Snoekbaars gevonden maar…

Toch op de vlieg.

Vandaag, maandag 21 september 2009 om 16.00 uur toch nog even er in geweest met Joop maar we konden ze niet echt vinden. Op onze hot spot was Jan Buikstra ook neergestreken en die was het hele Haringvliet over geweest en heel de dag één aanbeet gehad. Die was in mineur stemming. Alle kleuren verbruikt en trollend ook niets gezien. Maar warempel krijg hij toch hier wel wat aanbeten. Wel raar alsof bij het omhoog halen van de sjet hij wordt gegrepen dus heb je even geen gevoel. Losse lijn als het ware maar sla maar want hij zit eraan. Moet je wel ruimte hebben om te slaan dus zien we hem geregeld staan in de boot en misslaan. Het is toch dik een meter die je moet overbruggen. Dat is heel moeilijk en zowiso heel gevoelig vissen dus een hoop missers. Joop is met zijn nieuwe aanwinst aan het drop shotten en ik met de vlieg de bruine gestreepte Summersmile III van Floris Fly Fishtechnieken. Doordat die vlieg, gewichtloos neerzakt denk ik dat bij het binnenzuigen van de roovis geen enkel tegengewicht voor de vis is en voordat hij em kan uitspugen ik de haak kan zetten.

Ik vang dan ook de enigste mooie snoekbaar bij ons in de boot. Ik heb gisteren heel veel aanbeten van die baarsen erop gehad en dan bedoel ik natuurlijk die wereldvlieg. Nu was  er wat sleutelwerk nodig was om alles weer in orde te krijgen, dat duurde even en met de wind drijven we te ver af.

Werelds is die techniek.

We vergeten de marker buitenboord te zetten en vinden de plek nooit meer terug. We zoeken de rand helemaal af maar geen aanbeten meer. Jan heeft het dan allang opgegeven, die was al heel de dag op het water en met drie snoekbaarsen is dat natuurlijk veel te weinig. 

Netjes gehaakt.

Die heeft de goede tijd nog meegemaakt met de zoon van mijn vismaatje René Flohil. Dik 60 snoekbaarsen van alleen maar boven de 80cm. We praten dus over 10 jaar geleden. Bizar. Toen was veticalen nog nieuw. Die hebben het uitgevonden. Maar verhuizen naar Laz Palmas is niet voor iedereen weggelegd.

Heerlijk we kunnen zo aanschuiven.

Wel kan je natuurlijk een weekje daar boeken en je helemaal gek vangen aan de meest exotische vissen die je je maar kan voorstellen. Joop heeft het nu ook gehad. Wij gaan dus om een uur of 18.30 naar de burritos met kip van Henny. Mmmmm.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *