Heel veel wind op de Punt dus…

Zo ziet ik ze ook graag liggen.

Vandaag 3 september 2011 moest Martin weer een klusje doen bij één van mijn vismaten zijn zus. Hij verlengt tuinen en legt straten neer en doet dat meer dan best. Opperbest zal ik maar zeggen want hij is tegenwoordig meer in Hellevoetsluis dan in zijn eigen omgeving Bru aan het straten.

Geeft niets want dan komt Dorien en kleine Freekie natuurlijk mee en dan is de keuken dus het hele weekend bezet van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Die draait dan 24 uurs diensten zal ik maar zeggen. Die is er niet uit te tremmen alhoewel Gerda nooit wordt overgeslagen. Daar moet ze natuurlijk wel ff heen. Het zondagmiddag ritueel en anders komt Gerda en Huib zeker hier heen als ze weten dat de familie Jobse logeert.

Griet

De griet komt voor in de kustwateren van de Noordzee en de Middellandse Zee op zand- en grindbanken en rond wrakken.Er zijn heden niet genoeg gegevens voorhanden om de griet populatie te evalueren. Onze vloot vist ongeveer 500 ton per jaar.

-Biologische kenmerken

De griet voedt zich met vis en garnaaltjes.Griet kan uitzonderlijk tot bijna 75 cm groot worden, goed voor 8 kg lichaamsgewicht. In de handel is hij meestal wel iets kleiner van gestalte. Bij een lengte vanaf 35 cm wordt hij volwassen. Het paaien gebeurt op 10 tot 20 m diepte, in het voorjaar tussen maart en augustus.

-Andere karakteristieken

Een bekende platvis. Lijkt op tarbot, maar is ovaal en slanker gebouwd. Het visvlees lijkt wel zeer sterk op dit van tarbot en dezelfde bereidingen kunnen toegepast worden. Een zeer smakelijke vissoort. Griet heeft in tegenstelling tot tarbot (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur, zonder beenknobbels.

Bron Internet

En de rest vindt vis sticks ook lekker of is vegetarisch. Begrijp je dat dan..

Zondagochtend natuurlijk pannenkoeken met spek. En terwijl die pannenkoeken bakken ondertussen een ander gerecht verzinnen. Niet te houden is ze. Ook niet tegenhouden natuurlijk. Drang is drang en dat hoef je niet te stimuleren.

De koffie nog niet op maar de kachel staat al aan.

En als de meiden dan eindelijk op pad zijn heeft Martin geen zin om te vissen. Kan me indenken want gisteren met die hoge temperaturen en drukkend weer heel de dag gesjouwd met die stenen en dan moeten ze nog netjes liggen ook. Dus dat wordt een filmpie kijken en lui banken. Ook prima natuurlijk. Of Medal of Honor met z’n drieen tegen elkaar spelen want Mac’s genoeg hier natuurlijk maar dat verliezen we altijd dik tegen Freekie.

Het kan er spoken met harde wind.

Maar als dan de meiden terug zijn wordt Martin onrustig. Logisch daar gaat morgen ochtend de wekker weer om 05.00 uur en eerst nog wat mensen ophalen Hij moet de bus vullen met het gereedschap want hij kan de wagen inleveren. Eind van de week begint hij ergens anders dus die wil vandaag vroeg thuis zijn om nog van alles op te zoeken en te regelen

De Henry Dinant heeft het zwaar en de golven slaan over het voordek heen op de kajuit.

Er staat een knap briesje en dan kan je wel eens mazzel hebben op de Punt. Het kriebelt dus pak ik m’n spulletjes en de sjets met 33 gram koppen en ben ook weg. Het kan er werelds zijn met de wind op de kop maar hij komt schuin van achteren.

Heel veel drijfvuil.

Maar de wind staat niet lekker om te gooien, je lijn maakt een te grote bocht dus het duurt te lang voordat de sjet op de bodem is en ben je al ver van de hot spot vandann gezeild. ook met 33 gram en nog zwaarder heeft geen zin want dan zit je teveel vast tegen je eigen talud aan. Er is heel veel wier. Ook niet wat je wilt. Je moet blijven zitten want staande kan ik me maar net houden op de pier. En na een uurtje gooien en lekker te zijn uitgewaaid hou ik het voor gezien. Aanbeten dacht ik wel te registreren maar zeker ben ik niet maar het was dus taai. Eigenlijk niet te doen maar thuis op de bank registreer je ook heel weinig.

Mijn duifje steekt heel wat op van mijn zusje.

Wat ik wel registreer zijn de burito’s van mijn duifje. Die mag weer in de keuken komen en die neemt heel wat over van mijn zusje.

Burito’s.

Moet mijn best weer gaan doen. En kan je vertellen dat die heerlijk zijn.

Reactie’s van FaceBook

Hoi Freek,

Het is bij jullie toch altijd een gezellige boel he!! Ik wou dat Gerard van vissen hield.

Wij zijn gisteren weer naar dansles geweest ook leuk, maat buiten is toch zalig joh.

Groetjes ook aan Hennie

Loes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *