Daar heb je vrienden voor

Hutspot als voorafje wat dat vindt Freekie mijn neefje zo lekker.

Henny is voor een weekje in Eerbeek waar ze elk jaar een weekje heen gaat met Netty  en dit keer ook met haar moeder waar ze een huisje hebben gevonden waar ook de honden welkom zijn. Dan zit ik dus zielig 29 oktober 2011 in m’n eentje maar gelukkig weten ook m’n vrienden dit en komen dan ff langs. Zeker als Dorien er is en dan eten en drinken we wat natuurlijk. We moeten wel naar binnen want het begint te regenen. Geen probleem natuurlijk.

We hebben als vooraf Hutspot omdat mijn neefje dat op boerekool na het lekkerst vindt. Maar dat heeft hij gister al op bij Opa Freek dus vandaar nu penen en uien gestamd. Daarna voor de Gang lekkere paling in het groen en voor Martin natuurlijk gebakken paling. Die vind gestoofd maar niets. Bere gezellig dus weer want alleen is maar alleen en dat weet Dorien en Gerda wel in huize Warung Freek. Dan komt Erik ook nog even proeven en dan is het natuurlijk bal op de Rijksstraatweg.

Tafel kan gedekt worden.

Natuurlijk gaan we morgen 30 oktober 2011 ook vissen en misschien heeft Waldi ook wel zin. Die heeft ook een feesie vanavond maar zin om te vissen… natuurlijk is hij van de partij. Natuurlijk niet te vroeg en we spreken af om kwart over negen koffie en om half tien weg. Echt een zondag dus.

FF nog wakker worden maar het weer is fantastisch.

Floris is al heeeeel vroeg begonnen op de Oude Maas met Bart en we houden dus contact met elkaar hoe het gaat. De halve DenemarkenGang is op het water zal ik maar zeggen dus expertise genoeg zowel op het Haringvliet als op de Oude maas. Dan kunnen we nog altijd het Spui overscheren naar de OM als het hier niet lukt. Op de OM wordt toch overwegend al weken lang dreumesen gevangen wel heel veel natuurlijk maar wij gaan toch voor de wat grotere vissen vandaag. En dan moet je op het Haringvliet wezen. Lastiger maar heb je ze gevonden kan het werelds of te wel kei goed zijn. Ook omdat we natuurlijk wat laat zijn begonnen en de beste tijd hebben overgeslagen beginnen we uitgebreid op het talud op het Haringvliet. We starten weer net als eergisteren iets buiten de haven van Middelharnis weliswaar pas om 11.00 uur en direct op het talud op dezelfde diepte als een paar dagen geleden staan alle stoken krom. Het is ff werkelijk goud. We krijgen allemaal diverse tikken die we niet kunnen verzilveren. Heeft dat te maken met gisteravond of moeten we er even in komen.

Waldi doet het even voor en we kunnen daarna allemaal aan de bak.

Maar Waldie pakt gelijk een mooie vis en daarna is het voor iedereen feest. Soms allemaal tegelijkertijd een dreun erop, haken en zitten of een losse. Het is fantastisch en de vissen liggen echt weer op een vierkante meter. Het is zoeken naar het plekkie en allemaal hebben we een aanbeet. En mooie ronde vissen diep in de zestig centimeter.

Waldi is echt los vandaag, die is niet bij te houden in de eerste uurtjes.

Het gaat werelds en we vissen rustig het hele talud af. Het is bijna windstil hier in de luwte van Middelharnis en zitten heerlijk onze kater te verwerken.

Mag ook op de foto met een kromme Godtfather.

En we krijgen tik op tik.

Allemaal mooie exemplaren.

Allemaal zijn ze van het zelfde formaat en spugen allemaal kleine visjes uit. Terwijl ik toch met serieuze shads (18cm) bezig ben. Ik wilde net als een paar dagen geleden op de OM allen maar vissen van formaat vangen maar vandaag maakte het niet uit. Op shads van 12 cm vang je ze net zo goed allemaal zanders van dik 60cm.

En ook Martin staat zijn mannetje natuurlijk.

Als dit zo door gaat dan kan dat nog wat worden vandaag…

Toppie, toppie vis

Want we krijgen de ene naar de ander aanbeet. Dreunen die je tot in de schouder voelt maar meestal zit toch de vis op de dreg.

En zelfs met een sigaartje is het drillen geblazen.

Martin heeft zelfs geen tijd om een shagi te draaien en te roken en dat wil wat zeggen. Dan maar een sigaartje van de BasMeister maar na een uurtje het snot voor de ogen te hebben gevist zo abrupt stopt het ook. En na een half uur het talud te hebben afgestroopt gaan we verkassen. We vissen ook de andere kant af van de uitgang van de haven maar het is tijd voor een boterhammetje lekker gemaakt door mijn zusje ook nog gedaan nog gisteravond voor naar bed gaan. Sjappo en heerlijk met een lekker bakkie koffie gezet door Martin vanochtend nu uit de thermoskan terwijl ik nog wat nieuwe shads knoopte.

Vinden we ze toch weer en kunnen weer aan de bak.

We gaan ze zoeken en dan eindelijk op een oude stek, een heel stijl talud vinden we ze weer. Weer staan we zo nu en dan alle drie tegelijkertijd een vis te drillen. Veel losse maar wat geeft dat. Zoveel aanbeten en mis je er eentje en de shad valt weer naar de bodem wordt tie weer gegrepen. Ze liggen echt rug aan rug op de vierkante meter.

Ik toch weer met een shad van 18 cm.

Zo hebben we nog een fijn uurtje maar dan is de stroom eruit en staat het waterpeil onheilspellend laag. We gaan eruit naar de nasi van Dorien.  Dat gaat er wel in na zo’n daagje afzien.. Het is alweer dik na vijven wat gaat de tijd toch snel met vissen.

Nog steeds niet de elektrische lier geplaatst vanwege een niet geleverde plaat dus moet het met de hand.

We slaan dit keer het frietkot over. Want na die snitzel van 3 dagen geleden in de Hoad i.p.v. een sateetje is het beter vertoeven in de “Warung van Freek”. Sowieso natuurlijk als mijn zusje er is. Daar is iedereen het over eens in mijn kennissen kring.

Heerlijk als je van het water komt.

Mannen het was weer fantastisch vandaag, het weer werkte ook mee met een klein kabbeltje op het water en grauw zonder een zonnetje en heerlijk temperatuur voor het jaar dus verwent met z’n allen en allemaal mooie vissen. We kwamen dan ook binnen met een big smile en rode konen..

Gelukkig ook wat makkelijks voor de rest van de dagen

Maarja alle gein, lekker druk maar er zijn meer dagen in de week. Iedereen voldaan maar de rest van de week moet ik het dus zelf versieren. Jammer geen uitnodigingen dus. En dat eten blijft een dingetje als je het zo druk heb. Dus ben blij dat er wat is achtergebleven en dat dat makkelijk te bereiden is

Reactie’s

Waldi,

Ik heb begrepen dat je vandaag, zondag, met FReek vissen gaat.

Vang ze.

Erik

Ging redelijk vandaag, niet zo veel vissen, maar wel grote, gemiddeld 60 cm, bij elkaar een stuk of 10 (met z’n 3-en).

Freek z’n zwager (Martin) deed ook mee, was gezellig en daar gaat het om.

Na afloop een bordje heerlijke nasi van Dorien, wat kan die lekker koken zeg!

Waldi

Met 10 vissen doen jullie het niet zo slecht denk ik ?

we hadden er ergens tussen de 15 en de 20, in het begin aardig wat mooie ook, paar rond de 60.

Bart had 1 winde op de plug en een snoekbaars op de shad, hij had moeite bodem houden, en met 45 gram ging het beter.

water is weer warmer geworden, aan het eind deed alleen diagionalen het nog..

floris

Ja die Freek boft maar met zo’n zus.

Ik snap niet dat hij zo slank blijft.

Erik

Er zijn dus toch ideale vrouwen!

Enfin, een goed gesprek is ook wat waard. En tenslotte heb je altijd nog je vismaten?  Toch? In die volgorde?

Willem

Heeey freek heb een berichtje naar bassbuster gestuurd maar zal wel wat verkeerd

doen….was gezellig weekend bij jou,kom gauw weer!! liefs van je Bruse zus En de heren bedankt voor de complimenten en het opeten haha

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *