Na weken van ontbering door de wind

Het is hoog water.

Joop gebeld 1 september 2010, het is windstil zullen we ff onze sjet nat maken, de boot stond natuurlijk startklaar. Ik gaat m’n hengel pakken want meer heeft hij niet nodig. De rest staat hier al en niet alleen van hem. Laarzen in alle maten, lieslaarzen, vispakken, hengels, molens alles hangt er van familie en vis vrienden. Is wel zo makkelijk vinden ze.

Het water stond hoog dus dat was in ieder geval hoopvol tot net aan de flonder maar vol met aasvis. Het krioelde ervan. Als vanmiddag de sluizen opengaan dan moet je dus aan de buitenkant zijn om te zeebaarzen. Al die kleine witvis wordt dan naar buiten gespoeld.

Boem dat is al vlug raak.
Mooie Perca ridder.

We zitten weer op ons stekkie en ik begin op 15 meter bij het talud en driften naar 7 als al bij de tweede drift Joop een ram erop krijg. Dat is vlug en een mooie ook. Dat is geen snoekbaars hoor ik voor in de boot maar en mooie baars en dat is duidelijk te zien aan zijn top. De snelle uithalen in open water i.p.v. dat bonken op de grond van een snoekbaars zijn duidelijk te zien.

En die zeilt naar binnen.
Eenmaal gehaakt de klos voor de foto.

En Joop geniet met volle teugen en pareerd de aanvallen op zijn hengel. Die hoef je niets meer wijs te maken. Denk zelfs dat hij kieuwen heeft.

Omdat die zo leuk is.
Die heb je verdiend maatje.

En een hele mooie baars ziet het oppervlak en gaat natuurlijk op de foto voordat hij weer het ruime sop terug ziet. Maar weer vlug terug om nog een keertje langs dat gedeelte van het talud te driften.

Mooie snoekbaars.
Die wilde de shad wel.

Tekst kwijt

Ook een beste zegt Joop.

Tekst kwijt

Naast de wierbedden

Tekst = zoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *