Champ van de Punt

Met recht de laatste tijd de Champ van de Punt.

Vandaag 8 januari 2012 wat aan de boot gesleuteld want heb een mooi plekkie op het dashboard uitgezocht voor m’n Hummingbird. Moet nog wat M6 roestvrije boutjes A4 kwaliteit halen want met zout water kan je anders binnen een paar maanden alsnog de boutjes vernieuwen.

Het is dik over 14.00 uur en heb wel zin in een frisse neus dus pak m’n hengel met de nieuwe Penn molen. Daar ben ik als een kind zo blij mee want het voldoet formidabel tot nu toe. Aangekomen op de Punt is Jan de Spruitenkoning en Arie net weg. De gehele ochtend was het niets dus moest het er nu in de middag maar van komen. Was weer druk want Isset is er natuurlijk, Alco van het klussen bedrijf is er die zit vol tot volgend jaar met ramen vervangen voor de woningstichting in. Tja het blijft een ouwe wijven club en er wordt meer geklets dan gevist de laatste tijd dus reuze gezellig wat moet je anders. Dan zit Branco er nog die “hoort” eigenlijk bij de clan zeebaarsvissers door ons Puntgangers gedoopt die elk voorjaar komen aanwaaien omdat natuurlijk onze zee variant er niet is. En de rest van de StekelZe groep zit bij de vuurtoren op de strekdam maar Branco past er goed bij onze Punt Buckaroo’s qua filosofie en begint zich volgens mij al aardig thuis te voelen. Even later komt ook Slikovitsch zich melden en we hebben weer gesprekstof zat. Die heeft het zo druk gehad de laatste tijd dus eerst allen nog een goed Nieuw Jaar gewenst en karren met de geit want die heeft de goed shad vindt hij, voorruit het mag nog na 6 januari dat wensen maar om goede verhalen zitten we natuurlijk altijd verlegen. Het is altijd bal daar en nooit zit je je er te vervelen. Vissen vangen komt daar eigenlijk op de tweede plaats. Iedereen gunt daar iedereen zijn plekkie. Dat is het fijne van de Buckaroo’s op de punt en daarom is het daar zo gezellig. Je moet het alleen wel willen snappen als je begrijp wat ik bedoel. Er wordt daar zoals Leo vanmiddag zo mooi verwoorde alle talen gesproken behalve betalen. Daar hebben ze een broertje aan en van een ieder kan je ook zo alles krijgen. Van loodkop tot shadje die het toevallig nu goed doet. Zelfs Isset is helemaal bijgedraaid. Ik weet de verhalen nog wel die werden verteld door mijn schoonvader aan de Stammtisch op de rijksstraatweg Warung Freek zo’n twintig jaar geleden.

Maar nu hebben we echt met een nieuwe fenomeen te maken Leo de geweldenaar op de Punt want niemand krijgt maar een enkel tikkie laat staan een dreun maar hij weet toch weer als enige een mooie vis te landen.

De dril ziet er belovend uit.

Moet zeggen dat iedereen berijd is om te helpen we hebben toch niets om handen maar dan toch, het zijn van die dingen die normaal zijn op de punt om deze fraaie zander te landen, wat hebben ze anders te doen natuurlijk.

Natuurlijk een mooie vis.

En het is natuurlijk een mooie exemplaar maar met dit weer en die mooie stroming moet er meer te vangen zijn. De futen komen omhoog met de bek vol steurkrab. Denk dat we wat anders moeten verzinnen om vadertje glasoog te vangen. Daar moeten we dus aan werken. Afwachten op betere tijden kan altijd nog.

Nog maar eens poseren het is toch al niet zo dik.
Nieuwe technieken scoren de Tricolore benoemt door Isset.

Enne Leo met plakken en snijden van afgedankte shadjes legt je dat nu geen windeieren. Ben al lang van alles te experimenteren maar af en toe is dat fantastisch. Gewoon doorgaan hoor ik nog een Engelsman Steven?? zeggen bij zo’n TV programma. Kan er ff niet op komen maar wij gaan gewoon gezellig door op de Punt zolang het weer het niet toe laat om te varen.

Reactie’s

Hee Freek,

Leuke beelden maat, maaaar niet van jou!

Hoe zit dat nou? 

Je raad nooit wat IK van de kerstman gekregen hebt…..

Een “voucher” (oftewel tegoedbon) om twee dagen te vissen voor twee personen waar dan ook in Verenigd Koninkrijk!

Walgelijk gaaf toch? Zeg maar waar en ik ben er! We kunnen ook naar Ian (een maatje van me) en makreel vissen maar is niet zo sensationeel.  We zijn ook 17,18,19 julie in Conway en de accomodatie heet  (www.red-welly.com) en daar zijn visserstripjes op de Ierse zee, kijk het maar na. Hennie en jij hebben dan slaapplaats in red-welly accomodatie net als ons.

Groetjes John

Hé Freek,

leuke site man! 

Heb nu late dienst en heb mijn hele ochtend ‘verklooid’ met het lezen ervan, bedankt!

Wel even een kleine correctie hoor;

ten eerste hoor ik zeker niet bij die zeebaarsclan…

En tot slot, Branko is met een ‘K’…die andere doet me altijd denken aan de verloren wedstrijd tegen Brazilië in de VS.

Is er nog te vissen morgen qua weer en wind? Als ik niet tot morgenochtend bezig ben, wil ik nl toch naar de waterkant…

Groet,

Branko.

Ps. zeg Leo dat mijn zoontje werkelijk gesmuld heeft van zijn snoekbaars!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *