Laatste steurkrab opmaken

Wel ff die zwanen voorrang geven ze komen dan ook van rechts.

Maandag 21 juni 2010 dik na tweeën en Portugal staat al met 2-0 voor en gaan de rust in. Zal ik die garnalen gaan leren zwemmen en die keuze is snel gemaakt Om 15.00 uur sta ik aan het Hartelkanaal precies op tijd.

De stenen zijn al droog maar na een uurtje nog steeds geen vis en denk te laat te zijn als dan toch de eerste zich meld. En het duurt zeker nog een half uur als ik de tweede vang maar dan denk dat ze zijn gearriveerd en vang al snel de derde. Allemaal rond de 40 cm en in de stroomnaad dus als je aanslaat denk je een echte te hebben. Wat een sport geven ook die dreumesen. Speciaal een foto van gemaakt voor Hans want die miste vorige keer de Vissenfoto’s.

Tot nu toe dreumessen.

En dan is het afgelopen en schrik me een hoedje als er achter me plotseling wordt gevraagd hoe het gaat. Je staat daar in je eentje aan het water op de stenen in een klein wereldje, dan schrik je je een ongeluk en bijna lig ik tussen de zwanen.

Je staat er in je eentje.

Een wedstrijdvisser van de Eurovissers en vraagt hoe het is. Het is voorbij wil ik zeggen nadat ik de laatste steurkrab uit het emmertje aan de haak heb geslagen en dan weer naar boven moet om nieuwe te halen als ik een mooie zeebaars aanbeet krijg. De dobber krijgt een tik komt weer boven om direct weer onder te schieten. De Beugel is al dicht bij de eerste duikeling van de dobber, aanslaan en m’n hengel staat hoepeltje rond. En na een mooie dril kan er een mooie dikke 50+ worden geland.

Toch nog een mooie, blijf ik toch nog maar ff

En deze keer kan de foto worden gemaakt door die Eurovisser. Dat is toch beter voor de vis dan op de stenen leggen. Toch maar de laatste steurkrab uit de auto gehaald waar een zuurstofpompje ze in perfecte conditie houdt maar het duurt toch weer een half uur als ik er weer eentje kan landen. Om direct daarna weer een mooie te pakken. Dan daarna is de stroom er zo goed als uit. Ik zie al dik een half uur niets meer en houd het voor gezien. Laat de laatste garnalen zwemmen en kiep de emmer zo om in de stroom en kruip omhoog naar de auto. Het is richting 19.00 uur en krijg trek. Weet niet of voeren helpt maar mijn buurman stroomafwaarts die al twee uur staat te gooien vangt nu ook een vis. Misschien is dat iets om uit te proberen. Stroomopwaarts voeren om zo een voerplek aan te leggen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *