Tegen beter weten in

Water staat weer hoog en nu wachten tot de wind minder wordt.

Roemloze missie;

Met deze wind gaan de Haringvlietsluizen natuurlijk niet open maar dat moeten we wel hebben op de Punt. De stroom moet er lekker in zitten. Maar overal in Nederland langs de kust code oranje en met windje 7 gooi je tot Middelharnis maar wat voelen is andere koek.

Vandaag donderdag 5 januari 2012 tegen beter weten in na de weerberichten te hebben aangehoord maar thuis op de bank vang je sowieso geen vis dus toch gegaan. Als de sluis opengaat om al dat overtollige water in Nederland kwijt te moeten dan is het daar feest. En waarom.. niemand die dat weet. Maar uit het Voornse Kanaal komt natuurlijk een grote hoeveelheid witvis en die diepe gaten, slijtgeulen van meer dan 30 meter in het Haringvliet doen denk ik de rest.

Met windje in de rug achter het dammetje zit je heerlijk.

Als ik aankom 2 uur na hoog water op papier wel te verstaan zit Isset er al met toeschouwer Simon die vanochtend twee aanbeten heeft gehad. Het zou afgaand moeten zijn maar het waterpijl stijgt alleen maar. Vanochtend vroeg was het een metertje lager aldus Simon dus ‘s nachts wordt er dus wel geloosd als de wind wat minder is.

Die had ik graag willen zien.

Er is vis genoeg op de stek dat is aan alles te zien. Isset vangt nog wel een dreumes en de watervogels, ik heb nog nooit zoveel futen gezien hier misschien wel 50 die duiken en jagen de visjes tegen onze kant op. Schitterend gezicht natuurlijk. En weer als gisteren voel ik wat op de stok en voelt aan als een natte dweil zeker 80mtr. uit de kant en dat gooi je nu makkelijk met windje 7-9 in de rug en zie een schub van waarschijnlijk een snoekbaars. Simon is in ieder geval zeker van zijn zaak dat het geen brasem is. Afijn dit zijn dus onze wapen feiten van vandaag. Het regent nu met hagel terwijl ik achter de Mac zit behaaglijk binnen dus terwijl mijn duifje en Netty met Buddy de hond uit laat op het strand. Misschien zijn ze al gearriveerd bij Huib en Gerda bij wie ze nog Nieuw Jaar wilden wensen. Het is wel te hopen voor ze. Laat ik maar hutspot met gebakken spek en worst maken, karbonaadje erbij kan geen kwaad. Dat zal er goed in gaan bij de meiden en wat denk je van mij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *