Trollen was het advies voor vandaag

Zaterdag 8 augustus om 17.00 uur, Inge heeft zomervakantie dus wij Henny en ik moeten zelf ons winkeltje dicht gooien en dan snel naar Waldi en Ageeth waar we uitgenodigd zijn voor zelfgemaakte patat met gebakken snoekbaars. Heerlijk was het maar snel gegeten want zoals we gisteren hebben afgesproken gaan nog even de Linder natmaken op het Haringvliet bij de dam. .

We beginnen aan de Hellevoetse kant. Ik met een zeebliekjes verticalen en Waldie met een sjetje diagonalen. Als snel krijg ik een ferme tik maar daar blijft het ook bij dus na een half uurtje verkassen we al trollend naar de Stellendamse kant, daar waar Martin eerder in de week zo succesvol was. Er lagen al twee bootjes te vissen maar daar was het ook al heel de avond stilletjes. We hebben een uurtje de rand naar de plaat van 10 naar 7 meter afgevist en Waldi pakt er toch nog een mooie snoekbaars van vijftig cm op de plaat zelf dus die ook nog afgedrift op 6-7 mtr. maar verder bleef het heel erg rustig. En omdat er ook niets werd gevangen op de andere boten was de keuze zo gemaakt. Dan moeten we de baars maar opzoeken op de zandplaten en we gaan trollen. Het begint ook te waaien en van spiegeltje glad water gaan we richting 2. We trollen de rand van 3-4 meter en dat leverde toch nog een paar mooie baarzen op.

Wat een rovertjes zijn dat ook.

Eén aanbeet had ik graag willen zien. Kreeg er een beuk op en de vis bleef lijn nemen en niet zo zuinig ook. Maar in plaats dat ik de motor gas los liet gaf ik gas en denk dat toen de haak uitscheurde. Ik verspeelde de vis even later toen deze naar me toe zwom en m’n molen hem niet bij kon houden zodat het contact net even niet optimaal was. Was een aanbeet als die van een zeeforel net als een maande geleden (het verhaal Trollen op het Haringvliet). De vis bleef nu ook snelheid maken en zwom niet van me vandaan maar schuin richting dieper water om dan plots naar je toe te komen.

BassMeister actief.

Kan natuurlijk ook een flinke roofblei zijn geweest. Goed de adrenaline stroomde weer en dat was niet erg want het begon frisjes te worden. We moesten het met de baarzen doen en daar waren mooie exemplaren bij.

Mooie baars.

Na een uurtje of twee trollen was het gedaan en inmiddels de schemering gevallen en was het tijd om eruit te gaan. Het was ook knap koud geworden en daar had Waldie niet op gerekend. Toen we vertrokken was een truitje niet nodig vond hij maar nu in de auto liep bij mij de reuzel langs m’n bilnaadje. De verwarming moest even op ontdooistand en na een kwartiertje hoorde ik de muziek weer boven het klappertanden uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *