendrijven natuurlijk en dat kunnen alle vismaten beamen van de Stamtich op de Rijkssrtaatweg. Kan je verhalen vertellen van onze keukenkunsten op Vinkplein  in Zwijndrecht alweer 25 jaar geleden wat gaat dat snel. Maar Joop heeft ervaring met deze oven waar Henny voor heeft gekozen want hij heeft deze bij zijn dochter er ook vervangen en wil ons daarbij natuurlijk graag helpen.

Hoef ik er eigenlijk niets bij.

En terwijl de nummer 1 van de wereld uiteindelijk weliswaar door het oog van de naald naar de finale fietst zit ik heerlijk aan een gebakken snoekbaars weliswaar zonder gele rakkers (Grote frieten) want de FrituurMeister is er natuurlijk niet (Erik) mijn wedstrijd te bikkelen. Heerlijk. En wanneer ik dit verhaaltje “opschept” achter de Mac vraagt Henny of ik thee wil of dat ik ga vissen. Nee, zeg ik het waait te hard doe maar koude thee maar terwijl ik naar buiten kijk zie ik dat de wind is gevallen net als gisteren. Mijn viskleding heb ik natuurlijk zo aan en als ik op schiet dan kan ik nog net een uurtje meepakken voor de schemering. Vervelend hoor vijf minuten wonen vanaf de stekken op het Haringvliet..

Reactie’s

Hoi Freek,

HHAHAHA  Mooi en zeer leuk geschreven Freek, je kunt een boek gaan schrijven!! Huib

Hoi Freek.

Die vis ziet er erg lekker uit. Helemaal alleen opgegeten??????

Ik mis een foto van de nieuwe oven. Ik ben van 12:00 tot 13:00 geweest (gevist natuurlijk). Het was allejezus koud. Ik stond alleen. Dus eigenlijk voor joker. Erik

op bassbuster enz.krijg ik de reaktie niet…

Huib heeft gelijk je moet er een boek van maken wat je schrijft!! En ik kom z.s.m. je oventje uitproberen,paling in het groen ofzo…

Kus van je zus en fijn weekend moet morgen werken en vandaag thuis wassen,boodschappen enz. tot gauw lieverd! o,en het is stammtisch 

Leuke verhalen weer…

Groetjes, Ina

Leuke verhalen weer… Groetjes Ina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *