Kan ik het nog wel

Hehe maar wel een dreumes.

Vandaag zondag 15 januari 2012 dan eindelijk een dreumis maar het houd natuurlijk niet over. Ben steeds op de verkeerde tijd lees tij en stroming want er wordt voldoende gevangen rondom het Haringvliet door de Puntgangers en de StekelZe groep. Natuurlijk is het maar af en toe raak maar je moet er dan wel op het goede moment zijn. Uren maken dus.

Heb dit jaar elke dag wel wat uurtjes gepakt maar niet meer dan af en toe een tikkie geïncasseerd was het enige wat ik scoorde. Niet dat ik geen gebakken vis of een kibbelingetjes miste want Leo eet helemaal geen vis, Isset en Jan hebben altijd wel een visje voor mij  en kan de rest terug gezet worden. Maar de laatste weken ben ik dus op donderdag tussen de middag wel te vinden bij de viskraam. Kan het erger..

Leo is niet te verslaan de laatste weken op de Punt.

En om me heen worden er toch mooie vissen geland op het Haringvliet vanaf de kant.

Jan Spruit met een mooie baars met dank aan Branko voor de foto.

En Jan maakt het helemaal mooi. Tot twee maal toe maak ik mee wanneer ik ff kom kijken omdat ik roestvrije boutjes en moeren kwaliteit A4 zeewaterbestendig moet kopen bij watersportwinkel de vuurtoren in de vesting voor apparatuur m’n Humminbird fishfinder vast te zetten op de Buster dat hij ook aankomt en bij de eerste worp een mooie vis haakt en iedereen verbijsterd achter laat. Had je die gezichten moeten zien. Mooi was dat.

Branko haalt wel op een hele rare manier een nat pak.

En dan Branko die heel de nacht druk in de weer was geweest als anesthesist stond ook nog zijn mannetje maar lette toch even niet op en de wind nam een loopje met zijn tas kleding die als kussentje werd gebruikt. Alles wordt vastgelegd op de Punt. maar met zo weinig slaap en die verslaving van het vissen wordt het je vergeven natuurlijk. Beetje onoplettendheid maar hij was wel de enige die het “gevoel” had want was de enige die de aanbeten verzilverde maandagochtend deze afgelopen week. Natuurlijk miste ik het vang uurtje dat tij en stroming die dan goed vallen en vadertje glasoog gaat foerageren. Maar dat ben ik de laatste weken wel gewent.

Isset hoef je natuurlijk niets te leren.

Zaterdag viel dan eindelijk de wind en toen ik aankwam want natuurlijk bij de verzonken boutjes M8 de verkeerde moertjes en ringen M10 gekocht en moest ze omruilen even door gefietst naar de waterkant. Het lag er vol met bootjes. De jongens konden niet eens ingooien. Of dat er op het hele Haringvliet moeilijk vissen was. Het stroomde als een Jekko en hier in de kom was het enigszins te doen maar zo’n hengeldrukte minstens 6 bootjes maal twee of soms vier hengels de dode hengel weegerekent en op de kant nog eens zes åa zeven stokken helpt natuurlijk ook niet mee. Er werd niets gevangen

Rein met een kasteel van een baars.

Maar zondag hetzelfde weertype was het heerlijk met een briesje en een zonnetje. En Rein was er met zijn broer en die viste voor het eerst. Was ook de enigste die twee mooie zanders had toen ik aankwam. Leo was er ook die pakte een dreumis en gelukkig blankte Rein niet en ving een schitterende baars. Dat is vissen. Neem je je broertje een keertje mee uit hengelen wordt je er uit gevist maar gelukkig op de valreep toch nog die mooie gestreepte rakker met fel rode vinnen.

Niet de allergrootste.

En eindelijk mag ik er dan ook eentje landen een dreumes dus die sturen we snel terug weliswaar na een fotootje bij de molen om z’n moeder te gaan halen. En weer flikt jan het om aan te komen en bij zijn eerste worp en vis te haken.

Nog eentje voor Jan.
En ook Isset pakt nog een mooie.

Dan houden we het gezien om een uurtje of drie. Leo is al gebeld door Monica waar hij blijft en Isset stopt er ook mee. De gebroeders Wijnands zijn ook al weg maar als we bij de auto aan komen worden onze plekkies alweer ingenomen door wat Polen. Van Isset krijg is zijn snoekbaars dus vanavond is er weer wat op een toastje. Ik krijg de Dunnetjes Frans en Karin te dineren en moet bami en nasi maken. Die hebben koopzondag en hebben heel de dag gewerkt (Shoeby Fashion) dus die lusten dan wel wat. En als ik net m’n wiskey’tje heb ingeschonken komt Erik ook even langs dus doet die gezellig mee. Kan die gelijk uien en knoflook schillen terwijl ik het vlees marineert.

Reactie’s

Hé Freek,

kom net thuis van mijn werk, helaas twee keer eruit geweest vannacht. Die wind is ook niet echt aanlokkelijk, maar ja het kriebelt natuurlijk wel.

Ik denk toch maar mijn gerepareerde hengel ga ophalen en richting Hellevoetsluis kom…slapen kan altijd nog!

Groet, Branko

Heeye Freek

En zo is het maar net, uren maken in die regen, wind en kou dan schil ik wel binnenshuis bij de warme kachel de piepers. Heerlijk die goudgele rakkers van 20 cm en een gebakken visje erbij.

Erik

Hé Freek,

hierbij de foto’s van afgelopen donderdag. Jan wilde liever niet met zijn kop op de gevoelige plaat, en da’s ten dele gelukt, haha.

Jammergenoeg is de compositie niet briljant, maar goed, je waaide zowat ook het majum in met die wind….

Heb je er zelf nog wat kunnen raken afgelopen dagen? Misschien maakte dat koken in de knoflook wel het verschil

Maar niet alles doorvertellen he (althans niet aan die stukken sjachrijn…)?…’t is dan des te leuker om er meer te vangen dan die zeiksnorren, haha!

Groet, ook aan Jan en Leo

Branko

 hoi Freek bedankt voor de mooie fotos  

 zie je aan het water

groet rein

hoi Freek , volgens mij heb ik geen familie in Dordt maar zal het eens navragen.

leuke site trouwens!

groet Rein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *