Na een ochtendje tuinruimen

De linder staat altijd visklaar.

Of is het puinruimen…. Afgesproken zaterdagavond na een heerlijke zelfgemaakte kippen schnitzel met dito frieten in huize van Leeuwen met koffie op zijn La Palma’s. Ik was blij dat ik niet zelf hoefde te sturen naar de vuvuzela luisterend met Waldi om morgen, zondag middag 13 juni 2010 na onkruid ruimen nog even te gaan vissen.

Het nam dan ook al aardig de vorm aan van een oerwoud daar in de Courtine. Wel mooi natuurlijk zo’n grote tuin en zeker die van Ageeth maar die is niet alleen bij te houden. We hebben nog wel even een paar minuten stilgestaan bij het familiedrama van huize Courtine. De 13jaar oude krielkip had het loodje gelegd en daar kwamen de dames na het eten achter bij de tuininspectie en een bezoek aan het het kippen nachthok achter het huis. Een minuutje bezinning want 13 jaar is niets niks. Die lag daar vredig naast de hen. Dat wordt dus een kale bedoening de eerst komende braekfasten aldaar. Dat wordt pindakaas en jam op de croissantjes  i.p.v. een eitje weggespoeld met thee of koffie.

Niet moeilijk je los te laten.

Met het vooruitzicht dat het weer fantastisch zou worden en dat werd het ook zou dat dan Middelharnis worden want i.v.m. de vele waterscooters en speedboten inclusief stumpers op waterski’s moet je in het weekend niet bij de dam zijn. Is me een raadsel waarom die jetski’s  om de vissers heen rondjes moeten varen terwijl het hele Haringvliet is te gebruiken. Zo benieuwd zijn we niet naar die herrie dingen, opscheppers zijn ook allemaal van diezelfde types en dan die waterskiende bollebozen. Dertig keer proberen er weer op te komen. Afschuwelijk, maar zowaar op weg toch langs de helling bij de dam gereden en er was geen enkele trailer te zien. Dan hier er toch maar in. Scheelt toch een uurtje vissen. Het is een half uur heen en dito terug. Zodoende lagen we dus binnen het kwartier te vissen en zowaar binnen vijftien minuten waren daar ook de eerste aanbeten met grote rammen niet missen maar veel losers en kleine vis. Het lijkt wel of dat de vis sterker wordt vinden we allebei de laatste maanden.

Toch bij de afsluitdam er in.

Zelfs bij missen een metertje meekomen, los…. En dan bij het neervallen weer pakken wet een verschrikkelijke dreun maar niet hebben. Om daarna een half uur geen tikkie te krijgen en dan weer enkele rammen verspreid over het talud.

Das al beter een leuke Zander.

Vreemd, maar het was heerlijk vertoeven en Waldi krijgt de eerste aanbeten op de nep garnaal. We gaan het dus al merken dat de sluizen af en toe open staan. Eens zien wanneer we hier zeebaarzen gaan vangen i.p.v. snoekbaarzen. We zien eind van de middag de TrouthBuster terugkomen over de N57 van de Oosterschelde uit Zeeland en die heeft ons ook gezien aan het geclaxonneerd te horen. Die heeft ook een leuke dag gehad en enkele zeebaarsjes, makreeltjes en horsmakrelen weten te vangen op de vlieg. Heb je ook volop sport natuurlijk.

We pakken steeds vaker op dit richeltje nog een verdwaalde glasoog.

Maar om 18.30 houden we het voor gezien. Een paar leuke vissen gevangen allemaal rond die magische grens van 12 meter vandaag en de dreumesen zaten wat meer verspreid. Waldi moet om 19.00 aan de shoarma. Met een eigen kruidentuin natuurlijk top of the bill. Ook lekker natuurlijk na een dag op het water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *